Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
Egy prűd keresztény előadás a pornóról


A minap beleakadtam YouTube-on egy előadásba, amibe nem kellett volna, mert csak felidegesítettem magam rajta.

Korábban már írtam arról, hogy ki dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz, így most csak a konkrét előadás kivesézéséről beszélnék, amit ide klikkelve nézhettek meg (Veszprémi Keresztény Közösség / 2013.11.24. Záhonyi Viktor: A szürke ötven árnyalata, avagy a Pornó senkinek sem árt. Valóban?).

Lássuk mikkel érvelt az előadó a pornó ellen.

„Lehet neked nincs vele problémád, de a környezetedben nagy valószínűséggel valakinek van.”
Ez mégis miféle idióta érv? Csak azért ne csinálj valamit a saját szabadidődben egyedül, mikor senki se lát, mert lehet, hogy van olyan ember, aki nem csinál olyat, vagy akinek problémája van vele?
Tegyük fel, hogy én meg azt mondom, hogy engem zavar, hogy ő meg templomba jár, mivel én nem járok. Akkor most ezek után jogos lenne elvárnom tőle azt, hogy ne járjon többet templomba? Mert az előbb említett logikával simán mondhatnám, hogy ne menjen, mert nekem rosszul esik, vagy az én hitem szerint az nem jó dolog.

Persze erre az lenne az érve, hogy a templomba járás jó, vagyis fehér. A pornónézés meg rossz, vagyis fekete, és nincs szürke. Erre csak azt tudom mondani, amit már korábban is kifejetettem bővebben egy cikkben, hogy templomban ülni egyáltalán nem jó cselekedet. De mivel nem vagyok egy ostoba fanatikus ezért azt se mondom, hogy pornót nézni jó cselekedet. De nem is rossz. Erre lehetne mondani, hogy szürke, de nem az. Mert se nem jó, és egyáltalán nem rossz, így még árnyalata sincs. Egy egyszerű cselekedet, mint a sétálás, vagy a lélegzés, ami lehet hasznos vagy önkényes, de semmiképp se rossz.

Később a pornó veszélyeiről beszél a videóban.
- Függőséget okoz.
Erről csak azt tudom mondani, hogy mi nem? Nem okoz fizikai függőséget, mint az alkohol, cigaretta, vagy a drogok, vagyis annyira veszélyes ebből a szempontból, mint bármi más. Ennyi erővel ne járj templomba, mert függőséget okoz. Ne imádkozz, sőt ne higgy egy Istenben sem, mert az annyira durva függőséget okoz, hogy az egész életed meghatározza és befolyásolja. Mert mindenkinek van valami, amit használni szokott kikapcsolódásra és ahhoz hozzászokik, és függő lesz egy bizonyos szinten.
De közben olyan dolgokat mond, hogy „ugyan úgy függőséget okoz, mint a kemény drog”. Erre kérnék valami tudományos magyarázatot, és ha véletlenül van is valami tudományos alapja, akkor meg kérném olyan tesztek eredményét, amik kimutatják, hogy milyen negatív hatásai vannak a szervezetre, ami miatt a drogokat elítéljük.

Alapból egy olyan embert, aki már a „cici” szót pironkodva mondja ki és utána elnézését kér, nem szabadna engedni, hogy beszédet mondjon bármilyen komoly témáról, vagy legalábbis egyáltalán nem szabadna komolyan venni, mert végtelenül prűd és elvakult.
Majd azt mondja, hogy a „bűn” manapság „függőség”-et jelent. Szóval szerintem egyáltalán nincs tisztában a függőség fogalmával. Az ilyen ember miért tart előadást? Ám ami még fontosabb, hogy miért mennek el ilyesmire más emberek?
Majd jön a legviccesebb rész, hogy azt mondja, „egy bábu vagy, így mozgat a függőség, a bűn”. Ez azért poénos, mert egy fanatikus keresztény beszély arról, hogy másokat dróton rángatnak. Remélem érezhető az irónia :). Mert ők az egész életüket úgy élik, ahogy mondták nekik, miközben kérdés nélkül elfogadják a legostobább szabályokat is, sőt kiállnak mellette és agresszíven védik, mintha a saját véleményük lenne, pedig egyáltalán nem az. Ők valóban bábok , akik úgy viselkednek, úgy gondolkodnak és mindent úgy tesznek, ahogy az egyház mondja nekik. És még van pofájuk másokra azt mondani, hogy bábuk? Olyan emberekre, akikben van annyi intelligencia, hogy maguktól is eldöntsék mi a jó és mi a rossz. Nevetséges.

