Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2019-09-17
Legalizáld!
(2014-11-09)


Persze, hogy a könnyű drogokról és a prostitúcióról beszélek, és az ellenzők, akik szemellenzővel papagáj módjára ismételgetik az „igazukat” most azzal fognak jönni, hogy „rohadt züllött drogos azt akarja, hogy legálisan füvezhessen meg kurvázhasson”, de pont azért állok ki emellett mert nem drogozok és prostituáltakhoz se járok. Persze lehetne kérdezni, hogy akkor meg miért foglalkozok a témával, és pont ezt fogom elmagyarázni a későbbiekben.

Az egyik legfontosabb alapelvem az, hogy „amivel az ember nem árt másnak (akár közvetlenül, akár közvetetten) az legyen legális”. Ebből az elvből indultam ki.
Érthetetlen, hogy miért minden párt megszorításokban meg átcsoportosításokban és hasonló pénznyelő dolgokban látja a megoldást? Miközben sokkal egyszerűbben is pénzhez lehetne jutni úgy, hogy közben senkitől se vesznek el semmit, sőt még nagyobb szabadságot adnának a polgároknak. Gondoljunk csak bele, hogy mi lenne, ha legalizálnák a drogokat és a prostitúciót?
Több lenne a drogon élő? Talán, bár ők valószínűleg a jelenlegi rendszerben alkoholisták, vagy egyéb szenvedélybetegségben szenvednek. És ha azt vesszük, hogy egy könnyű drog gyakorlatilag semmivel sem veszélyesebb vagy károsabb, mint az alkohol vagy a cigaretta (sőt), akkor ugyan ott vagyunk, mint most.
Talán több lenne a prostituált? Nem valószínű, de a mostani rendszerrel ellentétben a legtöbben nem kényszerből választanák ezt a hivatást, és ez a legfontosabb. Mivel most szar a helyzet, mert rossz a gazdaság. Ha a gazdaság helyre állna, akkor több munkalehetőség lenne, és a dolgozók jól meg lennének fizetve. Ebből következőleg, ha mondjuk egy szegényebb családból származó lány szeretne egyetemre menni, akkor sokkal több és jobb lehetősége lenne arra, hogy a tanulás mellett pénzt szerezzen. Ám míg a gazdaság nem áll helyre, addig nagyon sokan kényszerülnek a prostitúcióra, hogy el tudják végezni az iskolát. Míg ha minden rendben menne, akkor csak az lenne prosti, aki az szeretne lenni.

És nagyjából ennyi lenne a hátránya a legalizálásnak. Most viszont beszéljünk az előnyökről:
- A mezőgazdaságban dolgozó embereknek nem olyan terményekért kellene dolgozniuk, amit aztán még előállítási áron sem tudnak eladni. Hanem végre komoly pénzeket kapnának a kemény munkáért, amit végeznek. Aztán persze a sok bevételből rengeteget adóznának, ami az egész országra pozitív hatással lenne.
- A szervezett bűnözés gyakorlatilag szinte eltűnne, mivel az egyik fő profiljuk a prostitúció és a drogokkal való kereskedés. Így vagy abbahagyják, vagy legális vállalkozásként folytatnák működésüket (amiből persze adóznának rendesen), vagy egyszerűen szétszélednének, esetleg elmennének más országokba.
- Fellendülne a turizmus. Gyakorlatilag a környező országokból vagy akár még messzebbről is rengetegen járnának ide nyaralni és így végre ide áramlana a pénz a más országokból és nem fordítva.
- Új munkahelyek jönnének létre.
- A rendőrségre nem kéne több pénzt költeni, sőt, mivel ha legális lenne drogozni és prostituáltakhoz járni, akkor végre lenne idejük az igazi bűnözőkre és nem kéne egyfolytában piti drogosokra vadászniuk meg prostikat üldözniük. Mivel a mostani rendszerben minden túlzás nélkül állíthatom, hogy erőforrásaik egy elég komoly részét emésztik fel a prostik és drogosok.
- Fellendülne a gazdaság és csökkenne a munkanélküliség, mivel rengeteg új bár vagy fizető-vendéglátó hely nyílna. És persze a már említett adóbevételek annyira megdobnák az állam bevételeit, hogy nem lenne szükség semmilyen megszorításokra, sőt. Lazítani lehetne mindenen, annyira gazdag lehetne az állam néhány éven belül.
- Vannak akik azt mondják, hogy azért nem szabad legalizálni, mert a könnyű drogok az első lépés a kemény drogok felé, de ez butaság, mert ennyi erővel ha valaki sörözik, akkor ő hamarosan alkoholista lesz? Sok embert ismerek, akik szeretnek sörözni, de kétlem, hogy bármelyikük is alkoholistává válna valaha is. Sőt a többségük szinte egyáltalán nem is iszik erősebb alkoholt.
- A lényeg, hogy mindent csak az csináljon, aki szeretné. Ha valaki pedig nem szeretne valamit megtenni, akkor ő dönthessen arról, hogy másból él meg. Ez most arra vonatkozik, hogy egy működő és fejlődő gazdaságú országban, csak az lesz prostituált, aki szeretne az lenni, de a mostani rendszerben a legtöbben kényszerből teszik, mert nincs más lehetőségük. Meg lehet nézni, hogy az elmúlt évben mennyire megnőtt a 20 év körüli prostituáltak száma, és nem véletlenül. Az egyre rosszabb gazdasági helyzet és azon belül is a tandíj, ami miatt a mostani kormány gyakorlatilag prostitúcióra kényszeríti a fiatal lányokat, akik csak egy diplomát szeretnének szerezni.
- Az egészségügyben is használhatók a drogok bizonyos betegségek gyógyítására.

