Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-01-17
Túl sok az ember
(2014-11-14)


Már több, mint 7 milliárdan vagyunk és a számunk folyamatosan növekszik. Félelmetes belegondolni, hogy kb 250 év alatt a népesség úgy 7-szeresére nőt. Nem kell sok ész és nagy matematikai tudás ahhoz, hogy valaki lássa, hogy milyen brutális ez a tendencia. Egyre több ember születik és ők is egyre tovább élnek. Ám az utóbbival nem is lenne is nagy probléma: jó dolog, hogy az emberek sokáig élnek, de ez azzal együtt, hogy egyre többen is vagyunk, nagyon félelmetes. Szerencsére azért valamivel később vállalnak gyereket az emberek, de sajnos ez se egyenlíti ki a dolgokat teljesen.Mit kellene tenni ez ellen? Mert most kellene csinálni valamit, amíg még nem késő. Már így is kinőttük a bolygót, de ha így folytatódik, lakhatatlanná válik a Föld. Az egész emberiség jövőjét fenyegeti ez a probléma és erre mit csinálnak a kormányok? Semmit. Szarnak bele. Sőt, támogatják a gyerekszületést és a sokgyerekes családokat. De miért? Persze egyszerű magyarázatai vannak. Az egyik, hogy minden nép azt akarja, hogy ők sokan legyenek, így ha valamelyik látja is a problémát, nem fogja szabályozni a születést, mert akkor kevesebben lennének a többi néphez képest. A nemzeti öntudat alapvetően jó dolog, de ez is mutatja, hogy ostoba módon a nemzet lesüllyedéséhez és az emberiség kihalásához vezethet. Ezért kellene globálisan olyan törvényeket hozni közös megegyezéssel együttműködve az összes létező országgal, amiket utána minden országra alkalmazni lehetne és így minden nép lakossága egymáshoz arányosan változna. Ám itt jön be a képbe a másik ok, még pedig az, hogy nem akarnak, vagy nem mernek olyan drasztikus döntéseket hozni, ami ezt megakadályozná. Pedig még időben kellene megoldást találni, mert minél tovább halogatjuk, annál inkább úgy járunk, mint Kína, ahol kényszerabortuszt alkalmaznak, mert csak egy gyereket legális szülni. Kegyetlen dolog, de még ez is jobb megoldás, mint az, hogy irreális támogatásokat nyújtunk a nagycsaládoknak.

Aki nem ért velem egyet azoktól megkérdezném, hogy akkor ők mégis hogy látják a dolgokat? Mert ez a népességnövekedés igen is valós probléma és TÉNY. A legszörnyűbb az egészben, hogyha időben nem tesznek valamit, akkor később már a saját (vagy inkább a leszármazottaink) kárán fogják ezt a problémát drasztikusan megoldani (ha akkor még meg lehet oldani egyáltalán). Mit fognak csinálni, ha nem lesz elég étel az embereknek? Mit fognak tenni, ha nem lesz elég levegő? Mert az is el fog fogyni, ha egyre kevesebb a zöld terület a folyamatosan terjeszkedő emberek miatt, akiknek az elszaporodása miatt egyre többre lenne szükség.
Arról meg nem is beszélve, hogy egyre kevesebb a munkahely. Manapság már mindent, amit csak lehet automatizálnak. Egyre kevesebb emberre lesz szükség és azt még a hülye is tudja, hogyha valamiből egyre kevesebb kell és mégis egyre több lesz, akkor az nagyon nem jó. Így az adóterhek csak nőnek a végtelenségig, a fizetések csökkennek a túlzott kínálat miatt, míg a munkanélküliek és a bűnözők száma egyre csak nő.

Persze mi kisemberek semmit nem tehetünk ez ügyben, és így felvetül a kérdés, hogy akkor mégis miért írtam ezt a cikket? Egyszerűen csak azért, hogyha esetleg valami vezető bátran kiállna és úgy döntene, hogy tesz ez ellen valamit, akkor őt minél többen támogassuk és minél kevesebben legyenek azok, akik ezt megakadályozhatnák.

Egy másik cikkben írtam arról, hogyan lehetne ezt a folyamatot lelassítani, vagy akár megállítani még humánus és igazságos módszerrel. Érdemes azt is elolvasni.

Én azt mondom: inkább legyen kevesebb ember a Földön, de ők jól élhessenek összhangban a természettel, minthogy egyre többen legyünk egyre rosszabb átlagos életszínvonalon miközben kiírtunk magunk körül mindent, aminek a mi halálunk lesz a végeredménye.