- Torz szexuális elvárások.
No, ebben bizonyos szinten igaza van. Ha valaki túl sok pornót néz, akkor megnőhetnek az elvárások a partnerrel szemben. Igen ám, de az ő szemszögéből valószínűleg már az orál, sőt akár bármely más módja a szexnek a lekapcsolt villany melletti, gyerekcsinálás célzatával készült misszionárius pózon kívül torz undormánynak nevezhetne. Szóval a korábban említett irreális álszentség miatt nem értem mi joga van neki az egészséges szexről beszélni?
Arról nem is beszélve, hogy fel is dobhatja a kapcsolatot egy-egy ellesett ötlet. Vagy mi van akkor, ha mindkét fél ugyan annyi pornót néz és mindkettejük elvárása torzul? Mert szerintem abban az esetben ezzel nincs semmi baj, mert úgy összetorzul, hogy egymást kiegészítve szépen letisztul :).
Szóval valóban kihathat ez az ember szexuális életére, csak nem feltétlenül minden esetben rossz értelemben. Plusz ha valaki hagyja, hogy ez elfajuljon az megint nem az eszköz hibája, hanem az emberé.
Vagyis az előadás lényege, hogy mindenki nyomja el az érzéseit, lecsukott szemmel járjon a világban, hogy még véletlenül se lásson valami olyat, ami amúgy tetszene neki, szeretné megkaparintani, vagy átélni.

Majd a gyerekekről beszél, hogy pornót néznek, és hogy „ha nincs szexuális felvilágosítás, akkor a pornó teszi meg”. Ez igaz, de ezért most tiltsuk be és tüntessük el az emberek szeme elől, nehogy gyerekek elé kerüljön? A szülő felelőssége, hogy vigyázzon a gyerekére és figyeljen oda rá és felvilágosítsa. Megint tipikus keresztény magatartás: én lusta vagyok, nem foglalkozok a gyerekemmel, inkább a templomban álszentkedek, és ha a gyerekemmel valami negatív dolog történik, akkor az a társadalom, a pornó, az ateisták, mindenki más hibája csak az enyém nem. Írtam korábban egy sztorit egy csajról, aki túlzottan keresztény nevelésben részesítettek a szülei . Ez is csak azt bizonyítja, hogy az elfojtásból lesznek a legdurvább dolgok, mert az a legegészségtelenebb. Amíg az álszent vallásosak ezeket nem értik meg, addig pont miattuk jönnek létre a legdurvább dolgok.

- Hamis szépségideál.
Ebben is van igazság, de ez meg a teljes média hibája, nem csak a pornóé. Erről a problémáról lehetne vitázni, hogy mennyire valós és kellene-e tenni ellene, de nincs sok értelme.
Mert mindenkinek más tetszik. Persze hatással lehet az ízlésünkre az, amit a médiában látunk, de attól még nem feltétlenül kell tenni ellene. Főleg, hogy még a médiában is rengetegféle szépségideál van kezdve a nagymellű műnőktől, a nőies formákon, a teltkarcsú, vagy akár az izmos nőkön át egészen az aranyos, tinis, kis-mellű csajokig. Sokan beszélnek a média szépség ideáltorzításáról, ám nem veszik észre, hogy a médiában annyiféle ember kap szerepet, hogy bárki könnyedén eldöntheti, hogy mi tetszik neki. Inkább pont ez az, ami miatt magasak az elvárások, mert a médiában, a TV és internet elterjedésével mindenki találhat magának olyan személyt, aki tökéletes az ízlésének, és azzal nehéz versenyezni egy hétköznapi embernek. De ez ellen nem lehet és nem is érdemes tenni, mert az emberek különbözők. Aki elégedetlen, annak semmi nem lesz elég jó, aki meg elégedett az meg bármit elfogad. Persze ez csak a két véglet, de remélem érhető, hogy miről beszélek :).

