Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-01-25
Már a tanároknak is meg akarják mondani mit vehetnek fel
(2015-08-09)


A kormány már azt is meg akarja határozni, hogy mit hordhatnak a tanárok és egyfajta etikai kódexet akarnak bevezetni.

Ez az etikai kódex nem csak a viseletet szabná meg, hanem olyan ostobaságokkal is tele lenne, hogyha mondjuk a tanár saját magán észreveszi, hogy függővé kezd válni, akkor kérjen segítséget. Ez most komoly? Időnként elgondolkozok azon, hogy vajon melyik elmegyógyintézetből szabadultak azok az őrültek, akik ilyen baromságokat, nemhogy képesek kitalálni, de még le is írják és törvénybe akarják iktatni...
Mert aki függővé kezd válni, akkor az nem veszi észre, csak amikor már késő. Akkor meg úgyis segítséget kér, persze csak ha mer. Viszont egy laza és elfogadó társadalomban előbb kér segítséget valaki, mint egy olyan elcseszett, karót nyelt rendszerben, amiben még az öltözködésüket is előre meghatározzák. Szóval ezzel nemhogy nem lesz jobb semmi, de még lehet rosszabbodik is a helyzet azokból a szempontokból, amik alapján javítani akarnak ezek a semmihez nem értő szarháziak.

Persze azt állítják, hogy ez csak irányelv, amiből senkinek nem lesz hátránya, de akkor is egyértelmű, hogy ezzel csak egy újabb fegyvert alkotnak maguknak, amivel a nemkívánatos személyeket „törvényes” módon távolíthatják el.

Meg különben is mi értelme van ennek? Azzal érvelnek, hogy a tisztelet meg egyebek miatt van erre szükség, de ha mondjuk bevezetnék, hogy a tanárok kiöltözzenek, akkor azzal csak még tovább növelnék a szakadékot a tanárok és a diákok között.
Szerintem az a jó tanár, aki egyenlőként képes kezelni a diákokat, akitől a diákok mernek kérdezni és akit azért tisztelnek, mert kiérdemelte a diákok tiszteletét és nem azért mert félnek tőle, vagy egyszerűen csak kell, mert azt írja elő az etika.
Én csak azokat a tanárokat tiszteltem, akik normálisak, akikhez lehet segítségért fordulni, akikkel lehet beszélni, akiktől lehet kérdezni, akik nem érzékeltetik, hogy ők a felsőbbrendűek. Az olyan öltönyös patkányokat nemhogy tanárként, de emberként se tartom semmire, akik csak bejönnek mogorva pofával, a legapróbb dologért már üvöltöznek és csak folyamatosan nyomják a tananyagot a lehető legunalmasabb, legszárazabb módon, miközben szarnak rá, hogy megértik-e a diákok vagy nem.

Persze a tisztelet kölcsönös dolog kellene, hogy legyen, mivel sok a bunkó kis szarházi diák, akiket tényleg pofán kéne verni, mert csak abból tanulnának. Viszont miért várhatnák el, hogy olyan tanárokat tiszteljünk, akik mind emberileg, mind szakmailag a béka segge alatt sincsenek?

Például én rengeteg olyan embert ismerek, akik egy tökéletes világban, hihetetlenül jó és sikeres informatikus szakemberek lehettek volna. De ebben az elcseszett oktatási rendszerben kibuktak a sorból, miközben tehetségesebbek és jobb informatikusok voltak már az odaérkezésükkor, mint a teljes tanári kar együtt véve.

Kérdem én: miért járna ki a tisztelet azoknak a tanároknak, akik se emberileg, se szakmailag nem érdemlik azt ki? Talán azért mert rájuk erőltet a retkes kormány egy elegáns ruhát? Attól még ugyan olyan semmit érő szar emberek maradnak a ruha alatt. Aki pedig megérdemli a tiszteletet, az még akkor is megkapná, ha alsógatyába dülöngélne be részegen az órára.

És rosszindulatú kisdiákként ne örülj, hogy a tanáraidat szívatják, mert ha ezt elfogadják, akkor utána jön a diák dressz-code, majd az utcai, és a strandi viseletet is meg fogják szabni, míg vissza nem megyünk pár száz évet a múltba. Azokba a régi szép időkbe, amikor már egy női boka kivillantása is közfelháborodást keltett, és amikor az emberek még az időjárási jelenségekbe is természetfeletti erők megnyilvánulását látták. Milyen szép is lesz az, igaz?

Miért hagyjuk, hogy ilyen egyszerű gondolkodású, egyenesen buta emberek döntsenek az életünkről? Sajnos még 3 évig muszály elviselnünk őket (köszönhetően a buta bírka-agyúaknak), de utána remélem eltakarítjuk a szemetet az ország tetejéről.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.
Oktatási rendszer - cikksorozat


Oktatási reformok - ahogy szerintem kellene (2011.11.11)
Programozás az általános iskolában? (2013.03.24)
Tanulj könyvből vagy vegyél jegyzeteket (2013.06.18)
Történelem vagy társadalomismeret? (2013.06.18)
Hogyan tanuljunk nyelveket egyszerűen, szórakozva és teljesen ingyen? (2013.09.29)

Miért hasznosabbak a videójátékok, mint az iskola (cikk - 2014.04.30)
Eladói végzettség és egyéb baromságok (cikk - 2014-08-23)
Minden az internet hibája? (cikk - 2014.10.16)
Szüntessük meg a gimnáziumokat (cikk - 2014-11-20)
Okos vagy művelt? (cikk - 2014-12-06)

Milyen lenne az igazságos osztályozás (cikk - 2011-12-28)
Miért nem lehet csak azt tanulni, ami az embert érdekli? (cikk - 2014-12-28)
A tanárok bármit megtehetnek (cikk - 2015-01-08)
Szóval a Wikipédia nem megbízható? (cikk - 2015-05-10)
Politika, oktatás és vallás (cikk - 2015-08-07)

Már a tanároknak is meg akarják mondani mit vehetnek fel (cikk - 2015-08-09)
Magolás-orientált oktatási rendszer (cikk - 2015-09-24)
Minimális intelligenciaszükséglet bevezetése (cikk - 2015-11-20)
Erkölcstan, avagy a vallásosak újabb önkényes agymosása (cikk - 2015-11-29)
Klik, avagy a magyar oktatási rendszer halálos ítélete (cikk - 2016-02-10)

Miért nem kamerázzák be az iskolákat? (cikk - 2016-02-17)
Elmélkedés a pszichológiáról (cikk - 2016-06-15)
Szóval nincsenek túlterhelve a diákok? (cikk - 2018-06-30)
Nem ilyennek neveltelek! (cikk - 2019-01-31)
© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+