Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-14
Resident Evil - Retribution VS Damnation

Magyar cím: Resident Evil - Retribution VS Damnation
Kiadás éve: 2012 / 2012
Rendezte: Paul W.S. Anderson / Makoto Kamiya
Stílus: akció, horror
Ország: UK, Németország, Kanada / Japán


Korábban már összehasonlítottam az addigi 4 élőszereplős RE filmet, az animációs Degeneration-al, ami végül az animációs film győzelmével zárult. Lássuk most az 5. élőszereplős filmet, az aktuális Capcom filmmel egy ringben.

A „Retribution” film ott folytatódik, ahol az előző (Afterlife) abbamaradt. Alice és társai egy főladalatti bunkerbe jutnak, ahol kiderül, hogy a vírust tesztelték élethű környezetekben klónok segítségével. Az összes nagyobb ország bizonyos városait lemodellezték, hogy az ellenségeiknek eladhassák a vírust, így növelve a bevételüket...

Sajnos a film igen ostoba lett. Már az alapsztori is értelmetlen és közhelyes. Gondoljunk csak bele. Miért jó, hogy többmilliárd dollár áll a számládon, ha a világon nincs olyan hely, ahol elkölthetnéd? Ha eladod a vírust mindenkinek, majd miattad szépen eljön az apokalipszis, akkor nem marad hely neked se, ahol élhetnél. Nincs bolt ahol elkölthetnéd a pénzt, csak pusztaság és kihalt városok mindenütt.
Ám, ha a történet ezen részén túltesszük magunkat még talán jól is szórakozhatunk, mert a film egyszer talán még nézhető is. Rengeteg akció és mindenféle random szörnyekkel futnak össze a karakterek. Persze nem igazán használják ki a klónok adta lehetőségeket és az egész valahogy olyan hatást kelt, mintha valami challenge mód lenne egy játékban. A befejezés meg annyira primitív, hogy már előre félek a 6. résztől.

A „Damnation” a játékok 6. részéhez készült előzménynek, ezért a nem gamer nézők aggódhatnának, hogy vajon érthető-e a játékok ismerete nélkül, vagy érdemes-e egyáltalán megnézni. De mindenkit megnyugtatok, mert a „Degeneration”-hoz hasonlóan egy különálló történetet kapunk, ami tökéletesen érthető önmagában is.
Leon a fikcionális Nyugati Szláv Köztársaságba utazik, hogy többet megtudjon az ottani kísérletekről, mert a pletykák szerint BOW-ket, vagyis Bio-organikus fegyvereket készítenek. Néhány lázadó segítségével eljut a kísérletek főhadiszállására, ahol egy régi ismerősébe, Ada Wong-ba botlik...
A sztori semmi extra, de a megvalósítás remek. Izgalmas és látványos film, amiben a végső összecsapást külön ki kell emelni, annyira ütős lett. Ha a korábbi „Degeneration”-hoz kellene hasonlítanom, akkor sajnos annak a szintjét nem éri el, még az epikus végső összecsapással sem, de az élőszereplős filmek 4-5. részeit egyértelműen kenterbe veri.

Szerencsére a „Retribution” jobban sikerült, mint az előző (Afterlife), de az első 3 rész közelébe se ér. Az animációs filmekkel meg fel se veheti a versenyt. Kár ezért a sorozatért. Paul W.S. Anderson amilyen jól elindította a filmeket, úgy el is cseszte az egész sorozatot azzal, hogy visszatért a 4. résztől a rendezői székbe. Pedig addig a trilógia igen jó irányba haladt.

Retribution: 51 %
Damnation: 84 %


KevinKain

Resident Evil - cikksorozat


Resident Evil (filmritika - 2011.02.24)
Resident Evil 2 Apocalypse (filmritika - 2011.02.24)
Resident Evil 3 - Extinction (filmritika - 2011.02.24)
Resident Evil 4 - Afterlife (filmritika - 2011.02.24)
Resident Evil Degeneration (filmritika - 2011.02.24)
Resident Evil - Operation Raccoon City (játékkritika - 2012.05.25)
Resident Evil (játékkritikák - 2013.02.27)
Resident Evil 2 (játékkritikák - 2013.02.27)
Resident Evil 3 - Nemesis (játékkritikák - 2013.02.27)
Resident Evil 4 (játékkritikák - 2013.02.27)
Resident Evil 5 (játékkritikák - 2013.02.27)
Resident Evil - Survivor (játékkritikák - 2013.02.27)
Dino Crisis (játékkritikák - 2013.02.27)
Dino Crisis 2 (játékkritikák - 2013.02.27)
Resident Evil - Retribution VS Damnation
Resident Evil 6
Resident Evil - Revelations

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.