Majd az előadó sokkot kapott, amiért egy templomba járó, Istenhívő, családos ember, hogy képes Playboy-t olvasni a saját lakásában. Megint nevetséges álszentség egyik remek példája. Mert ha ezen a feleség kiakad, még azt mondom jogos bizonyos szinten, mert neki van köze hozzá, de egy ismerősnek vagy egy papnak, vagy bárki másnak mégis mi a fene köze van ahhoz, hogy valaki mit csinál a szabadidejében? Mert ehhez senkinek semmi köze! Ha a feleséget zavarja, majd ő szóvá teszi, de más embereknek rohadtul nincs joga ahhoz, hogy ebbe beleugasson.

Majd a „Hűséget fogadtam, de nem vakságot.” idézetet kezdi szidni. Ez megint egy álszent dolog. Megnézni valaki mást, nem megcsalás. Akár csaj néz meg más pasit, akár pasi, más csajt, mi van akkor? Aki ezen megsértődik az egy hárpia, mindegy melyik nemhez tartozik. És persze, ha úgy döntesz rá se nézel másra, akkor úgy jársz az elnyomott érzéseiddel, hogy egyszer csak kitörnek belőled és ahelyett, hogy csak megnéztél volna másokat ártatlanul, egyszer csak megcsalod a párod, amikor hirtelen eléd tárul egy lehetőség és nem tudod visszafogni magad, mert addig annyira elnyomtad a vágyaidat, hogy még a szemnek se engedtél és ezért frusztrált leszel. A legszörnyűbb, hogy ezt a baromságot még alá is tudja támasztani egy idióta idézettel a Bibliából: „Aki bűnös vággyal asszonyra néz, az a szívében már házasságtörést követett el.”. Majd arról beszél, hogy a lopás is úgy kezdődik, hogy azt akarod, ami másé. De hiszen nehogy már ugyan olyan bűnös legyen mindenki, aki szeretne olyan dolgokat, ami a szerencsésebbeknek megadatott, mint az, aki el is veszi a másik tulajdonát. Álljunk már le a hülyeségekkel. De ő tovább folytatja. És el is jutottunk a következő pontig:

- Kapcsolat-gyilkos.
Ebben az a poén, hogy nem is tudom mi a nagyobb kapcsolatgyilkos, az hogyha valaki megteszi ezt a sok „szörnyűséget”, amikről szó van ezen az előadáson, vagy az, hogyha valami könnyen manipulálható egyén elhiszi az előadó baromságait és képes a férje fejéhez vágni azt, hogy „megcsaltál, te szemét”, miközben a pasinak csak annyi a bűne, hogy ránézett egy másik nőre. Ezt nem fogják fel, hogy ezekkel az álszent elvekkel senkinek se segítenek, hanem inkább konfliktusokat provokálnak (ahogy egy korábbi cikkemben is kifejtettem bővebben).

Majd felhoz egy extrém példát arról, hogy valaki azt mondta, hogy „ő már annyira pornófüggő, hogy őt már nem érdeklik az igazi nők”. Majd van pofája egy ilyen szélsőséges és extrém példa után az extremitásról beszélni. Abszurdum.
Majd nagyjából arról papol, hogy milyen dolog érzelem nélkül szexelni. Persze nem mondja ki, de ez a lényeg.

- Piszkos pénz.
Majd elő jön, hogy milyen dolog, hogy valakik pénzt keresnek a pornóval. Erre csak azt tudom kérdezni, hogy milyen dolog, hogy bizonyos emberek pénzt keresnek a vallással? Mert nem egy papot láttam, aki úgy hajtotta a pénzt, hogy még a legnagyobb iparmágnás is elszégyellte volna magát mellette. A pornózás vagy a prostitúció legalább egy becsületes munka, aminek elvégzéséért pénzt kapnak a résztvevők. A vallás meg egy aljas átverés, amivel csak lehúzzák, sőt kirabolják a gyanútlan és naiv embereket, akik egy kis segítségért fordulnak a jóságot, önzetlenséget, segítőkészséget és kedvességet hirdető egyházhoz, ami csak kihasználja őket és leláncolja a szabályaival.
Majd a szexrabszolgaságról beszél, ami azért vicces, mert mitől lesz valaki szexrabszolga? Aki rászorul, mert rossz a gazdasági helyzet és nincs más munkalehetőség, vagy ha van abból nem tud megélni. Vagy akik elmenekülnek jobb élet reményében más országokba, ahol mindenfélét ígérnek nekik, aztán kiderül, hogy átverés volt és elrabolják őket. Ez nem a pornó hibája, hanem a társadalomé, sőt a társadalom álszentségéé, ami szintén a vallások álszentségéből fakad. Mert ha minden rendesen irányítva lenne és legálisan működne álszentség nélkül, akkor a pornó és a szexipar valóban rossz része, a szexrabszolgaság és kiszolgáltatottság megszűnne. Vagyis ez is csak a vallás hibája :). Meg persze a tolvaj és korrupt kormányoké, meg az ostoba, kizsákmányoló törvényeké és a gazdaságé. A pornózás csak következmény.