[UPDATE 2015-03-17]

A minap belefutottam neten egy képbe, ami bemutatta, hogy milyen a környezetszennyezés Kínában. Az emberek már maszk nélkül ki se mernek menni az utcára.
Nézzétek meg a jobb oldalon a képeket. Valóban ezt akarjátok? Mert ez lesz a világ jövője, ha az emberiség továbbra is így szaporodik. Az egész világ olyan lesz, mint Kína. Nem lesz munka, és ami lesz az is alig fizet valamit. A levegő és az egész környezet életveszélyesen szennyezett lesz. Az élet félelem és szenvedés lesz mindenki számára. Ráadásul durva és kényszeres megoldásokra lesz szükség a népesség növekedésének visszafogására.
De még talán van esély meggátolni ezt az elkerülhetetlennek tűnő jövőt. Csak ne támogassuk, ne biztassuk és ne segítsük a nagycsaládokat.


[UPDATE 2015-05-12]
Most olvastam egy cikket, ami eléggé megdöbbentett. A cikkben érdekes tények állnak a halálról, és a 13. tény az, hogy
"Több mint kétszer annyi ember születik, mint amennyi meghal."
Tudom, hogy ez egy poén cikk, de minden állítás egy linkkel van alátámasztva, ami már elég megbízható. Megdöbbentő, hogy ilyen sebességgel szaporodik az ember. Még időben kéne ezt leállítani, mert beláthatatlan következményei lehetnek, ha hagyjuk, hogy mindenki annyi kölyköt szarjon erre a világra, amennyit csak akar.

[UPDATE 2015-09-15]
A minap elbeszélgettünk a témáról haverokkal, akik közül egyikük azt mondta, hogy állítólag bizonyos tudósok azt az elméletet találták ki, hogy elvileg a túlnépesedés 9 milliárdnál megáll. Ha ez igaz, akkor még valóban van esélye az emberiségnek. Végül is az érv is jogos, hogy miért: mert régebben azért született sok gyerek, mivel gyakoriak voltak a halálozások, míg manapság a legtöbb gyerek megéli a felnőtt kort. Csak a primitívebb népcsoportok szülnek tucatszámra gyerekeket. Ám állítólag ők is kezdenek felzárkózni a kevesebb gyerekszüléshez.
Viszont a probléma, hogy már most is túl sokan vagyunk. A 7 milliárd is brutálisan sok, és ha egyszer megáll a növekedés, akkor is egyre rosszabb lesz a helyzet, mivel mint már korábban is írtam: a technológia fejlődésével egyre kevesebb lesz a munkahely és a lehetőség az életben, vagyis attól, hogy megeshet, nem olyan rossz a helyzet, mint azt korábban felvázoltam, még igen is nagyon szar így minden. Mert ezzel a tendenciával egyre kevesebb lesz a gazdag, akik egyre gazdagabbak lesznek, míg egyre több lesz a szegény, akiknek folyamatosan kilátástalanabbá válik a helyzete. Vagyis ezt a problémát ugyan úgy meg kellene oldani attól függetlenül, hogy az emberiség kihalásáért, vagy az élhető bolygóért tesszük.

Egy másik haverom meg azzal érvelt, hogy lehet van túlnépesedés, de az ország népessége folyamatosan csökken, ami igaz is. Ám ez a dolog elsősorban a kivándorlás miatt van. Valamint épp ezért mondtam, hogy ezt a problémát globálisan kellene megoldani. Csak sajnos még ha az „értelmesebb” országok fel is ismernék a problémát és megpróbálnák megoldani, túl sok a buta primitív ország, ahol kommunizmus, meg mindenféle elbaszott rendszer van, így erre az összefogásra nem sok esélyt látok.

Végezetül egy összeesküvés elméletet osztanék meg veletek. Ez pedig arról szól, hogy állítólag a háttérhatalmak megpróbálják megoldani a túlnépesedést, csak épp mivel a buta népek képtelenek felfogni az ügy komolyságát, így nincs lehetőség normális és humánus megoldásra, mint mondjuk, amiket a cikkben felvázoltam. Ezért próbálják valamilyen aljasabb módon mérgezni a lakosságot. Gondoljatok csak a chemtrail összeesküvésre.
Bár igaz, hogy én alapból nem hiszek az összeesküvés-elméletekben. Valamint azt az indokot se tartom helyénvalónak, hogy le akarják redukálni az emberiség számát akkorára, hogy irányítani tudják, mivel szerintem minél több az ember annál több pénzt tudnak összeharácsolni, és annál könnyebb irányítani a tömegeket, amikben így elvesznek a gondolkodók. Ám ezen mégis érdemes elgondolkodni, hogy mi van ha van benne igazság. Mert lehet aljas és mocskos megoldás, de hosszútávon lehet az emberiséget mentik meg vele, amit az ostoba buta emberek és a vallások hazugságai miatt normális, humánus módon egy idő után már nem lehet megoldani.