Sokan érvelnek azzal a hülyeséggel, hogy azért nem jó legalizálni, mert akkor prostitúcióra fogják kényszeríteni a lányodat. De ennél nagyobb baromságot még nem hallottam. Pont, hogy akkor fognak bárkit is kényszeríteni, ha nem legális, mert kimennek más országba valami jól fizető állás reményében és végül elrabolják őket, elveszik az útlevelüket és rabszolgának tartják. Ha a gazdasági helyzet javulna kevesebben menekülnének el az országból.

Nem is olyan régen olvastam egy cikket, amiben egy profi hivatásos masszőrnő arról panaszkodott, hogy nagyon sokszor prostituáltnak nézik, mert mivel a prostitúció illegális, ezért sok kurva masszőrként hírdeti magát. Gondoljunk csak bele milyen szar lehet ez a valódi masszőröknek. Ez persze nem lenne, ha legalizálnák, mert akkor sokkal jobban elkülönülne a két szakma.

Egy felmérés szerint az emberek „több mint fele (54%) teljesen egyetért a prostitúció legalizálásával (kölcsönösen egyetértő felek között), további negyede (23%) részben egyetért vele, a teljesen elvetők aránya alig 13%..

Ám a legtöbben csak azzal érvelnek, hogy erkölcstelen, mert a szent könyvük szerint az. De attól, hogy valami tilos, az még nem fog megszűnni, csak nincs belőle adóbevétel. A drogok ellen meg azon érvelnek, hogy egészségtelen, meg halálos. Erre csak azt tudom mondani, hogy a halálozások nagy része az alkohol vagy a cigaretta következménye. A könnyű drogok viszont legtöbb esetben akkor igazán károsak, ha valaki beléjük kever valamit, hogy többnek tűnjön, vagy ha valami új szerrel kísérleteznek, ami még nem illegális (utána lehet nézni neten az ilyen cikkeknek). Ez megszűnne, ha legális lenne, mert ellenőrizni lehetne az előállítót és az eladót.

Egyszer olvastam egy cikket egy híres színészről, akinek az alkohol tönkretette a máját, a cigaretta tüdőrákot okozott, és végül marihuánát kapott gyógyszerként, amitől, ha nem is gyógyult meg, de sokkal jobban lett. De igen, ismételgessétek még papagáj módjára, hogy a könnyű drogok sokkal rosszabbak, mint a cigaretta meg az alkohol.

A poén, hogy vannak országok, ahol pl. illegális a mák, mert abból is lehet drogot készíteni. Vagyis nincs mákos tészta, mákos bejgli, mákos guba, mert nehogy valaki máshogy használja fel az alapanyagot. Ennyi erővel tiltsuk be az altatót, meg egyéb gyógyszereket, amiknek túladagolásával halált lehet előidézni. Vagy mondhatnám azt is, hogy vannak olyan helyek, ahol úgy tartják, az erős-paprika méreg, és nem merik megenni, és másoknak is mondják, hogy nehogy egyenek belőle, mert nem értenek hozzá. Ugye milyen nevetséges példák ezek? Most gondoljunk bele, hogy ugyan így kiröhögnek minket Hollandiában és egyéb országokban, ahol legálisak a könnyű drogok.