Majd arról beszél, hogyan győzzük le a pornófüggőséget.
Az első valóban logikus, de gyermekien primitív érv, mivel azt mondja (kacifántosan körbeírva), hogy „egyszerűen ne nézd” Igen, hirdessük csak a vakságot, a bezárkózást, a valóság elöli menekülést, az elnyomást és az elfojtást, mert azt mindenre megoldás...

Aztán felháborodik, hogy az összes mai romantikus regény valójában pornó. Csak óvatosan kérdem meg, hogy a romantikához nem tartozik hozzá a szexualitás is? Nem lehet, hogy azért van annyi szex a női romantikus regényekben, mert a nők is vágynak rá? És ha valaki arra vágyik, akkor mégis ki ő, hogy megmondja, mit szabad és mit nem? Igen, az emberek nyomják el teljesen az érzéseiket, hogy az álszent mindenbe beleszóló embereknek legyen igazuk. Ez remek világ lenne, igaz?
A kedvenc mondatom „A nőknek, nektek azt tanácsolom, hogy állítsátok le a fantáziátokat.”. Itt már gyakorlatilag szó szerint kimondja, hogy a szexre már gondolni is rossz.

Majd a következő megoldás, hogy „Légy őszinte!”. Ez az előzmények ismeretében vicces, mert eddig azt mondta, hogy minden érzést, gondolatot, vágyat nyomjunk el, ami nem tökéletesen tiszta az ő álszent erkölcsei szerint, vagyis már saját magunknak is hazudjunk, majd képes az őszinteségről papolni? Ennél undorítóbb már nem is lehet ez az előadás.
És a vámpírokat hozza fel, hogy a „világosságot nem szereti a sötétség”. Szeretik a vallásban ilyen nagy szavakkal feldobni az előadást, de itt megint csak azt tudom mondani, hogy ki dönti el és milyen jogon, hogy mi a sötét és mi a világos, vagyis a jó és rossz? Közben pedig próbálja beleszuggerálni az emberekbe, hogy ez mennyire rossz dolog, és mekkora probléma és milyen rossz ember vagy, ha a vágyaidra hallgatsz és nem egy elavult törvénykönyvre. Majd a „sötétségben szenvedőkre” azt a szót használja, hogy „képmutató”. Ezt már nem is ragozom tovább, mert mégis mi lenne nagyobb képmutatás annál, hogy elnyomod a vágyaid azért, mert valaki azt mondta, hogy így kell tenned?
Majd a „legnagyobb hős”-ről beszélt, aki egy pornófüggő pap volt, aki kiállt és elismerte a „bűn”-ét és bocsánatot kért. De mégis miért kért bocsánatot? Ártott valakinek a függőségével? Nem. Volt valakinek köze hozzá? Nem volt. Majd állítólag a gyülekezet támogatta és mellé állt, amitől már kicsit sántít a történet. Ennek ellenére lehet igaz, de végül is tök mindegy, mert kit érdekel, hogy valaki a saját szennyesét kiteregeti idegenek előtt? Sőt, ezzel a nejét és családját alázta meg és hozta kínos helyzetbe. Nem a pornófüggőséggel, hanem a kiteregetéssel. De igen, ő egy hatalmas „hős”...

Majd a segítségkérésről beszél a „gyógyulás”-hoz bármilyen függőséged is van. Én mindig undorítónak tartom, amikor pl az Anonim Alkoholisták meg egyéb függőket kigyógyító gyűlések olyanok, mint valami vallási szekta. „Fordulj Istenhez, hogy segítsen kigyógyulni és erőt adjon, mert egyedül nem fog menni.” (erről volt egy zseniális „South Park” rész is, azt hiszem „Bloody Mary” címmel). Ez talán a legmocskosabb dolog új hívek toborzására: a kétségbeesett, kiszolgáltatott és rászoruló emberek kihasználása.
A „házi csoport”, amibe embereket próbált toborozni ott meg volt olyan, aki kétségbeesetten segítséget kért, hogy „nekem baj van a szexuális szenvedélyemmel”. Bele se merek gondolni, hogy milyen szentbeszédekkel „segítettek” rajta.

