Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-08
Olyan vagyok, mint Jézus
(2015-08-27)


Sokat szidom a vallást, de ennek ellenére Jézust egy hihetetlenül fontos és értékes történelmi személynek tartom, mert még ha nem is volt Isten fia (sőt, főleg akkor), képes volt megreformálni egy vallást, ami túlságosan eldurvult addigra.

Mert mit csinált Jézus? Látta, hogy a vallás elavult és mennyire durván kihasználják a vallási vezetők az uralmukat, hogy mennyire elcseszett és kiforgatott dolog lett a vallás. Ezért gondolt egyet és jól megreformálta. Persze sokan azt hitték, hogy ő Isten fia, így könnyen irányította a tömegeket. Ám ez egy tökéletes példa arra, hogy a tömegek manipulációját jóra is lehet használni.

Ezzel szemben én mit csinálok? Ugyan azt. Beszólok a vallás hibái miatt és próbálom felébreszteni az embereket, hogy az nem jó, amiket művelnek a vallás nevében. A kor szükségleteihez próbálom igazítani a vallást, és próbálom minél több ember szemét felnyitni.
Csak én nem mondom, hogy Isten küldött, vagy a fia vagyok, hanem a józan ész a fegyverem. És persze emiatt nem is érek el sikereket az agy-mosott vallásos tömegeknél. De legalább nem is feszítenek keresztre :).

Időnként elgondolkodok azon, hogy poén lenne azt hazudni, hogy én vagyok a második eljövetel és egy új, sokkal jobb és toleránsabb változatot hoznék létre a jelenlegi vallás helyére (ugyan úgy, ahogy Jézus tette 2000 éve). Ám ezzel csak az a gond, hogy nem oldaná meg a problémát, csak elodázná. Így csak abban tudok reménykedni, hogy előbb vagy utóbb (főleg a tudomány fejlődésével), de az emberek rájönnek, hogy mennyire értelmetlen és felesleges az egész vallás. Bár néhány fanatikust elnézve, ez nem biztos, hogy valaha is bekövetkezik :S.

A lényeg, hogy a keresztények elgondolkodhatnának azon, hogy amikor egy a megújulásról és elavult szabályokról beszélő emberrel vitáznak, akkor ugyan olyanná válnak, mint azok, akik megölték Jézust, a vallásuk atyját 2 évezreddel ezelőtt.

Végezetül pedig mielőtt még egoistának néznének: bárki lehet olyan, mint Jézus, ha elég intelligens ahhoz, hogy képes észrevenni a vallás hibáit és jogos kritikát fogalmaz meg az irányában.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.