Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2019-09-17
Magyarul megjelent képregények

Szerencsére, ha valaki szeretne képregényeket gyűjteni, mindig van rá lehetősége, akár a mangákat szereti, akár az amerikai képregényeket, vagy akár a magyar írók és rajzolók munkájára kíváncsi.
Most elsősorban a Marvel és DC képregényekről írnék, de persze egyéb remek kiadványokat is lehet találni, mint pl Sin City, Watchmen, Spawn (18 rész), Fantom vagy Hellboy képregények. Ha valaki nagyon részletes leírást akar, akkor ott van a Wikipédia, ahol még a sorozatok részeire is külön kitérnek, hogy azok mit tartalmaznak és egyebek. Itt inkább egy rövidebb, de velősebb összefoglalást akarok csinálni.

Érdekességként leírom, hogyha valaki ügyesen válogat és vigyáz a kötetekre, akkor szép pénzeket lehet velük keresni. Persze nem annyira, mint Amerikában, ahol pl az „Amazing Fantasy #15”, ami nem rég több, mint 40 millió forintnak megfelelő dollárért kel el. Ez a szám mellesleg azért különleges, mert itt tűnt fel először a Pókember, de a sorozatok első számai és néhány különleges epizód (fontos esemény, vagy egyéb mellékkarakterek első feltűnése...) ára is felkúszhat elég magasra. Magyar viszonylatban azért ennyit nem lehet kaszálni, de bizonyos különlegességeket, ritkaságokat akár 5-10-szeres áron is el lehet adni pár ével később.

A képregényköteteket érdemes közvetlenül a kiadótól rendelni (Kingpin vagy Képes kiadó...), mert amellett, hogy jóval olcsóbb, még ajándékokkal is meglepnek minket a csomagban.

DC Comics
A 90-es évek volt talán a legtermékenyebb kora a magyar képregény fordításoknak.
- Batman (25 rész / 1990.01 – 1992.05): régebbi „Batman” és „Detective Comics” epizódokat válogattak össze, néhány különleges számmal, mint pl a „Gyilkos tréfa”, vagy a Halál a családban.
- Superman és Batman (52 rész / 1992.06 – 2001.12): a „Batman” sorozat közvetlen folytatása. Több különböző sorozatból válogatták össze a részeket.
A DC képregények később inkább csak képregény-könyvek vagy külön kiadások formájában jelentek meg.
Mind a négy eredeti Batman filmnek jelent meg képregény-változata, valamint a „Batman – Kezdődik” is kapott képregényt. Több külön kötete is megjelent, mint például az „Első év”, de antológiákban (Fekete-fehér, Papírmozi) is szerepelt, és még Marvel hősökkel is összehozta a sors, mint pl Pókemberrel, vagy Hulk-al.
Az utóbbi években a Képes kiadó igen jó és igények köteteket dobott piacra, amik nagy részében Hush kapja a főszerepet. De Batman manga is jelent már meg Magyarországon.
A következő listában néhány fontosabb DC kiadványt. Amint látható Superman és Batman-en kívül sajnos nem nagyon terjedtek el a DC képregények.
- Batman, a denevérember (1989) : film adaptáció
- Batman visszatér (1992) : film adaptáció
- Mindörökké Batman (1995) : film adaptáció
- Batman és Robin(1997) : film adaptáció
- Pókember és Batman (2004)
- Batman: kezdődik(film adaptáció, 2005) : film adaptáció
- Batman - Az első év (2005)
- Batman - Hush, 1. rész (2006)
- Batman - Hush, 2 rész (2006)
- Batman - Hush, 3 rész (2007)
- Batman - Préda (2007)
- Batman - Terror (2007)
- Batman - Arkham Elmegyógyintézet (2007)
- Batman - Hush visszatér, 1. rész: Társkeresés (2007)
- Batman - Hush visszatér, 2. rész: Kényszerű szövetségek (2009)
- Batman – Hush szíve
- Batman - Halotti maszk (2010) : manga
- Superman és Batman: Supergirl - Egy lány a Kripton bolygóról (2008.11)
- Superman és Batman: Abszolút hatalom (2011.4)
- Az Igazság Ligája kalandjai - A szenzációs hetes (2010.3) : az „Igazság ligája” rajzfilmsorozat stílusában.
- Az Igazság Ligája kalandjai - Barátok és ellenségek (2010.11)
- Szuperlégió - Minden hősök legnagyobbika (1992.6)
- Zöld Lámpás - A kezdet titka (2010.11)
- Gotham City Ragadozók
- Vertigo 1-4 (2006.11 – 2007.10): Vertigo és DC kiadó közös köteteit jelentették meg ebben a sorozatban: „Y – Az utolsó férfi”, „Constantine”, „Prédikátor”.
- Y, az utolsó férfi: Ciklusok: gyakorlatilag a Vertigo sorozat utolsó része (remélhetőleg csak egyenlőre).

