Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
Miért jogos ateistaként a vallások ellen szólni?
(2015-01-13)


Mert mindenhol a pofánkba nyomják a vallást. De szó szerint MINDENHOL! Mintha egy tény lenne Isten létezése. Persze az intelligensebb vallásosak Istent egyfajta szimbólumként értelmezik, de akkor is idegesítő, hogy nem tudok megnézni egy filmet, egy sorozatot, vagy elolvasni egy képregényt anélkül, hogy Isten létezését ne nyomnák a pofámba.

Persze itt nem a vallásos témájú filmekre gondolok. Sőt a vallásból kiindult horrorok igen jók és élvezhetőek tudnak lenni, mivel a Bibliát egy érdekes fantasynak tartom, ami közel sem olyan izgalmas, mint pl a görögök vagy mondjuk a vikingek mitológiái, de attól még lehet belőlük izgalmas történeteket kihozni. Gondolok itt pl. az ördögűzős filmekre.

Ám amikor egy egyáltalán nem vallásos témájú dologba is belekeverik a vallást, az már egy idő után idegesítő. Az egyik legjobb példa erre, amikor először eszembe jutott ez a dolog épp a Marvel+ képregény 2014/5-ös számát olvastam. Az első X-men történetben először Xavier mondott egy ilyet, hogy „Ha senkinek sem lennének korlátai, akkor mi volna Isten dolga?”. Érdekes filozófiai gondolat, de egy egyáltalán nem vallási történetbe egyszerűen csak beletenni Isten létezését, mint valami tényt... Majd a 2. történetben, ami Pókember szemszögéből mutatta be Amerika Kapitány halálát egy ilyet mondott Pókember: „Ha Istennek van humorérzéke... hát nem értem a poént.”. Ez már legalább megkérdőjelezi Isten tökéletességét, de attól még Isten létezését szinten tényként kezeli.

Hányinger, hogy a vallás mindenhol jelen van és rád van erőltetve, akár hiszel, akár nem.

Persze ez alapján még nem lenne feltétlenül jogos szidni a vallást hitetlenként. Ám ez még semmi.

Mert kik szavazták meg a jelenlegi „csodálatos” vezetőségünket? Bizony, a vallásosak. És ha a vallás és a politika összefolyik, akkor a párt tagjainak elég csak hátradőlni és a hiszékeny birkák úgyis rájuk szavaznak csak azért mert ők is vallásosak. Bármit is mondanak vagy tesznek.

És ha már egy ilyen diktatúrát szabadított ránk a kereszténység, akkor beszéljünk arról is, hogy a vezetőség csak a vallásosak seggét próbálja nyalni és ezzel a nem vallásosak jogait és lehetőségeit korlátozza. Mint például azzal a döntéssel, miszerint vasárnap nem lehetnek nyitva a boltok.

Már beszéltem arról korábban, hogy a világban túl sok az ember, mivel túl sok gyerek születik. Ám az abortuszt és a halálbüntetést ellenzik az ostoba vallásosak. Miattuk nem félnek a gyilkosok az igazságszolgáltatástól. Miattuk mennek tönkre életek és családok a nem kívánatos terhességek miatt. Sőt, lehet miattuk fog kihalni az emberiség, vagy válik lakhatatlanná a bolygónk.
Mert kitalálták ezt légből kapott baromságot, hogy az embernek lelke van, meg az Isten dönthet csak mindenről.
Ugyan ezekkel az indokokkal nem engedélyezik a génmanipulációs kutatásokat, mivel azzal „Isten dolgába avatkoznánk”.

Mi lenne ha egyszer az életben nem ugatnának bele mások dolgába? Tegyük fel, hogy Isten létezik, akkor ha valami Isten ellen való, akkor majd Isten lesújt rájuk, vagy megbünteti őket a haláluk után, nem igaz?

De nem, ők az egész Bibliát úgy forgatják ki, ahogy épp nekik tetszik...

Az emberiség elbutulásáról is ők tehetnek. Nem az MTV, meg a primitív zenék, filmek és műsorok. A vallás hibája. Mert ők már az újszülött gyerekek fogékony elméjébe is csak azt sulykolják, hogy „Ne gondolkodj! Csak fogadj el mindent, amit Istenről mondunk és csak örülj, hogy Isten ilyen jóságos, hogy megengedte, hogy létezz.”... Hányinger.

Vagy említhetném a középkort, amikor is a vallásosak a gondolkodó és kreatív embereket, a tudósokat, doktorokat, gyógyítókat, feltalálókat irtották, mert ők nem akarták elfogadni, hogy van egy égi csodalény, aki majd mindent elmond, amit tudnunk kell és ezért ne legyünk még kíváncsiak se.
Legalább 100 évvel el vagyunk maradva attól a technológiai fejlettségtől, amit elérhettünk volna, ha nincsenek a buta vallásosak.
Arról nem is beszélve, hogy mennyit csökkent az emberiség átlagintelligenciája, amiért évszázadokon át ölték a gondolkodókat.

Lehet, hogy mi, ateisták is tudunk erőszakosak és bunkók lenni, de mi csak szeretnénk felébreszteni az embereket, hogy legalább elgondolkodjanak azon, hogy mi van, ha mégsem létezik az Isten, akinek létezésére semmi bizonyíték nincs őskori elmebetegek látomásain kívül.
A vallásosaknak semmi hátrányuk nincs az ateisták miatt, azt leszámítva, hogy hülyének nézzük őket. Az ateisták viszont brutálisan sokat szívnak a retkes vallás miatt, ami az egész világot szétbarmolja. Mert mindenhol ott van és mint egy aljas vírus, úgy marja szét a társadalmunkat és teszi tönkre a világunkat. Ha hagyjuk.

[UPDATE: 2015-09-03]
Nem rég egy vallási fanatikus elleni vitában ezt a mondatot kellett olvasnom:
Most attól hogy Te valamit vagy valakit nem tekintesz létezőnek, honnan tudod hogy rád nem vonatkozik?
Ezzel jönnek mindig, hogy rám is vonatkozik a parancs. Mi ez, ha nem a vallás ráerőltetése más emberekre? Meg egyáltalán mi köze van ahhoz bárkinek is, hogy miben hisz a másik? Felőlem nyugodtan éljenek vallásosként, vonják meg maguktól a földi élvezeteket, neveljék úgy a gyerekeiket, ahogy akarják, de közben elvárom, hogy ő is tartsa tiszteletben, hogy én máshogy akarok élni. De nem. Jönnek ezzel az „attól, hogy nem hiszel még rád is vonatkozik” dologgal.
De még ha véletlenül igazuk is lenne, akkor is mi köze hozzá bárkinek is? Ha én így élek és a Pokolba jutok, az én dolgom, nem?
Ez a mondat tökéletesen mutatja, hogy miért jogos ateistaként szidni a vallást: mert ők bele akarnak szólni mindenki más életébe, mert azt hiszik csak nekik lehet igazuk és az Istenük felhatalmazza őket, hogy ezt tegyék.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.