Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2019-09-17
Kalandjátékok XIII. rész

(2013-04-22)

A következő 5 játékból 3 horror és 2 erotikusabb töltetű :).

Year Walk (kaland, felfedezés, horror, 2014)
A főszereplő egy különös álomvilágban találja magát, ahol különféle mitikus lények élnek. Meg kell fejtenie a világ rejtélyeit, hogy kiderítse, mi is történt valójában a valóságban...

Durva és elvont művészi játék kreatív horrorelemekkel és feladványokkal. Igen bátor dolog, ahogy a végére egyértelművé válik, miről volt szó, és nem csak homályos utalásokat kapunk.
Minden kalandjáték vagy horror rajongónak bátran ajánlom.

Nehézség: 6 / 10
Értékelés: 95 %Teljes végigjátszás: Year WalkFran Bow (kaland, felfedezés, horror, fantasy, 2015)
Fran élete tökéletes. Boldogan él szüleivel és a macskájával, Éjfél Úrral. Ám az élete összeomlik, amikor valaki feldarabolja a szüleit, őt pedig elmegyógyintézetbe zárják. Ott egy rejtélyes kísérleti gyógyszernek köszönhetően megtanul átlépni egy kifacsart, horrorisztikus világba. Akkor veszi kezdetét a kislány utazása, amiben különféle fantázialényekkel hozza össze a sors, miközben egyre többet tud meg más világok létezéséről és egyre közelebb kerül az igazsághoz, hogy valójában ki ölte meg a szüleit...

Ez a játék egy teljesen új szintre emeli a horror fogalmát. Egy ártatlan gyermeki szemen keresztül mutatja be a borzalmakat oly módon, mintha semmi rossz nem történne. Ahogy Fran megpróbál beszédbe elegyedni a feldarabolt, kifacsart holttestekkel és azt kérdezi tőlük, hogy "Jól érzi magát?" tökéletesen bemutatja, hogy mennyire van tisztába a valósággal.
A történetvezetés valami zseniális. Egészen az utolsó percekig nem is tudhatod, hogy valójában mi is történt (sőt, még utána se lehetsz teljesen biztos benne). Mert bár rengeteg utalás van arra, hogy a kislány csak képzeli az egészet, de mégis annyira kidolgozottak és összetettek a magyarázatok a világok közti utalásokra, meg úgy általában mindenre, hogy arra gondolsz: ezt nem találhatta ki egy kislány. Bár a végére úgy éreztem, kicsit eltúlozzák a sok bonyolult magyarázatot.
A filozófiáról és rengeteg összetett gondolatról meg nem is beszélve. Az írók igazán kitettek magukért. A párbeszédek tele vannak elgondolkodtató mondatokkal, miközben rengeteg l'art pour l'art stílusú poén is érkezik a legváratlanabb pillanatokban.
A játék változatosságát mi sem mutatja jobban, mint a fejezetek különböző stílusa. Nem egyszerűen teljesen ellentétes világokba juthatunk el, de ott még a szabályok is megváltoznak. Míg a valóságban egy kapszula segítségével átléphetünk egy horrorvilágba, addig a 3. fejezet színes világában az évszakokat változtatgathatjuk.
A fejezetek közti minijátékok is a helyükön vannak. Egyszerű kis extrák, amik még színesebbé teszik az amúgy is nagyon változatos játékmenetet.
A grafika igen hangulatos, mintha valami képeskönyvet olvasnál, vagy papírmásé figurákat mozgatnának.
Sokan szidták a játékot, hogy sok hiba van benne, ám én egyet se találtam. Bár az is igaz, hogy újabb verzióval játszottam szóval erősen ajánlott a javítás telepítése, ha esetleg a korábbi verziót szereznéd be.
Egy kedves, aranyos és érzelemdús történet brutális és véres körítésben. Feledhetetlen alkotás, ami egyszerre szörnyeszt el és a szívedbe markol.