Marvel Comics
A Marvel képregények rajongói, azon belül is főleg a Pókember-rajongók igazán el voltak kényeztetve a 90-es években, ám a siker kisebb nagyobb kihagyásokkal ugyan, de töretlen és mind a mai napig szinte folyamatosan jelennek meg Pókember és egyéb Marvel történetek. Sőt még olyan megoldásokkal is találkozhattunk, mint pl a „Kraven utolsó vadászata” hogy különböző sorozatokban kapjuk meg egy történet részeit. Persze ez egy nagyon profi marketingfogás, amit már régóta alkalmaznak az amerikai kiadók.
- A Csodálatos Pókember (127 rész / 1989 – 1999.12): a Pókember Amerikában évtizedek óta folyamatosan fut, sőt több sorozatban is egyszerre. Összeszámolni is nehéz, hogy mennyi Pókember sorozat van vagy volt, kezdve az „Amazing”-al, és „Sensational”-al, „Peter Parker Spiderman”, „Friendly Neighborhood Spider-Man”, „Marvel Knights - Spiderman”... Így a kiadó tudott honnan válogatni.
- A Csodálatos Pókember – 2. sorozat (90 rész / 2001.05 – 2010.12): a Semic kiadó úgy döntött újraindítja a Magyarországon leghosszabban futó képregény-sorozatot, és az új kezdethez mi lett volna jobb választás, mint az Ultimate univerzum, amiben egy fiatalabb és modernebb Pókembert ismerhettünk meg, aki értelemszerűen a fiatalabb korosztályt próbálta képregény-olvasásra buzdítani. Ez volt az első olyan sorozat, ami kihagyás nélkül, sőt extrákkal (Annual különszámok, Ultimate Power...) jelent meg. Sajnos a kiadó inkább az eredeti sorozatot akarta újra feléleszteni, így befejezte az első sorozat után, pedig már nem volt sok hátra ahhoz, hogy a teljes sorozat megjelenjen magyarul.
- A Csodálatos Pókember – 3. sorozat (2 rész / 2011.02 – 2011.03): a „Hihetetlen Pókember” sorozat bukása után a Semic kiadó újra úgy döntött, hogy az Ultimate SpoderMan befejezése után visszatér az eredeti sorozathoz, és ezért elkaszálták a v2-t és folytatni akarták a történetet. A tervek szerint a Polgárháborút akarták megismertetni a magyar olvasókkal, de sajnos 2 rész után megbukott a sorozat. Ha tippelnem kéne, akkor a rossz minőséget mondanám oknak, mert egyszerűen gyenge papírra nyomták, ráadásul a belső lapok olyan homályos, szürkések lette. Így nem csoda, hogy nem vették sokan. Bár az is lehet, hogy Pókember új kinézetét (vas-pók ruha) nem vette be néhány rajongó gyomra.
- Marvel Extra (24 rész / 1993.02 – 1996.12): az egyik legkülönlegesebb képregény-sorozat, mivel nincsenek konkrét főszereplők, hanem különféle sorozatokból válogatják össze a történeteket. Így megismertethették a magyar közönséggel a „Bosszú Angyalai”-t (Bosszúállók), a „Fantasztikus Négyes”-t, sőt olyan karaktereket is, mint például SheHulk, ami magyarul „Amazon” lett, ami szerintem minden idők egyik legrosszabb fordítása. Egyszerűen snassz (- Erős női karakter, hogy nevezzük? - Legyen Amazon.). Arról nem is beszélve, hogy vannak már Amazon nevű karakterek a Marvel univerzumban.
- X-men (36 rész / 1992.06 – 1997.01): elsősorban az „Uncanny X-men” sorozatból szemezgettek, de van benne többek között „X-factor”, „Classic X-men”, de még „Amazing SpiderMan” is. És olyan remek és klasszikus történeteket is feldolgoztak, mint „A jövendő múlt napjai” vagy a „Főnix halála”.
- A Hihetetlen Pókember – 1. sorozat (27 rész / 2005.10 – 2008.01): miközben a „Csodálatos Pókember” sorozat az Ultimate univerzumban játszódott, a kiadó úgy döntött, hogy az eredeti sorozat rajongóinak is a kedvében akar járni. Ezért elindította ezt az alternatív sorozatot, ami közvetlenül ott folytatódott, ahol az eredeti CsP befejeződött. Ám sajnos 27 rész után befejeződött. Ez a kiadvány (főleg a 13-27. szám) volt talán addig az egyik legigényesebb és legstrapabíróbb a keményborítójával és a belső részek gyönyörű, éles színeivel. Valamint a történeteknek és az új karaktereknek köszönhetően talán az egyik legjobb magyarul megjelent képregénysorozat (bár ez kicsit talán szubjektív vélemény :) ). A befejezés után több közvetlen folytatása is megjelent a sorozatnak, mit például „A Hihetetlen Pókember - A múlt emlékei - Sarah története”.
- A Hihetetlen Pókember – 2. sorozat (9+ rész / 2012.02 – ...): Pókember népszerűsége miatt az eredeti sorozat kapott egy újabb esélyt. Végre folytatódatott a Polgárháború történet, ami bár nem teljes (eredetileg rengeteg hősnek volt polgárháborús sztorija a főszálon túl, így vagy 120+ részt kellett volna megjelentetni), de ennek a sorozat első 3 száma, valamint két kötet és a Marvel+ első két száma igen jól elmesélte a történetet. Majd visszatér a „vas-pók ruha”, utána pedig a „Maszk nélkül” alcímmel folytatódott a sorozat, ami a szintén a Polgárháború utóhatását mutatja be. Ez a történeti szál fut jelenleg is. Minőségileg az egyik eddigi legjobb. Szép, fényes lapok, éles színek, gyönyörű borítók. Megéri gyűjteni.
- Marvel+ (9+ rész / 2012.02): a klasszikus „Marvel Extra” hagyományait követve minden hónapban több különböző történetet kapunk a legkülönbözőbb hősökkel a főszerepben. Míg az első 6 szám csak két sztorit tartalmazott, addig a jelenleg is futó második 6 szám már 3 történetet tartalmaz, amiben helyet kapott egy folytatásos X-men történet mellett többek között SheHulk, Thor és DeadPool is. Minőségileg megegyezik a Hihetetlen Pókember 2. sorozatával.
- Peter Parker Pókember (9+ rész / 2012): limitált szériás kiadvány a Kingpin-től. Klasszikus, de a korábbi magyar kiadványokból kimaradt történetek közölnek.
- Újvilág X-men (26 rész / 2005.10 – 2007.11): az X-menek Ultimate univerzum béli változata.
- Újvilág Fantasztikus Négyes (12 rész): a Fantasztikus Ultimate univerzum béli változata.
- Rozsomák (12 rész / 2005.10 – 2006.09)

