Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-05
Trash filmek I.
(2013-12-14)


Ebben a sorozatban igyekszek olyan filmeket bemutatni, amik annyira rosszak, hogy már szinte jók. Vicces, nevetséges, álalában kis költségvetésű alkotásokat. Persze belecsúszhatnak ennek ellenére valóban jó filmek is, vagy olyanok, amik még a nevetséges részek ellenére se unalmasak, vagy amik direkt trashfilmnek készültek, de hát ilyen ez a kategória :).
Már volt példa, hogy hasonló filmekről írtam: Jack Frost 2, Rubber – Gumiabroncs, Xtro 2-3.
Értékelés mellett egy bizonyos „trash faktor” értéket adok meg a filmekhez, mert hagyományos értelemben ezen filmek többsége értékelhetetlenül szar, de ha úgy nézed, hogy tudod, mit várhatsz (vagy mit nem várhatsz), akkor remekül el lehet szórakozni néhány alkotáson. Ez az eredmény elsősorban a viccesen ratyi részek, valamint az esetleges horror-elemek, továbbá a női karakterek kinézete és képernyőideje, végül pedig a tényleges minőség alapján jön ki. Ebből következőleg ha egy ilyen film viszonylag jól sikerül, könnyen kaphat magas, vagy akár max pontot, és egy hihetetlenül rossz, de közben vicces film értékelése is magas lehet.

Sharknado (Cápavihar - 2013)
Ez a film még a kategóriáján belül is extrém alapötletnek számít, ám pont emiatt kötelező mindenkinek, aki szereti az ilyesmit. Igazából nem is értem ki az, aki képes szidni ezt a filmet, mert, aki egy cápavihar című filmtől mást vár, az nem normális :). Tény, hogy ez egy elképesztően buta film, tele közhelyekkel, béna színészekkel, és abszurd helyzetekkel, de pont emiatt egy hihetetlenül szórakoztató alkotás.
Értékelés: 32 %
Trashfaktor: 10/10
Piranhaconda (Piranhaconda - 2012)
Még a kategóriáján belül is igen ostoba film, amiben kaptunk egy anakondát, aminek piranha feje van. Szerencsére itt már az első perctől kezdve szinté végig folyamatosak a piranhaconda (nevetségesen mű) jelenlétei, és van benne jó néhány tehetségtelen, de azért szexi színésznő, így legalább nem unalmas. Bár annak ellenére, hogy milyen pörgős a film, a legtöbb kivégzés abból áll, hogy a kígyó bekapja az áldozatot és a helyén egy nagy vérfelhő keletkezik. Meg azt se teljesen értem miért lett félig piranja a kígyó, mert ez a tulajdonság semmi extrát nem ad a képességeihez.
Egyetlen igazi gondom volt a filmmel, hogy Michael Madsen karakterének szurkoltam, mivel ő volt az egyetlen értelmes lény az egész filmben, de mivel ő sajnos csak egy mellékszereplő, így esélytelen volt az ostoba főszereplőkkel szemben. Az utolsó néhány képkocka viszont igen váratlan volt.
Értékelés: 22 %
Trashfaktor: 8/10
Ghost Shark (Szellemcápa - 2013)
Bizony, ahogy a cím is mutatja, egy cápa szelleme írtja az embereket, aki ráadásul akár egy pohár vízből is képes előjönni. A film csúcsjelenete, amikor az esővel együtt a Szellemcápa is az égből hullik és bekapja az embereket. Egyedi alkotás, azt meg kell hagyni, és elég sokat kihoztak az abszurd történetből és a mikro-költségvetésből. De szigorúan csak trash film kedvelőknek ajánlott, mert mások igen kényelmetlenül érezhetik magukat a sok abszurd jelenet láttán :).
Értékelés: 38 %
Trashfaktor: 8/10
Red Water (A cápa visszavág - 2003)
Szokásos alapsztori: olajfúrás miatt megjelenik egy cápa olyan helyen ahol amúgy nem szokása. Ám ez nem csak egy cápa, mivel az arcán van egy nagy sebhely, hogy karakteres ellenség legyen. Ennek ellenére a sebhelyét nem is nagyon lehet látni a film további részeiben. Plusz kapunk még egy extra maffiás melléksztorit.
Meglepő módon ez egyáltalán nem volt rossz film. Érdekes, ötletes, és elég jól lett megvalósítva, főleg ahhoz képest, hogy csak egy TV-film. Persze azért elég sok a hiányosság, például a karakterek és bizonyos sztorielemek igen közhelyesek, de ennek ellenére izgalmas alkotás. Egyszer mindenképp nézhető, még azoknak is, akik nem kedvelik az ilyesmit.
Értékelés: 60 %
Trashfaktor: 9/10
Anaconda 3-4 - The Offspring / Trail of Blood (Anakonda 3-4 - Az ivadék / Vérvonal - 2008 / 2009)
Egy fejvadászt felbérelnek, hogy kapjon el egy óriáskígyót, ami talán gyógyszer lehet egy komoly betegségre. Ám nem minden alakul a tervek szerint, és a kígyók mészárlása megállíthatatlannak tűnik...
A szerintem viszonylag jobban sikerült első rész, és a maximum egyszer nézhető második után ez a két részes eposz végleg nevetségessé teszi az óriáskígyókat. Talán a legrosszabb CGI kígyó megvalósítás, amit valaha láttam, de talán pont emiatt olyan vicces ez a film. David Hasselhoff a 3. rész egyik főszereplőjeként, meg csak tovább növeli a film „értékeit”.
Értékelés: 24 %
Trashfaktor: 7/10

KevinKainTrashfilmek - cikksorozat


Sharknado
Piranhaconda
Ghost Shark
Red Water
Anaconda 3-4 - The Offspring / Trail of Blood
Shark Pool
Garuda
Snow Shark – Ancient Snow Beast
Sand Sharks
Swamp Shark
Jersey Shore Shark Attack
Shark Night
Mega Python VS Gatoroid
Shark Attack 3 – Megalodon
Megalodon
Never Cry Werewolf
Jack Frost 2 (filmkritika - 2006.09.06)
BloodRayne (filmkritika - 2007.09.07)
Rubber (filmritika - 2012.01.21)
Incubus (filmritika - 2012.06.06)
Survive Style 5+ (filmritika - 2012.06.06)
Xtro trilógia (filmritika - 2013.05.11)
Gothic & Lolita Psycho (2013.12.16)
OneeChambara (2013.12.16)
Battle Girl – Living Dead in Tokyo Bay (2013.12.16)
Machine Girl (2013.12.16)
Tokyo Gore Police (2013.12.16)
Srpsky film (2013.12.16)
Pumpkinhead 1-4 (filmkritikák - 2015.06.11)
Hellraiser 1-9 (filmkritikák - 2015.06.11)

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.