Nehézség: 7 / 10
Értékelés: 98 %Teljes végigjátszás: Fran BowKholat (kaland, FPS, rejtély, horror, 2015)
1959-ben a Kholat Syakhl-on, vagyis Halálhegyen eltűnt 9 orosz diák. Később rejtélyes körülményekre utaló nyomokra bukkantak. Vajon mi okozta a halálukat?

Ez nem is annyira hagyományos értelembe vett játék, hanem inkább egy túrázó szimulátor. Van egy terület, amihez kapsz egy térképet és iránytűt, és meg kell keresned bizonyos dolgokat koordináták alapján. Itt nincsenek markerek vagy jelzések. Sőt, még saját magadat se láthatod a térképen. Csak ha rátalálsz valami konkrét helyre, akkor azt bejelöli és így kapsz támpontot, de aztán ennyi. Bevallom, az elején jól eltévedtem, de aztán belejöttem és végül igen szórakoztatónak találtam a keresgélést. Egyedül az zavart, hogy nagyon ritka a checkpoint a játékban.
Ezt a békés játékmenetet hivatottak megszakítani bizonyos események. Ha eljutsz bizonyos pontokhoz, akkor ott vagy el kell rejtőzni, vagy menekülni kényszerülsz. Az ilyen horror elemek között vannak igen közhelyesek is, de általánosságban kreatívak.
A talált jegyzetek alapján lassan össze lehet rakni a képet: hogy mi történt a fiatalokkal, az őket kereső mentőcsapattal, a kutatókkal, a laborokkal. Ám ezek elég homályosak is egyben. Például, van egy rész ahol egy leégett erdőrészben találunk egy papírfecnit, amin az áll, hogy kísérleteztek rajta és ezért fel akarja gyújtani a labort. Ám ott nincs semmiféle labor. Most vagy megőrült és csak hallucinált, vagy valahol máshol van az a labor, amiről beszélt. A befejezésről meg ne is beszéljünk, ami után jobban össze leszel zavarodva, mint ahogy a játék indulásakor voltál.
Összességében egy rövid, de szórakoztató kis alkotás, minek a különlegességét a korlátozott segítségek adják. Leginkább a Dear Esther vagy a Gone Home című játékokhoz tudnám hasonlítani, és színvonalban is nagyjából azok között van.

Nehézség: 5 / 10
Értékelés: 76 %Teljes végigjátszás: KholatVenus Hostage (kaland, felfedezés, 2015)
Egy Jack nevű férfit elcsábít egy szexi csaj az interneten. A találkozásuk rögtön szexbe torkollik. Ám miután elalszanak, elrabolják őket...

Igen béna és rövid játék. Mondjuk pár feladvány kreatív, de a grafika, történet, minden igen szar. Ráadásul a "Half Life 2" textúráit használja, nem tudom mennyire legálisan, ami sok mindent megmagyaráz, mert kb. egy mod-nak tűnik az egész. Viszont ezt képesek voltak kiadni teljes játékként.
Az egyetlen, ami miatt még kiemelkedett volna a játék, az a felnőtt jelenetek, amiből kapunk egy rövidet a játék elején, de aztán egy ruhás dugás és egy fél-pucér jeleneten kívül semmi.
Szóval messziről kerüljétek el a játékot, mert minden létező szempontból szar. Persze, ha nem poénból akarjátok kipróbálni, de ahhoz meg elég belenézni a végigjátszásba :).

Nehézség: 3 / 10
Értékelés: 46 %Teljes végigjátszás: Venus HostageCinderella Escape (kaland, tps, logika, erotikus, thriller, 2015)
Hamupipőke a mostohaanyjával és két mostohatestvérével él együtt. Csak kihasználják szegényt, dolgoztatják és kínozzák. Egy nap a Herceg bált rendez, ahol Hamupipőke elkeveredik és szemtanúja lesz, hogy a Herceg megöli a Királyt. Mikor a Herceg meglátja a lányt, ráfogja a gyilkosságot. A lánynak ki kell szöknie a börtönből, amiben segítségére lesznek a mágikus cipellők, amiket a Tündér-keresztanyjától kap...