Nagyon röhögtem, amikor mondta, hogy van egy olyan oldal, hogy „http://pornofuggokeresztenyek.hu/”, persze rákerestem és az aktuális cím „http://pornofuggokeresztenyek.blogspot.hu/”. Nem nagyon mélyedtem bele, mert már az első bejegyzés arról szólt, hogy egy keresztény srác mitől lett pornófüggő homoszexuális. Még véletlenül sem a mély vallásos szabályok és elfojtások miatt. Nem is bírtam sokáig olvasni, mert az első bejegyzés utolsó mondata már szinte szektásoktól is erős lenne „És most 1-2 év után, ismét megőrösödött a kontrol a függőségem felett. De a váratlan szabadság igazi alázatra késztet, hogy ne képzeljem, hogy magam erejéből, emberi okoskodással tudtam elérni. Hanem az Ő erejéből, persze eszközök segítségével.”. Vagyis az ember egy gyenge szar és Isten nélkül semmire nem képes. Legalábbis ezt akarják elhitetni velünk ezek a szekták. Még ha vallásnak nevezzük őket finomabban, attól még ugyan olyanok.
Egy másik bejegyzésbe még beleolvastam, de az is csak felidegesített és az igazamat támasztotta alá: „Ezután az izgalom növelése érdekében pornót is elkezdtem nézni,és ez szintén tetszett, de legbelül ereztem mivel kiskoromtól keresztény vagyok, hogy ez rossz mivel a szüleim nagyon tiltottak az ilyesfajta képektől es videóktól. Azóta felfedeztem, hogy ez bűn. Sok módszert kipróbáltam már, de semmi sem segített. ”. Vagyis egyértelműen kimondja, hogy azért érzett bűntudatot, mert ezt táplálták az agyába „keresztény nevelés” címen és nem azért mert valóban bármi rosszat tett volna.
A menüpontokat még megnéztem, ami között volt olyan, hogy „Önkielégítés”, ami arról szól, hogy mi az, miért rossz és hogy lehet leküzdeni, mert nagyon rossz. A poén, hogy már pszichológusok és egyéb orvosok is bebizonyították, hogy ez egyáltalán nem rossz, sőt egészséges dolog és nagyon káros, ha elnyomják mindenféle vallásos vagy egyéb indokokból. Bár a pszichológusok nagy részét se nagyon kedvelem, de azért ők mégis csak többet tudnak az emberi elméről, mint bármely vallásos „szakértő”.

Ám a legjobb megoldás szerinte, ha már előre bizonyos programok segítségével blokkolod a neten a „nem kívánatos” tartalmakat. Önkéntes vakság újabb példája.
Sőt, olyan programot ajánl, amivel összekapcsolhatod a géped másokéval és, amit megnézel, azt ők is látják, vagyis ha pornó weblapot nézel, akkor a másik ember azt megtudja és jól elítélhet az erkölcstelen életviteled miatt. Utána kéne néznem, hogy valóban létezik-e ilyen, mert nem hiszem el :). Persze láttam már ilyen szoftvereket, csak azokat jobb helyeken kém-programoknak hívják, amik ellopják a bankszámla és egyéb regisztrációs adataidat :). De ő arra biztat, hogy egy ilyen szoftvert telepítsünk fel önként és dalolva. Gratulálok.

Majd jön a végső baromsággal, hogy „kérj isteni segítséget”. Ezt már korábban elmondtam, hogy miért rossz. Undorító, ahogy a vallás aljas módon kisajátítja magának a jó fogalmát és úgy értelmezi, ahogy kedve tartja. És ez jellemzi az előadó mondatait is, mintha ő csak jót akarna és nem csak beleokádik az életed közepébe. Persze lehet tényleg jót akar és hisz abban, amiről prédikál, de az attól még nem lesz igaz vagy jó dolog.

