Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
A vallásosak azt hiszik mindent jobban tudnak


A minap olvastam egy érdekes cikket: "31 furcsa és váratlan tény a halálról". Remek kis cikk volt, amiben minden állításhoz tartozott egy link egy tudományos kutatáshoz, statisztikához, ami alátámasztja az állítást.

A cikkben felmerült, hogy a tudósok még nem tudták megállapítani, hogy miért van az, hogy megöregszünk és meghalunk. Ez egy igen érdekes kérdés, ami nekem eszembe se jutott volna, de mivel állítólag létezik több olyan lény (medúza és egyfajta laposféreg) is a Földön, ami nem tud meghalni természetes módon, így helyénvaló a kérdés. Ezek az állítások és a felmerült kérdések az intelligens embereket gondolkodásra és kutatásra ösztönzik, hogy megtalálják a választ.

Erre egy vallásos agyhalott belinkelte a „megoldás”-t kommentbe. Két utalást írt a Bibliából: „Romans 5:12” - miért halunk meg, „Ecclesiastes 9:5” – mi történik, ha meghalunk. Persze a két magyarázat (ahogy szinte a teljes Biblia), minden tudományt és józan észt nélkülöz, mert azt állítja, hogy azért halunk meg, mert az ember bűnös és a bűn hordozza magában a halált. Ezt könnyű megcáfolni, mert nincs összefüggés az „erkölcsös” életmód és az élethossz között, de mindegy. A másik idézetet inkább le se fordítom, mert olyan primitív, hogy az valami elképesztő.

Miért kell butának lenni? Miért kell több ezer évvel korábban élő, mindenféle hangokat halló elmebetegek agymenéseit elhinni? Nevetséges...

Végül leírnám az egyik kedvenc új mondásomat, amit a cikk írása közben fogalmaztam meg: "Egy intelligens ember sok mindenre nem tudja a választ, de elgondolkodik egy felvetett kérdésen. Egy vallásos ember mindenre tudja a választ a Bibliából...".
Használjátok nyugodtan :).

KevinKain


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.