És még sokáig lehetne sorolni ez érveket, de sajnos attól tartok ez nem fog bekövetkezni, mert a jelenlegi vezetőség inkább betilt dolgokat, minthogy legalizáljon bármit is :(...

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.

Politika és a társadalmunk - cikksorozat


Mi köze van az államnak ahhoz, hogyan éljük az életünket? (cikk - 2011.06.07)
Az új közlekedési szabályokról (cikk - 2011.07.29)
Oktatási reformok - ahogy szerintem kellene (cikk - 2011.11.11)
Az újabb közlekedési szabályokról (cikk - 2012.01.17)
Artisjus (cikk - 2012.02.15)

A legújabb élősködők: Magyar Családtudományi Társaság (cikk - 2012.02.25)
Még több bőrt akarnak lehúzni rólunk, pedig már a csontjainkat kaparják (cikk - 2012.03.09-2012.04.10)
Miért kell visszamenőleg is befizetni a társadalombiztosítást? (cikk - 2012.04.18)
Játékgépek betiltása (cikk - 2012.10.10)
Hólapátolás elmulasztásáért 50.000 Ft bírság (cikk - 2013.01.17)

35%-os adó a külföldön tárolt pénzekre (cikk - 2013.01.17)
Városok neve nem szerepelhet domain címekben (cikk - 2013.01.17)
Rezsicsökkentés, avagy jönnek a választások (cikk - 2013.02.06)
Hazugságvizsgálót a politikusokra! (cikk - 2013.02.23)
A kormány megoldja a csajozást? (cikk - 2013.04.10)

Mindenkinek újra kell vizsgázni KRESZ-ből? (cikk - 2013.05.15)
Telefonos ajánlatok (cikk - 2013.06.18)
Egykulcsos vagy többkulcsos adórendszer? (cikk - 2013.06.18)
Trafikok, avagy a korrupció diadala (cikk - 2013.07.18)
A jó fej politikus (cikk - 2013.08.27)

Milyennek kellene lennie a börtönöknek? (cikk - 2013.09.15)
Ők tették tönkre az országot? avagy Próbáljunk meg emberként gondolkodni (cikk - 2013.09.15)
Praxisjog Magyarországon (cikk - 2013.11.11)
Műszaki vizsga szigorításokról (cikk - 2013.11.05)
Fantasztikus rendőrségi oktatóvideók (cikk - 2013.11.05)

Magyar foci (cikk - 2013.11.08)
Börtön egy kamu-videó miatt? (cikk - 2013.11.08)
Közlekedés Sopronban (cikk - 2013.11.11)
Ne kapjon támogatást egyik párt se kampányra (cikk - 2013.11.09)
Informatikai rendszert a polgármesteri hivatalok és politikusok nagy része helyett (cikk - 2013.11.11)

Mi az egyik legnagyobb gond a mai társadalmunkkal? (cikk - 2013.11.11)
Soproni vároháza VS zenei élet (cikk - 2013.12.30)
Ebben az országban már fotózni sem szabad (cikk - 2014.03.16)
Kell nekünk atomerőmű? (cikk - 2014.04.01)
Választási rendszer 2014-ben (cikk - 2014.04.04)

Extra szabadnap a tisztségviselőknek, de mégis milyen jogon? (cikk - 2014.06.27)
Mi a műszaki vizsga valódi célja? (cikk - 2014.07.10)
A reklámadó története (cikk - 2014.07.12)
Minek az egyetemekre kancellár? (cikk - 2014.07.19)
Google-el elfelejtetheted a személyes adataidat tartalmazó weblapokat (cikk - 2014.07.19)

Eladói végzettség és egyéb baromságok (cikk - 2014-08-23)
Megbüntetik a külföldön élő magyarokat (cikk - 2014.08-28)
Letiltott szerencsejátékos weblapok (cikk - 2014.08-28)
Nem egyszerű a munkakeresés (cikk - 2014-08-30) Az új tízezres (2014) (cikk - 2014.09.12)

