Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2019-09-17
Scott Pilgrim vs. the World

Magyar cím: Scott Pilgrim a világ ellen
Kiadás éve: 2010

Rendezte: Edgar Wright
Ország: USA | UK | Canada
Stílus: romantikus, vígjáték, akció


A főszereplő értelemszerűen Scott Pilgrim, aki épp összejött egy 17 éves kínai diáklánnyal. Közben egy zenekarban játszik és próbálnak betörni a zenei életbe, miközben az ex barátnője egy szupersztár. Nagyjából boldogan él, míg meg nem ismer egy Ramona nevű lányt, akibe első látásra beleszeret. Egy kis teperés után a csaj végül össze is jön vele, ám ekkor kezdődnek az igazi problémák. Ramona exei egymás után tűnnek fel a színen és párbajra hívják Scottot, aki felveszi a kesztyűt és szembe száll velük.

Ez a film valami nagyon elvont egy izé. Ennél jobban nem is tudom, hogy lehetne jellemezni :). Az elvont rajzfilmes vagy videojátékos stílus még hagyján, de az események is olyan eltúlzottak, vagy inkább leegyszerűsítettek, hogy a néző csak azon mereng, hogy „ez meg mi a franc?”, de aztán nem foglalkozik vele, inkább csak élvezi a poénokat és a fergeteges vizuális megvalósítást, amihez remek rendezés társul. Ilyen profi és ötletes jelenet-összemosásokat se nagyon láttam még filmben (aki megnézi majd megérti miről beszélek :) ). Ám a legdurvább az egészben, hogy nagyon sok vígjátékkal ellentétben, amik csak kikapcsolt aggyal élvezhetők, itt ha belegondolunk egy kicsit, hogy mi értelme van a jeleneteknek, rádöbbenünk, hogy mindennek oka és értelme van. Vegyünk például az alap sztorit, ami röviden annyi, hogy a srác legyőzi a csaj 7 gonosz exét, ami valóságban is mindig így van, vagyis jobbnak kell lenned a csajod exeinél, hogy tényleg elnyerd a szívét, így még ha nem is konkrét küzdelemben, de mégis csak le kell győznöd őket.

A Scott Pilgrim a világ ellen a szintén most felkerült Álomháború filmnek pont az ellentéte. Valószínüleg sokkal kisebb költségvetéssel készült olcsóbb effektekkel operálnak, amik mégis a helyükön vannak, miközben az egész film szimbolikus minden erőlködés nélkül, ami sajnos az Álomháború ról nem mondató el. Egyszerűen remek film.

Minden romantikus-vígjáték rajongónak ajánlott, de még a hardcore gamerek is élvezhetik a filmet, mert az egész olyan, mintha a főszereplő egy videojátékot nyomna végig. Szinte tökéletes és nagyon különleges alkotás.

Értékelés: 93 %

KevinKain


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+