Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-08
A túlzott szigor hátulütői


Nehéz eldönteni, hogy szomorú, vagy inkább nevetséges az a tény, hogy a túlzott szigor pont, hogy az ellenkezőjét váltja ki annak, mint amit szeretnének. Egy példán szemléltetném, hogy mire is gondolok.

Egyszer ismertem egy csajt, akit nagyon szigorúan fogtak a szülei. De annyira, hogy soha sehova nem engedték el, szigorú vallási nevelést kapott, és úgy élt otthon, mintha valami zárdában lenne. Persze az ostoba szülei azt gondolták, hogy így lesz egy erkölcsös és mélyen vallásos lányuk, de ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna. Mert amikor egy kicsit lazítottak a gyeplőn a lány elnyomott vágyai elszabadultak.
Egyszer elengedték egy bulira, de csak úgy hogy 10-re haza kellett mennie. Persze mondanom se kell, hogy kihasználta azt a kevés időt, ami megadatott neki. Nem sokkal 9 után látta, hogy hamarosan haza kell mennie, ezért elkapta az első szembe jövő pasit és szexelt vele. Majd hazament, mint egy jó kislány.
A poén, hogyha a szülei engedték volna, hogy maradjon egész estére, akkor lehet eszébe se jut a szex, vagy ha mégis, akkor valószínűleg jobban megválogatja a partnerét, amiből akár egy egészséges párkapcsolat is kialakulhatott volna. De a buta szülők nem értik meg, hogy az elnyomás nem szünteti meg a vágyat, csak felhalmozza és deformálja.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy normális szülő rendesen felvilágosítja a gyerekét, akkor az a gyerek megfontoltan fog szexelni, vagyis megválogatja a partnereit, védekezik és ezáltal nem kapnak el betegségeket, valamint a nem kívánt terhességet is elkerülik. Míg ha egy családban egyszerűen csak tabu a téma, akkor ha a gyerek egyszer csak belecsöppen egy olyan szituációba, hogy szexelni van lehetősége és akar is, akkor meg nem fog tudni a fogamzásgátlásról és a védekezésről és így könnyedén lehet belőle tragédia.

De akár millió filmet (drámákra vagy művészfilmekre gondolok) fel lehetne hozni példának, amiben bizonyos szexuális aberrációk bemutatása a cél, és szinte kivétel nélkül mind arról szól, hogy az elfojtott vágyak miatt alakulnak ki az aberrált vágyak. Mert a partnerhiány őrjíti meg legjobban az embert.

Vagy vehetnénk a japánokat. A legtöbb ember ki van akadva, hogy milyen elmebeteg és perverz dolgokat művelnek (én pont ezek miatt bírom őket :) ), de nem gondolnak bele, hogy Japán a régebbi korokban egy hihetetlenül prűd és erkölcs-csősz ország volt. Ennek a prűdségnek még mindig lehet érezni az utóhatásait (például a cenzúrázott pornókban, amik talán pont emiatt olyan kreatívak :) ). Szóval ott is nagy valószínűséggel nagy hatással volt az elnyomás a mára kialakult kultúrára.

A lényeg, hogyha erkölcsös és egészséges felnőttet szeretnél nevelni a gyerekedből, akkor nem az erőltetés és a fanatizmus a megoldás, hanem a normális szabályok felállítása.

KevinKain


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.