Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-05
A keresztény agymosás alapjai: karácsonyi ajándékok
(Politika sorozat)

(2015-11-28)


Bizony, szinte minden ezzel kezdődik. A kisgyerekek még semmit nem tudnak Istenről, így ha a fogékony elméjüket sokat tömik a vallásos hazugságokkal, akkor ők elhiszik. Mert még semmit nem tudnak a valóságról, a világról, ami körbe veszi őket. Csak azt látják, hallják és tapasztalják, amit a szüleik mondatank vagy mutatnak nekik. A kisgyerekek ilyenkor ismerik meg a világot és mindent elhisznek, mert még nincs okuk kételkedni. Nem ismerik a hazugságot, és úgy hiszik, hogy minden amit a szüleiktől vagy egyéb forrásokból látnak vagy hallanak, az valóság.

Nekem is próbálták kimosni az agyam annak idején, pedig az én családom csak viszonylag visszafogottan vallásos, és nem erőltetetten undorító fanatikusokból áll. Így csak az alapvető hazugságokat és egyéb szarságokat mondták nekem, de még annak is erőteljes hatása volt. Én pedig kisgyerekként elhittem őket.
Azon akadtam ki leginkább, amikor nem is olyan régen találtam egy régi kazettát, amin még én beszéltem kb. 2 évesen. Azon a felvételen megkérdezték tőlem, hogy kit szeretek a világon legjobban és én azt válaszoltam, hogy Istent. A szüleimet meg csak a második helyre soroltam.
Szerencsére később rájöttem, hogy milyen mocskos dolog is ez a vallás, így levetettem magamról ezeket a lelki béklyókat, amiket oly elszántak próbáltak egy életre rám erőltetni.

Kérdezhetnétek, hogy jön ide a karácsony? Úgy, hogy az a végső fegyverük a józan gondolkodás elleni harcukban. Mert a kisgyerekeknek persze mondják, hogy Isten így meg Isten úgy, de ettől csak hinni fognak benne, mert akkor tanulták meg, hogy Isten van, amikor még fogékony volt az elméjük. Érzelmet, maximum félelmet váltanak ki a különféle undorítóan kegyetlen példabeszédeikkel.
Ám a karácsony alkalmával a gyerekek egyik kedvenc ünnepét fordítják ellenük. Minden gyerek szereti és nagyon várja a karácsonyt, mert akkor sok és nagy ajándékokat kap. Akkor kapja meg azokat a dolgokat, amikre régóta vár. És a szülők mit mondanak nekik? Azt, hogy mindent Istennek, az angyaloknak és persze a Jézuskának köszönhetnek. Azt hazudják, hogy Jézuska adja nekik az ajándékot. Ezáltal a gyerekek hálásak lesznek neki és megszeretik őt.
Bizony, ezzel a trükkel erőltetik bele a gyerekekbe az Isten iránti szeretetet és így válik teljessé az agymosás. Így lesz a hit megszilárdítva.

Korábban vitáztam egy vallásossal, aki azzal érvelt, hogy ő érzi Isten létét. Valamiféle mélyből jövő meggyőződést érez és ettől erős a hite. Igen ám, de ebben a mélyről jövő meggyőződésben semmi spirituális, természetfeletti vagy isteni dolog nincsen. Egyszerűen csak már kisgyerekként olyan mélyre beleégették a hitet és Isten szeretetét a tudatalattijába, hogy már nagyon nehéz lenne szabadulni tőle. Ez a valódi agymosás, amikor a hazugságok olyan szintre emelkednek, hogy már nem csak gondolatokat generálnak, amiket elhiszel, hanem konkrét érzések formájában manifesztálódnak.

Arról nem is beszélve, hogy így a szülők, nagyszülők, és egyéb rokonok érdemeit és igyekezetét tapossák ezzel aljas módon a sárba. Mert ők karácsony előtt hetekig rohangásznak, hogy minél jobb ajándékokat találjanak a gyerekeknek, amiknek majd örülnek, és végül el se mondhatják, hogy tőlük van az a bizonyos ajándék.
Igen, egy undorítóan önkényes és hazug eszme miatt tapossuk sárba a rokonainkat.

Mielőtt még vallásosként belekötnél abba, hogy ateistaként mi közöm van a karácsonyhoz, olvasd el egy korábbi cikkem, ami tisztázza ezt a kérdést: Vallásos ünnepek és az ateizmus.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.