Végül egy valóban pozitív mondanivaló is jutott az előadásba, amivel arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy minél korábban kerítsenek sort a szexuális felvilágosításra. Csak persze nem a fanatikus vallási elvek alapján működő felvilágosításokat kellene erőltetni, hanem a normális józan ész és egészséges vágyak által diktált erkölcsöket kellene átadni a következő generációnak.

A legvégén meg felhoz egy extrém esetet, amiben egy 10 éves fiú pornófüggő lett és megerőszakolt egy 8 éves lányt. Persze, hogy nem a felelőtlen patkány szülők hibája, akik elhanyagolták a kölyküket, hanem a pornó hibája, ami maga a gonosz és váratlanul belemegy a gyerekek fejébe...
Majd azt mondja, hogy a gyereknek net elérést adni olyan, mintha fegyvert adnál a kezébe, hogy azzal játsszon. Ez persze hatalmas hatásvadász túlzás, de ebben a kérdésben részben egyet értek az előadóval, mert valóban a kis gyerekeknek tényleg nem szabadna felügyelet nélkül netezniük. Csak ez ellen nem tehetsz, mert az iskolában, vagy barátainál biztos hozzájut, ha akar. A valódi megoldás nem az, hogy burokban neveled a kölyköd, hanem az, hogy eleget foglalkozol vele ahhoz, hogy olyan kapcsolatot alakíts ki vele, hogy a gyerek bizalommal fordulhasson hozzád bármiben és akármit meg tudjon veled beszélni. Ezt a kapcsolatot nem úgy lehet kialakítani, hogy letiltod a netről, vagy bizonyos témákhoz úgy állsz hozzá, hogy „az rossz és ördögtől való sötét gonoszság”, mert akkor a gyereked ha pornóval kerül szembe, nem mer veled beszélni és te nem tudod megmagyarázni neki a dolgokat, hanem valóban félreérti és attól tényleges problémái lehetnek a későbbiekben. Ez a vallásos elvakultság fakadhat bármennyire is jó-szándékból és valóban elhiheted, hogy ezzel teszel jót a gyerekednek, de valójában ezzel ártasz neki a legtöbbet.

Az utolsó történet érdekes és tanulságos. Csak az összefüggéseket nem látja. Mert pornófüggő (ha van ilyen egyáltalán) nem az lesz, akinek van lehetősége a normális kapcsolatra, mert a legdurvább függő is szerintem azt választaná, ha lenne lehetősége rá. Hanem az lesz, akiben van valamiféle gátlás, elfojtás. Valami hiba a személyiségében van, ami miatt nem tud ismerkedni. Végső elkeseredésében lesz „függő”, mert úgy érzi más lehetősége nincs. Ez szomorú dolog, de ennél az lenne szomorúbb, ha az a „függő” inkább kimenne az utcára és nőket erőszakolna meg. Komolyan kérdem, hogyha valaki szexre vágyik, akkor miért ne nézhetne pornót, amivel kiélheti a vágyait? Miért kell elfojtani és elnyomni, hogy összegyűljön és egy szerencsétlen, ártatlan lány essen áldozatul neki? Mert ez lenne az eredménye. Az elfojtás csak a problémák figyelnem kívül hagyása és nem a megoldása. Ezt kellene végre megérteni.

Az utolsó idézet meg azt akarja bemagyarázni az embereknek, hogy az ő általuk bűnnek ítélt dolog szenvedést okoz, amiből menekülni kell és persze csak Isten segíthet...

Mert egy szóval se mondom, hogy aki vallásos az rossz ember lenne. Sőt, valószínűleg a vallásosak között több a jó ember, mint a nem vallásosak között (már csak a Pokoltól való félelemben is, szóval nem feltétlenül tiszta jóságról van szó :) ). Az előadó, akiről végig szó volt, lehet ő is jó ember. Csak azt kellene észre venni, hogy a jó szándék nem feltétlenül egyenlő a jó cselekedettel. Sőt van, hogy azzal ártasz legtöbbet, amivel segíteni szeretnél, mert olyan irányt követsz, ami káros és álszent. Ami nem a realitásból építi fel az elveit, hanem egy elavult eszméből, amivel csak bántasz másokat és szomorúságot okozol ahelyett, hogy józan ésszel és puszta jó szándékkal tekintenél más emberek szokásaira és életvitelére. Ahelyett, hogy elfogadnád a másik embert olyannak, amilyen és nem erőltetnéd rá a saját igazad.

KevinKain


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.