[UPDATE 2015-09-17]
Egy elmélkedésemben jobban és tényszerűbben levezettem azt, hogy miről is beszéltem az előző bekezdésben: A probléma forrását kell megtalálni, mert csak úgy megoldható.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.

--==--
Modern Pszichológia - cikksorozat


Milyen a rossz kritikus? (cikk - 2011.02.23)
A valódi erkölcs (cikk - 2011.03.03)
Miért hiszünk az átveréseknek? (cikk - 2012.10.10)
Pozitív diszkrimináció (cikk - 2012.11.23)
Chuck Norris viccek (cikk - 2013.02.23)

A jó, a rossz és az igazságos (2013.02.21)
Siker & jóindulat (2013.02.22)
Inkább vetesd el, ha nem tudod felnevelni (cikk - 2013.03.24)
Divatember (2013.03.28)
Sztereotípiák és az őszinteség (2013.03.28)

Mit tennél, ha valaki az utcán felajánlaná, hogy szexeljetek? (cikk - 2013.08.27)
Milyennek kellene lennie a börtönöknek? (cikk - 2013.09.15)
Az emberek nem akarnak gondolkodni (cikk - 2013.11.09)
Személyiségtesztek (cikk - 2013.11.09)
Közvélemény-kutatások (cikk - 2013.11.09)

Miért cigizel? (cikk - 2013.11.12)
Az állatvédelem fontos, de azért ésszel csináljuk (cikk - 2014.02.03)
Miért nem érdemes vegának lenni? (cikk - 2014.02.03)
Valóban káros lenne a tej? (cikk - 2014.02.05)
Filmek pozitív hatásai (cikk - 2014.04.30)

Manapság az emberek inkább csak sportosan öltöznek, minthogy sportoljanak (cikk - 2014.04.30)
Miért hasznosabbak a videójátékok, mint az iskola (cikk - 2014.04.30)
Modern művészet (cikk - 2014.05.23)
Őszinteség a zeneiparban (cikk - 2014.05.25)
Eredetiség a mai világban (cikk - 2014.05.28)

Kik a Warez valódi vesztesei? (cikk - 2014.10.13)
Régen minden jobb volt? (cikk - 2014-10-14)
Minden az internet hibája? (cikk - 2014.10.16)
Túl sok az ember (cikk - 2014-11-14)
Miért kell ennyire támogatni a nagycsaládosokat? (cikk - 2014-11-14)

Okos vagy művelt? (cikk - 2014-12-06)
Mitől leszel intelligens? (cikk - 2014-12-06)
A Sims sorozat, avagy a videojátékipar legnagyobb lehúzása (cikk - 2015-12-02)
Mentési rendszer a mai játékokban (cikk - 2015-12-02)
Ha az egyszerűség a lehetőségek rovására megy (cikk - 2015-01-02)

Milyen lenne az igazságos osztályozás (cikk - 2011-12-28)
Miért nem lehet csak azt tanulni, ami az embert érdekli? (cikk - 2014-12-28)
Szólásszabadság (cikk - 2015-01-12)
Miért nem tudnak az emberek összefogni? (cikk - 2015-01-14)
Melyik illem az igazi? (cikk - 2015-01-15)

„Jó étvágyat!” avagy a legértelmetlenebb jókívánság (cikk - 2015-01-16)
Őket ki védi meg? Avagy a pozitív diszkrimináció negatív hatásai (cikk - 2015-02-16)
Miért kell ennyire erőltetetten segíteni a fogyatékosokat? (cikk - 2015-02-16)
Durva gyerekversek (cikk - 2015-02-18)
A túlzott szigor hátulütői (cikk - 2015-02-18)

Egy prűd keresztény előadás a pornóról (cikk - 2015-02-20)
Ki mondja meg, hogy mi a jó és mi a rossz? (cikk - 2015-02-20)
Kinek jár a tisztelet? (cikk - 2015-05-23)
A jó krimi ismérvei (cikk - 2015-05-23)
Mi aljasabb annál, hogy kihasználod az erőbeli fölényed? (cikk - 2015-05-23)

Eszement cenzúra (cikk - 2014.08-27)
Facebook és a személyiségi jogok (cikk - 2015-06-08)
Star Wars VS Star Trek, avagy miért kell választani? (cikk - 2015-06-20)
A kormány a terrorizmust is a saját hasznára fordítja (cikk - 2015-06-21)
Nemzeti konzultáció (cikk - 2015-06-21)

