Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-10
Turistas - Paradise Lost

Magyar cím: Végzetes Kitérő
Kiadás éve: 2006
Rendezte: John Stockwell
Ország: USA


- [Bevezető] -
Úgy látszik tini horrorból sosem elég, mire egyet megnézek, addigra elkészül 3 másik :). A Hostel sikerén felbuzdulva gondolták, hogy "hinnye, ilyet mi is tudunk, csak köll néhány fiatal a darálóba", és még a 2. rész előtt összedobták a Végzetes Kitérőt. A stábról csak annyit tudok elmondani, hogy semmit nem tudok róluk elmondani :). Lehet csak én vagyok ilyen műveletlen, de a rendező egyik eddigi filmjéről sem hallottam, és Melissa George-on (Amityville remake) kívül a színészek se voltak ismerősek. Így hát minden elvárás nélkül ültem le megnézni a filmet.

- [Történet] -
Amerikai fiatalokkal megtömött busz száguldozik egy hegyi úton, és ahogy az lenni szokott, lesodródik az útról. Szerencsére még pont fenn akad a peremen amíg mindenki leugrik róla, és jól nevelt kis busz révén csak utána bukfencezik le a lejtőn :). Majd miután összegyűjtik csomagjaikat a busz maradványaiból úgy döntenek lebandáznak a közeli tengerparthoz. A part persze minden várakozásukat felülmúlja. Van kaja, pia, pina, minden mennyiségben, csak a másnap nem olyan kellemes. Mivel a másnaposság mellett, azzal a ténnyel is szembesülniük kell hogy kirabolták őket, (és mellesleg elraboltak 2 embert, de az nem tűnik fel senkinek). Így hát lemennek a faluba segítségért, ahol sikeresen bezúzzák egy kisgyerek fejét, és ezzel a cselekedetükkel kicsit feldühítik a jónépet. Ám egy szimpatikus fiatalember a segítségükre siet és felajánlja, hogy elviszi őket a nagybátyja házába. A házat persze jó vendéghez illően átkutatják, felzabálnak mindent és ellopnak egy bicskát, aminek később nagy hasznát veszik. Már minden probléma megoldódni látszik amikor az éjszaka közepén katonák törnek rájuk, és jól bezárják őket a kutyák közé. Gondolták, hogy ennek a fele se tréfa így az előbb említett késsel kiszabadulnak miközben az egyik csajt felboncolja a tulaj, mert tudni illik szervkereskedő az úriember. Boncolás közben a "doki" a tisztelt publikum tudomására hozza, hogy igazából nemes cél vezérli őket, vagyis az, hogy bosszút álljanak Amerikán :). A fiatalok menekülni kezdenek, majd még a befejezés előtt (ami a túlélők tekintetében kiszámíthatóbb nem is lehetne), megcsodálhatunk egy "zseniális" fordulatot.

- [Gondolatok] -
Összességében hangulatos kis tini horror kerekedett ebből a filmből, mégha eredeti ötlet szinte semmi nincs benne. Egy kis Hostel, egy kis Texasi Láncfűrészes és máris kész a film. A csajok jók, de ez már alapkövetelmény az ilyen filmekben, kicsit kevés a brutalitás, de a mai trendekhez képest jónak számít. A víz alatti felvételek, szépek, mint valami természetfilm, de pont ezért a megvalósítás miatt, nem ad olyan klausztrofóbiás fílinget mint amit mondjuk a Barlang adott, pedig jót tett volna finálénak (mondjuk az vicces volt amikor a víz alatt gyűjögették a levegőbuborékokat :) ). Összefoglalva, ha nincs más ezen a filmen is el lehet szórakozni, de ha van választási lehetőség akkor inkább az előbb említett filmeket, vagy a Sziklák Szemét ajánlom, mer azok jobban odabasznak :).

Értékelés: 58 %

KevinKain
Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.