Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
Inkább vetesd el, ha nem tudod felnevelni
(2013-03-24)


Új plakátok lepték el az utóbbi időbe az országot. Egy magzatot ábrázolnak, és elé van írva, hogy „inkább add örökbe, hadd élhessen”. És ez engem nagyon felháborít. Miért szülessenek meg azok a gyerekek, akik senkinek se kellenek? Szinte biztos, hogy rengeteget fognak szenvedni az életben, a felelőtlen szülők életét is tönkre teheti (bár bizonyos szinten ők megérdemelnék), a felnevelésük is sokba kerül, ha nem fogadják őket örökbe, és ez még a kisebb rossz, mert jóval nagyobb esély van rá, hogy ha felnő bűnöző lesz, mert semmije és senkije sincs, mint a normális családi körülmények között felnőtt emberek között.

Az abortuszellenesek mindig azzal érvelnek, hogy „minden élet értékes”, ami egy baromság. Az emberi életet maga az ember teszi értékessé, a viselkedésével, cselekedeteivel, azzal hogyan viszonyul másokhoz és miket tesz. De az emberi élet lehet akár káros, és rossz is, ha valaki gonosz, rosszindulatú, és bánt másokat. Persze megtörténhet, hogy a gyerek mikor felnő, értékes emberré válik, de ezt nem lehet eldönteni. Elég ember van már így is a világon, nem kell a világra erőltetni senkit, álszent erkölcsöktől vezérelve. Az meg a legundorítóbb, ha valaki beleszól mások életébe, minden következmények nélkül. Mégis milyen jogon mondja meg bárki is, hogy a másik szülje meg a gyerekét vagy ne? Persze egyik álszent tüntető sem mondaná azt, hogy „ha nem veteted el és megszülöd, akkor majd én örökbe fogadom”. Á, dehogy. Csak azt mondják, hogy „ne vetesd el, foglalkozz vele és neveld fel, vagy add örökbe és majd valaki más felneveli, aki nem én vagyok”, de ők a kisujjukat se mozdítanák érte, csak akkor nagy a pofájuk, ha okoskodni kell és be kell szólni másoknak. Undorító. Persze lehet, van ilyen, aki feláldozza magát, azért amiben hisz, de az ritka. A többivel meg nem kell törődni. Míg ezek a „szentek” nem nevelnek legalább 3-4 örökbe fogadott gyereket, addig szóba se kéne velük állni, le kell szarni, hogy mit pofáznak, mert ők csak kotnyeles álszent emberek, akik unalmukban baszogatnak másokat.

Azzal is szoktak érvelni, hogy „Mi van, ha ő lenne a következő Nobel-díjas tudós, aki feltalálja a rák ellenszerét?”. Erre csak annyit mondok, hogy „Mi van, ha ő lesz az a rabló, aki megöli azt a Nobel-díj várományos tudóst, aki feltalálná a rák ellenszerét?”. Bármi megtörténhet, csak sajnos az utóbbi valószínűbb.

Néhány éve láttam egy videót, amiben egy nő beszélt az életéről, akit születése előtt el akartak vetetni, de túlélte a gyógyszeres beavatkozást, viszont betegen született. Mindenki ömlengett, hogy ez milyen megható és szép történet miközben arról beszélt, hogy „minden élet értékes”. Persze lehet, hogy végül egy jó és sikeres ember lesz belőle, DE ami biztos, hogy akkor is sokat fog szenvedni. Gyakorlatilag arról beszél, hogy mennyit szenvedett a betegsége, és amiatt, hogy senkinek se kellett, mégis azt mondja, hogy mindenki szülessen meg, vagyis azt akarja, hogy mások is jó sokat szenvedjenek egy rossz életben, amit egyáltalán nem lenne muszáj leélniük. Pedig ő még a szerencsés, jobbik esetekhez tartozik. Ebből a szempontból már ugye nem is olyan kedves és megható a történet?

Én senkinek nem akarom megmondani, hogy mit tegyen. Viszont másoktól is elvárom, hogy senki ne szóljon be abba én, mit teszek, vagy mások mit tesznek. Mindenki foglalkozzon a saját dolgával, a saját életével. Mondjuk, most meg azt mondom meg, hogy mások mit ne tegyenek, de azért ez közel sem azonos súlyú dolog :). Csak azt remélem, hogy ez a plakát nem az adófizetők pénzéből jött létre...

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.