Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
A vallásosak jó emberek?
(2015-08-22)


Sokat szidom a vallásokat, főleg mostanában, ezért szeretnék egy félreértést tisztázni, még mielőtt felmerülne.

Szerintem simán lehetnek a vallásosak is jó emberek. Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy a vallásosak között sokkal több a jó ember, mint az ateisták között. De nem a vallás miatt, hanem azért, mert vágynak a jóra és azt hiszik, hogy a vallással közelebb kerülhetnek a jóhoz.
Ez az egyik legnagyobb tévhit a világon, hogy sokan azt hiszik a vallásról: jobb emberek lesznek általa. Ám ez hülyeség. Egy jó ember a vallás nélkül is jó ember. Egy rossz ember, viszont csak álszent lesz a vallástól. Sőt egy jó ember is álszent, sőt kötekedő szemétládává válhat a vallás által. És a legszörnyűbb, hogy közben azt hiszi, hogy jót tesz. Ez a legundorítóbb a vallásban.
De még azért is lehet, hogy a vallásosak jobb emberek összességében, mert félnek a Pokoltól. Ám ez álszent erkölcsökhöz és hazug jósághoz vezet. Egy gonosz ember vallásosként is az marad, csak akkor van egy fegyver a kezében: a Biblia, aminek kiforgatásával jogosan bánthat másokat.

Persze lehetne a vallásnak is haszna. Mondjuk az alkoholistákat is a hit erejével próbálják leszoktatni. Ám szerintem ezzel is csak ártanak, mivel úgy is leszokhatnának, ha önmagukban hisznek. Ám ha a vallásos hitet hívják segítségül, akkor az fordítva is elsülhet, mivel az önmagukba vetett hitet az teljesen lerombolja, mert ezzel együtt azt is mondják, hogy egyedül, vagyis a vallás segítsége nélkül semmire se mennének. De ez már egy kicsit más téma.

Szóval a lényeg, hogy a vallásosak is lehetnek jó emberek, de nem a vallás miatt. És nem attól leszel jó ember, hogy vallásos vagy, hanem attól, hogy jó ember vagy-e. Ilyen egyszerű. Már-már primitív ez a magyarázat, de sajnos sokan még ezt se képesek felfogni.

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.