Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
Survive Style 5+

Magyar cím: -
Kiadás éve: 2006

Rendezte: Gen Sekiguchi
Ország: USA
Stílus: dráma, vígjáték, horror, thriller


Az utóbbi időkben újra rákattantam a keleti horrorokra, de most épp nem a kisértethistóriákra, hanem az extrém gore filmekre. Ezek között találtam neten egy listában a Survive Style 5+-t, amit sokan zseniális horror-vígjátéknak írtak. Persze nekem se kellett több, rögtön be kellett szereznem egy példányt.

A történet több különböző szálon játszódik. A férfi aki megöli a nejét, de a nő újra és újra visszatér, a családapa aki egy elhibázott hipnózist követően madárrá vált, három tolvaj, egy reklámszakember és két bérgyilkos (akik közül az egyik Vinnie Jones :) ) és néhány kisebb mellékszál. Az ő történeteiket kísérhetjük nyomon, amik a legváratlanabb pillanatokban időről időre összetalálkoznak.

Be kell vallanom, hogy egyáltalán nem erre számítottam. Komolyabb horror elemek és brutalitás szinte egyáltalán nincs a filmben. Konkrét humor helyett is inkább csak megmosolyogtató abszurd szituációk voltak. Ennek ellenére nem mondanám rossznak. A film elején egyszerűen azt se tudtam, hogy most mi van, annyira elvont izé ez az egész. A film közepén csak ültem és nem tudtam eldönteni, hogy ez jó-e vagy nem, vagy hogy egyáltalán még mindig mi történik éppen. Ám ahogy haladtunk előre a történetben úgy állt össze egyre jobban a kaotikus összevisszaság, kerek egésszé. Enyhén szólva nem vagyok oda a művészfilmekért, de a japánok valahogy még azokból is olyanokat képesek alkotni, amik ütősek. Gondoljunk csak Takashi Miike filmjeire, mint pl a Gozu, vagy a Visitor Q, meg láttam korábban egy filmet, amiben egy srác próbált meg csajozni, de mindig rosszul járt és a végén tök-random egy óriás békává vált, vagy valami ilyesmi volt benne :), de a címére sajnos nem emlékszem :(.
A film megtekintése után rengeteget lehet még agyalni, hogy minek mi értelme volt, és igazán ütős tanulságokat lehet leszűrni a történetből, ami sok primitív amerikai filmmel ellentétben nincs a pofánkba nyomva, hanem tényleg el van rejtve a sok elvont és abszurd jelenet között.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, sőt. Viszont ajánlani nem tudom, kinek lehetne, mert ez a film egyszerre zseniális művészi alkotás és irdatlan nagy baromság, így mindenki döntse el maga, hogy tesz vele egy próbát, vagy kihagyja :).

Értékelés: 86 %

KevinKainHozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.