Alapvetően nem vártam sokat a játéktól, sőt egyenesen semmit. Ám kellemesen csalódtam. Persze a grafika, a játékmenet, mind kezdetleges és még abban is vannak durva bug-ok. Példának okáért, csak ugrani és rúgni lehet, de még az a két egyszerű művelet is sokszor befagy. Azonban azért lett pozitív csalódás, mert bár a sztori nem volt kidolgozva, de ennek ellenére nem volt rossz: váratlan és elgondolkodtató. Valamint bizonyos feladványok rendesen megdolgoztathatják a játékost.
Összességében poén kis erotikus töltetű logikai játék. A türelmesebb és perverzebb emberek elszórakozhatnak vele pár órát.

Nehézség: 5 / 10
Értékelés: 59 %Teljes végigjátszás: Cinderella Escape

KevinKain

Kalandjátékok sorozat:

Kalandjátékok XIV. rész (játékkritikák - 2015-10-23)
- Beyond Eyes
- Submerged
- Cradle
- Secret Files - Tunguska
- Secret Files 2 - Puritas Cordis

Kalandjátékok XIII. rész (játékkritikák - 2015-10-23)
- Year Walk
- Fran Bow
- Kholat
- Venus Hostage
- Cinderella Escape

Kalandjátékok XII. rész (játékkritikák - 2015-07-11)
- Fahrenheit: Indigo Prophecy - Remastered
- Juniper's Knot
- Tengami
- Lost: Via Domus
- Amnesia - The Dark Descent

Kalandjátékok XI. rész (játékkritikák - 2015-05-08)
- School Days
- Corpse Party: Book of Shadows
- Song of Saya
- Oknytt
- The Cave

Kalandjátékok X. rész (játékkritikák - 2014.06.08)
- Jurassic Park - The Game
- Contrast
- Murdered - Soul Suspect
- Papers, please
- Keepsake

Kalandjátékok IX. rész (játékkritikák - 2014.05.30)
- The Stanley Parable
- Outlast
- Outlast - Whistleblower
- Daylight
- Gone Home

Jurassic Park - A játék - Magyar feliratos végigjátszás (2014-05-31)
Outlast - Whistleblower - végigjátszás (2014-05-29)
Daylight - végigjátszás (2014-05-25)

Night Trap

Kalandjátékok VIII. rész (játékkritikák - 2014.01.20)
- Brothers - A Tale of Two Sons
- Papo & Yo
- Penumbra - Overture
- Penumbra - Black Plague
- Penumbra - Requiem

Kalandjátékok VII. rész (játékkritikák - 2013.04.22)
- Next Life
- Botanicula
- NiBiRu - Age of Secrets
- The Tiny Bang Story
- Scribblenauts Unlimited

Különleges FPS-ek I. rész (játékkritikák - 2013.04.22)
- Quantum Corundum
- A Story About My Uncle
- Mirror’s Edge

Kalandjátékok VI. rész (játékkritikák - 2013.04.17)
- Dexter - The Game
- Pokoli szomszédok sorozat
- Lucius
- Dinner Date
- Dear Esther

Kalandjátékok V. rész (játékkritikák - 2011.09.16)
- The Black Mirror
- The Black Mirror 2-3
- Alter Ego
- Syberia
- Syberia II

Kalandjátékok IV. rész (játékkritikák - 2011.09.14)
- Return to Mysterius Island
- Return to Mysterius Island 2
- Mata Hari
- Lost Horizon
- Gray Matter

Kalandjátékok III. rész (játékkritikák - 2011.09.18)
- The Next Big Thing
- Runaway 3 - A Twist of Fate
- Natalie Brooks - The Treasures of the Lost Kingdom
- Vampire Saga - Pandora's Box
- Art of Murder - FBI Confidential

Kalandjátékok II. rész (játékkritikák - 2011.09.12)
- Machinarium
- Samorost 1-2
- Still Life 2
- Omikron
- X-files - The game

Kalandjátékok I. rész (játékkritikák - 2011.08.26)
- Murders in the Rue Morgue
- Agatha Christie - Evil Under the Sun
- Back to the Future - Episode 1-5
- Fahrenheit
- Grim Fandango

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+