Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-05
A vallás olyan, mint egy doboz
(2016-05-09)


Az emberek beleszületnek ebbe a sötét dobozba, ahonnan nagyon nehéz szabadulni. Meg vannak róla győződve, hogy az a doboz az egész világ és azon kívül vagy nincs semmi, vagy ami van, az mind rossz. Időnként keletkezik egy kis rés a doboz falán, amin át láthatják a világot, ez a kísértés, a gondolkodás, kételkedés, józan ész, vagy akárhogy hívhatod, csak nézőpont kérdése. Ennek a kis résnek a segítségével elvileg lehetőséged nyílik arra, hogy kijuss, de a többi ember, akik a dobozban élnek, visszarántanak: a bűntudatodra próbálnak hatni oly módon, hogy elhitetik veled, hogy minden rossz, ami odakinn van.
Ezek az emberek mind meg vannak róla győződve, hogy az a doboz minden, és ők mindent tudnak róla. Pedig hogy tudnának bármit is a dobozról, ha csak belülről látták? Ráadásul betömködve minden apró rést, hogy még véletlenül se tudják jobban szemügyre venni a dobozt, legalább belülről a beszűrődő kis fénysugár segítségével.

Velük szemben vannak, akik a dobozon kívül élnek (ateisták). Minden rabiga nélkül a fényben képesek látni. Látják a dobozt, és azt, hogy az milyen valójában. Sokkal jobban látják a dobozt, mint azok, akik benne vannak. De persze csak egy szemszögből képesek szemlélni, mivel ők nem voltak benne, maximum csak bekukucskáltak a réseken.
Vannak, akik hallják a hangokat a dobozból, amik azt mondják, hogy ott bizony jó és kellemes az élet. Sok a boldogság. És a hiszékeny ember bemegy, mert elhiszi mindezt. Pedig ha gondolkodna, rájöhetne, hogyha olyan boldog hely lenne a doboz, akkor nem a hívogató szavak hallatszanának ki belőle, hanem az önfeledt és boldog kacagás.

Én voltam a dobozban. Beleszülettem, mint sokan mások. De én kitörtem belőle. Látom a dobozt kívülről, hogy milyen valójában és látom a doboz belsejét is, ami végre megvilágosodott a nagy lukon keresztül, amit a meneküléshez használtam. Szerencsére nem én vagyok az egyetlen, és remélhetőleg egyre többen leszünk, akik képesek vagyunk kiszabadulni a felszabadító fénynek hazudott örök sötétségből.

Mindennek az eszmefuttatásnak a lényege, hogy a vallásosak azok, akik a legkevesebbet tudják a saját vallásukról. A vallásosnak született, de később ateistává vált emberek ismerik legjobban a vallás valódi lényét. De még a sima ateisták is, akik csak arra járnak és rápillantanak a dobozra, még ők is sokkal reálisabban látják a vallást, mint azok, akik benne önként raboskodnak.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.