Polgármesteri választások (cikk - 2014.10.04)
Kik a Warez valódi vesztesei? (cikk - 2014.10.13)
Miért ne kereshetnének ők többet? (cikk - 2014-10-25)
Mennyi is az adó? (cikk - 2014-10-25)
INTERNETADÓÓÓ???????? (cikk - 2014-10-25)

Vasárnap ne legyenek nyitva a boltok? (cikk - 2014-11-01)
Legalizáld! (cikk - 2014-11-09)
Lehet sok helyen nem lesz víz, gáz és áram 2015-ben a Fidesz miatt (cikk - 2014-11-11)
Fidesz-KDNP a kommunista diktatúra (cikk - 2014-11-11)
Túl sok az ember (cikk - 2014-11-14)

Miért kell ennyire támogatni a nagycsaládosokat? (cikk - 2014-11-14)
Segély helyett közmunka (cikk - 2014-11-20)
Szüntessük meg a gimnáziumokat (cikk - 2014-11-20)
Szólásszabadság (cikk - 2015-01-12)
Miért nem tudnak az emberek összefogni? (cikk - 2015-01-14)

Bevándorlóellenes hadjárat (cikk - 2015-06-07)
E-kártya: az összevont okirat (cikk - 2015-06-10)
A kormány a terrorizmust is a saját hasznára fordítja (cikk - 2015-06-21)
Nemzeti konzultáció (cikk - 2015-06-21)
Miért jogos ateistaként a vallások ellen szólni? (cikk - 2015-08-07)

Politika, oktatás és vallás (cikk - 2015-08-07)
Már a tanároknak is meg akarják mondani mit vehetnek fel (cikk - 2015-08-09)
Ki dönti el, hogy egy változás jó dolog-e? (cikk - 2015-08-11)
A lopás szintjei (cikk - 2015-09-08)
Jövedelemarányos büntetési tételek (cikk - 2015-09-10)

Ehetetlen ételek az óvodákban (cikk - 2015-10-16)
A probléma forrását kell megtalálni, mert csak úgy megoldható (cikk - 2015-10-17)
Bármikor érkezhet a behívó? (cikk - 2015-11-06)
Minimális intelligenciaszükséglet bevezetése (cikk - 2015-11-20)
A T-Mobile és a túl gyakori ÁSzF módosítás (cikk - 2015-11-25)

Vallásos ünnepek és az ateizmus (cikk - 2015-11-28)
Erkölcstan, avagy a vallásosak újabb önkényes agymosása (cikk - 2015-11-29)
E-cigarettát is csak trafikokban lehet kapni (cikk - 2015-12-18)
Illegális termékek megsemmisítése (cikk - 2015-12-19)
Milliók a gyerekcsinálásért (cikk - 2015-12-20)

A gyerekcsinálás felelősséggel járjon (cikk - 2015-12-20)
A vissza nem térítendő állami támogatások igazságtalansága (cikk - 2015-12-20)
Segélyek helyett (cikk - 2015-12-20)
Az országok vezetőinek legnagyobb átverése (cikk - 2015-12-20)
Jövőre azt építhetsz, amit csak akarsz (cikk - 2015-12-21)

Ákos VS Telekom VS Kormány (cikk - 2015-12-21)
Elmélkedés a feminizmusról (cikk - 2015-12-21)
Szingliadó és egyéb őrültségek (cikk - 2016-01-09)
Ennyit a magántulajdonról (cikk - 2016-01-10)
Fegyvertartás (cikk - 2016-01-10)

Újabb fantasztikus állami oktatóvideók (cikk - 2016-01-10)
Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség (cikk - 2016-02-10)
Klik, avagy a magyar oktatási rendszer halálos ítélete (cikk - 2016-02-10)
Uber VS Taxisok (cikk - 2016-02-15)
SZJA Csökkenés (cikk - 2016-02-27)

Többé nem lehet utólag bemutatni a parkolójegyet (cikk - 2016-03-01)
Mi számít fajgyűlöletnek? (cikk - 2016-03-20)
Elmélkedés a migránsáradatról (cikk - 2016-03-20)
Facebook cenzúra a migránsok védelmében (cikk - 2016-03-20)
Elmebeteg nyugdíjreformok (cikk - 2016-06-08)

Hogy lehetne megmenteni az egészségügyet? (cikk - 2016-06-10)
Szóval nincsenek túlterhelve a diákok? (cikk - 2018-06-30)
Milyen jogon törlik el a 22 € alatti vámmentességet? (cikk - 2019-01-31)© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+