Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-08
Trash filmek II.
(2013-12-15)


5 újabb trash film a viccesen szar filmek kedvelőinek :).

Shark Pool (Cápamedence - 2011)
Ez valójában nem is igazi film, hanem csak egy kamu előzetes, de egyszerűen zseniálisa, ahogy kiparodizálja a hasonló stílusú filmek kliséit és baromságait. Ahogy mindenki filózik, hogy mit tegyenek, erre az egyik srác mindig benyögi, hogy „Csak ne menjünk a medencébe.”. Végül a házigazda majdnem agyonveri a srácot, mert „Mégis mit képzelsz, hogy elcseszed a bulim azzal, hogy azt mondod mindenkinek, hogy ne menejenek a medencébe?” :). Többet nem is mondok róla. Nézzétek meg az értékelés után:
Értékelés: 90 %
Trashfaktor: 10/10
Garuda (Garuda - 2004)
Egy Kaiju filmet szerettem volna megnézni, és mivel a neten sok helyen írták, hogy ez bizony az, így adtam neki egy esélyt.
Már az elején rossz előérzetem volt, amikor megtudtam, hogy egy thai film, mert ebben a stílusban a japánokon kívül más ország (néhány igen ritka kivételtől eltekintve), nem nagyon tud élvezhető filmet összehozni. Ám minden reményem elszállt, amikor megláttam az írdatlan ratyi CGI szörnyet, ami alig nagyobb egy embernél (maximum 4 méter magas lehet), nem hogy házakat taposna el, így átkerült a film a ratyi szörnyfilmek kategóriájába.
Persze a készítők legalább próbálkoztak, mivel mindenféle filmes elemeket kevertek, amitől rá lehetne mondani, hogy egyedi, vagy stílusos, de az igazság az, hogy ettől csak egy fura massza lett.
Egyetlen pozitívum a főszereplő csaj, aki tényleg nagyon gyönyörű, de még ezt is elrontja a thai nyelv, ami számomra hihetetlenül idegesítő. Elnézést kérek, minden thaitól, de nem tehetek róla.
Végeredményül ez a film kaijunak egyenesen szörnyű (főleg, hogy nem is az). Senkinek se ajánlom, mert ráadásul még csak nem is viccesek a ratyi részek.
Értékelés: 26 %
Trashfaktor: 4/10
Snow Shark – Ancient Snow Beast (Hócápa – Ősi hószörny - 2011)
5 percet bírtam a filmből, de még az is sok volt. Persze ezeket a filmeket nem a profi megvalósítás miatt nézzük, de ez már elviselhetetlenül amatőr.
Értékelés: 10 %
Trashfaktor: 3/10
Sand Sharks (Homokcápák - 2011)
Egy békés tengerpart lakosságát cápák tizedelik. Ám ezúttal még a parton sincs menekvés (csak a betonon), mert ezek az ősi mutánscápák még a homokban is képesek úszni...
A legnagyobb negatívum, hogy kicsit kevés a cápás rész, mert próbáltak értelmes filmet csinálni, de hát egy ilyen alapötletből egyszerűen lehetetlen.
A végső, kötelező bulis jelenet igen vicces volt, mert egész végig arról beszéltek, hogy Woodstock szintű fesztivált szerveznek, ezzel szemben alig gyűlt össze néhány tíz ember. Legalább statisztákra költhettek volna, ha másra nem is volt pénz.
Az ilyen filmek készítői általában azzal akarnak kitűnni a többi közül, hogy minél szexibb csajokkal próbálják telerakni a filmet. Ebből a szempontból a Sand Shark kifejezetten jóra sikerült, mert a színésznők kiválasztásánál nem csak azt nézték, hogy minél nagyobb melleik legyenek, hanem tényleg nagyon szép csajokat válogattak össze. A színészi játék se volt annyira rossz általánosságban, és egy minimális személyiségfejlődés is bekerült a repertoárba.
A homokcápa magyarázata is ötletes volt, és volt benne azért néhány váratlan pillanat és direkt vicces momentum, így összességében érdemes a figyelemre.
Értékelés: 44 %
Trashfaktor: 7/10
Swamp Shark (Mocsári cápa - 2011)
Talán az egyik legértelmetlenebb alapszituáció: a sheriff egzotikus állatokat vásárol, de egy cápát szállító konténer leszakad a kamion platójáról, és belegurul a mocsárba, ahol mészárolni kezd. Ennek ellenére a film viszonylag rendben volt. Annyira nagy baromságok se voltak benne (talán a kötelező „kiugrik a vízből és leharapja az embert a mólóról” baromságok mellett), ráadásul a karakterek se voltak annyira egysíkúak, és legtöbbször logikusan és hihetően viselkedtek. Persze még így se egy hú, de jó film, hagyományos értelemben, de az átlag trash filmek közül mindenképp kiemelkedik.
Értékelés: 66 %
Trashfaktor: 9/10
KevinKainTrashfilmek - cikksorozat


Sharknado
Piranhaconda
Ghost Shark
Red Water
Anaconda 3-4 - The Offspring / Trail of Blood
Shark Pool
Garuda
Snow Shark – Ancient Snow Beast
Sand Sharks
Swamp Shark
Jersey Shore Shark Attack
Shark Night
Mega Python VS Gatoroid
Shark Attack 3 – Megalodon
Megalodon
Never Cry Werewolf
Jack Frost 2 (filmkritika - 2006.09.06)
BloodRayne (filmkritika - 2007.09.07)
Rubber (filmritika - 2012.01.21)
Incubus (filmritika - 2012.06.06)
Survive Style 5+ (filmritika - 2012.06.06)
Xtro trilógia (filmritika - 2013.05.11)
Gothic & Lolita Psycho (2013.12.16)
OneeChambara (2013.12.16)
Battle Girl – Living Dead in Tokyo Bay (2013.12.16)
Machine Girl (2013.12.16)
Tokyo Gore Police (2013.12.16)
Srpsky film (2013.12.16)
Pumpkinhead 1-4 (filmkritikák - 2015.06.11)
Hellraiser 1-9 (filmkritikák - 2015.06.11)

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.