Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-08
Ne hagyd, hogy megmérgezze az életed!
(2016-06-30)


A világ egy hihetetlenül elcseszett hely. Bizonyos emberek gátlástalanul kihasználnak és tönkre tesznek mindent és mindenkit, ha az érdekük úgy kívánja. A többiek pedig hagyják. Vagy azért, mert buták, mint a szar, vagy félnek, vagy egyszerűen csak azt remélik, hogyha kussolnak és közben közelebb kúsznak a mézes csuporhoz, akkor talán nekik is csöppen valami. Ilyen világban élünk, de erről és sok más hasonló dologról is már milliószor írtam. Elszántan igyekeztem megosztani másokkal a világról alkotott gondolataimat, meglátásaimat, elképzeléseimet. Hogy mindenki meglássa, hogy mik történnek a valóságban. Csak az a baj, hogy túlzásba vittem. Nem azt mondom, hogy nem volt igazam, vagy jogtalan véleményeket formáltam, hanem azt, hogy túl sok időt és energiát öltem bele az ilyen dolgokba. Az olyan dolgokba, amikkel az átlagember úgysem tud mit kezdeni. Persze nem azt bánom, hogy ezeket felvetettem, vagy megosztottam másokkal. Mert igen is fontos, hogy az ember tisztában legyen vele, hogy valójában milyen világban is él. Hogy a politika, a vallás és egyéb gátlástalan haszonlesők mennyire kihasználják az embereket és hogy mennyi irritáló baromság van a világban. Ám egy ember egyedül nem sokat tehet mindezek ellen. Az egyetlen dolog, amire képesek lehetünk, hogy tisztában vagyunk ezekkel, és ezt a tudást megosszuk másokkal. Ennél többnek nincs értelme. Legalábbis egyedül semmiképp. Hiába jár az eszed az ilyesmiken. Hiába találsz megoldást a világ problémáira, egyedül nem fogod megjavítani a világot. Ezért nincs értelme ennél tovább menni. Mert ha túl sokat agyalsz az ilyesmin, akkor az megmérgezi az elméd. Beleőrülsz és megfertőzöd ezzel a körülötted lévőket is. Mert a világot bár igyekezhetsz jobbá tenni, felébreszteni, de megmenteni nem tudod. Már az átlagos emberi elmének a primitívsége miatt sem lehet tenni semmit. Végül csak egyetlen dolgot fogsz elérni: elpusztítod a saját világod. Azzal, hogy minden áron meg akarod gyógyítani az egész világot, megmérgezzed a saját elméd és a környezeted. Nem leszel hálás, azért, amid van. Nem leszel képes örülni a dolgoknak. A végén már azon kapod magad, hogy minden, amiben akár egy kisebb hibát is felfedezel, idegesíteni fog. Nem tudsz boldog lenni többé, és ez kihat a környezetedre is. Megmérgezed és tönkre teszed mindazt, ami valóban fontos. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy elveszítetted az egyetlen dolgot, ami tényleg jó volt az életedben. Amiért érdemes volt élned. Akkor döbbensz csak rá, hogy minden, amiben hittél, és amiért küzdöttél, csak egy elérhetetlen illúzió. Egy irreális utópia. Ne hagyd, hogy a világ szarságai tönkre tegyék a boldogságod.

Egyetlen előnye ennek az egésznek, hogy így rájöttem, hogy vannak barátaim. Nem is kevesen. Az ilyen esetekben nagyon sokat jelent az ilyesmi.

Nem mondom, hogy ezen túl abba hagyom a cikkírást, vagy egyéb dolgaimat. Végül is, már az elején is írtam, hogy mindezek fontos és hasznos dolgok, amikkel érdemes tisztában lenni és meg kell őket osztani másokkal. Egyszerűen csak nem hagyom, hogy továbbra is ez irányítsa az életem. Megpróbálok nagyobb hangsúlyt fektetni a jó dolgokra és a létezés pozitív aspektusaira. Talán majd sikerül újra értelmet találnom az életemnek. De addig is megpróbálom minden fájdalmam és úgy általánosságban az egész világgal szemben kialakúlt haragom valami kreatívra fordítani. Azután pedig majd meglátom, mi lesz.

A lényeg, hogy legyen bármennyire is szar a világ, ne felejtsünk el pozitívak lenni. A negatívízmis nem oldja meg a problémákat, csak megmérgezi az életed.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.