Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
Super

Franket elhagyja a neje egy drogbáróért. Ettől ő nagyon kikészül és úgy dönt beöltözik szuperhősnek és megtisztítja az utcákat a mocsoktól...

Röviden ennyi a történet, ami így hallva nem tűnik nagy eresztésnek, de azért tartogat néhány váratlan meglepetést. A megvalósítás viszont annyira zseniális, hogy a film végén azt éreztem, hogy ez talán minden idők egyik legjobb szuperhősös vígjátéka. Pedig volt már ebben a kategóriában néhány igazán jól sikerült alkotás. Vegyük például a Kick/Ass 1-2-t, vagy a Defendort Woody Harrelsonnal. amik bár szintén jól sikerült filmek, de egyik se lett olyan jól eltalálva, mint a Super.

A színészek remekül lettek összeválogatva. A főszerepre Rainn Wilson tökéletes választás volt, és még a legkisebb mellékszerepekben is igen hiteles színészeket sikerült kiválasztani. Élükön az egyik kedvenc színésznőmmel, Ellen Page-el (Cukorfalat, Juno, valamint az X-Men filmek Kitty Pryde-ja).

Ám a film legerősebb része a forgatókönyv. A rengeteg poén, a képregényes utalások és paródiák, valamint a tipikus filmes és képregényes elemek teljes kiforgatása miatt egyenesen kihagyhatatlan. Nem is fecsérlem tovább a szót. Menj és nézd meg!

Ezt a filmet bárkinek nyugodt szívvel ajánlom, aki nem irtózik a morbid humortól és a brutális jelenetektől. Aki pedig szereti a képregényeket, annak kötelező!

Értékelés: 94 %
KevinKain

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.