Videojátékok és az álszentség (cikk - 2015-06-21)
A cselekedet súlya az októl függjön (cikk - 2015-06-24)
Az emberi élet értéke (cikk - 2015-06-24)
Filmes álszentségek (cikk - 2015-06-25)
Érdekvédelmi szervezetek (cikk - 2015-07-13)

A szexelés korhatárai Magyarországon (cikk - 2015-07-14)
Parafíliák & szexuális aberrációk (cikk - 2015-07-15)
Hogyan küzdj és hogy ne küzd a toleranciáért (cikk - 2015-07-17)
Szelektív tolerancia (cikk - 2015-07-17)
Filmek negatív hatásai (cikk - 2015-08-05)

Szépségideál a médiában (cikk - 2015-08-06)
A szépség-orientált társadalom ellenszere (cikk - 2015-08-06)
Miért tiltott a génmanipuláció (cikk - 2015-08-07)
Miért jogos ateistaként a vallások ellen szólni? (cikk - 2015-08-07)
Politika, oktatás és vallás (cikk - 2015-08-07)

Igényes újságírás (cikk - 2015-08-10)
Nyelvtanháborúk az interneten (cikk - 2015-08-10)
Ki dönti el, hogy egy változás jó dolog-e? (cikk - 2015-08-11)
A vallásosak jó emberek? (cikk - 2015-08-22)
Erkölcsi iránytű (cikk - 2015-08-22)

Többféleképpen lehet megítélni a hírességeket (cikk - 2015-09-06)
A lopás szintjei (cikk - 2015-09-08)
Túlságosan elfogultak vagyunk a hozzánk közel állókkal (cikk - 2015-09-09)
Őrült előzések (cikk - 2015-09-12)
A vallás az egyetlen, amivel bűntudat nélkül lehet gyilkolni (cikk - 2015-09-16)

Élet a halál után (cikk - 2015-09-18)
Mi számít mondanivalónak? (cikk - 2015-09-20)
Manapság senkit nem érdekel a mondanivaló (cikk - 2015-09-20)
Az emberek tudnának, csak nem szeretnek gondolkodni (cikk - 2015-09-22)
Magolás-orientált oktatási rendszer (cikk - 2015-09-24)

A probléma forrását kell megtalálni, mert csak úgy megoldható (cikk - 2015-10-17)
Minimális intelligenciaszükséglet bevezetése (cikk - 2015-11-20)
Erkölcstan, avagy a vallásosak újabb önkényes agymosása (cikk - 2015-11-29)
Az országok vezetőinek legnagyobb átverése (cikk - 2015-12-20)
Elmélkedés a feminizmusról (cikk - 2015-12-21)

Bűnözők a főszerepben (cikk - 2016-01-07)
Miért szurkolunk sok filmben a gyilkosnak? (cikk - 2016-01-08)
Most akkor menő a kocka? (cikk - 2016-02-25)
Az okos eszközök világa (cikk - 2016-03-13)
Kényszerű kapzsiság (cikk - 2016-03-15)

Sorsjegymanipuláció (cikk - 2016-03-18)
Társadalmi elvárás (cikk - 2016-03-18)
Azok a mocskos jelentgetős férgek (cikk - 2016-03-18)
Mi számít fajgyűlöletnek? (cikk - 2016-03-20)
Facebook cenzúra a migránsok védelmében (cikk - 2016-03-20)

Elmélkedés az intelligenciáról (cikk - 2016-04-06)
Tanácsok egy jó párkapcsolathoz (cikk - 2016-04-07)
Ha egy idegen megsértődik, amiért nem bízol meg benne, akkor ne bízz benne (cikk - 2016-04-12)
A hit ereje (cikk - 2016-04-15)
Miért hiszed azt, hogy te vagy a világ közepe? (cikk - 2016-05-10)

Elmélkedés a pszichológiáról (cikk - 2016-06-15)
A mondanivaló túlértékelt (cikk - 2016-06-17)
Egészen biztos, hogy teljes mértékben biztos vagy valamiben? (cikk - 2016-06-19)
Motivációs biznisz (cikk - 2016-06-25)
Ne hagyd, hogy megmérgezze az életed! (cikk - 2016-06-30)

Vitakultúra, és a kultúrálatlanság (cikk - 2017-08-29)
Manapság a kritikusok már nem rajongók, csak kötekedni szeretnek (cikk - 2017-09-30)
Nem ilyennek neveltelek! (cikk - 2019-01-31)

© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+