Persze a Marvel univerzum is sok különszámot és a füzeteknél vaskosabb könyveket is kitermelt, mivel az utóbbi években az ilyesmi valahogy jobban megy, mint a rendszeresen megjelenő füzetek.
- Csodálatos Pókember és a Démonirtó
- Csodálatos Pókember és a Sólyom
- Csodálatos Pókember - Sikoly
- Pókember – A sors hálójában
- Pókember és Batman (2004)
- Pókember és a Fekete Macska 1-2 (2006)
- Pókember film képregények
- X-men – X2: film hivatalos képregénye
- A Bosszú Angyalai - Káosz (2007.10)
- Az Új Bosszú Angyalai - Kitörés! (2007.12)
- Pókember: Holtak között (2007.12)
- Pókember: Venom (2008.03)
- Pókember: Végső harc (2008.03)
- A Hihetetlen Pókember: A múlt emlékei (2008.10)
- Az Új Bosszú Angyalai: Őrszem (2008.10)
- Az Új Bosszú Angyalai: Új Titkos Háború (2008.12)
- Mutánsvilág: Magnus-ház / Angyalok és Mutánsok (2008.12 – 2009.03) : a kiadvány különlegessége, hogy elsősorban egy alternatív univerzumban játszódik a történet. Az ilyesmi nem túl gyakori a magyar kiadványokban (ha az Ultimate univerzumot nem számítjuk persze :) ).
- Hihetetlen Pókember: Az Új Bosszú Angyalai? (2009.04) : a félbehagyott első „Hihetetlen Pókember” sorozat utolsó történetének a közvetlen folytatása.
- Pókember: A Vadász lelke (2009.04): a 90-es évek sorozatainak egyik legütősebb történetének a „Kraven utolsó vadászata”-nak a folytatása.
- Az Új Bosszú Angyalai: Ezüst Szamuráj (2009.10)
- Pókember: A Másik – Morlun visszatér / Evolúció (2009.12 – 2010.03): Morlun visszatér, Pókember pedig továbbfejlődik.
- Az Új Bosszú Angyalai: Ellenhatás (2010.10)
- Új Marvel Extra (2010.10): megemlékezés a 90-es évek „Marvel Extra” című sorozatáról. 4 különálló, de humoros történet. Magyarországi első megjelenése DeadPool-nak.
- Polgárháború: A háború kezdete / A háború vége (2011.11 – 2011.10)
- Az Új Bosszú Angyalai: Forradalom
- Vasember – Gyilkológép: a Magyarországon megjelent az első önálló Vasember kötet. A meg nem jelent „Extremis” képregény vagyis nagyjából a 3. Vasember mozifilm közvetlen folytatás.
- Pókember: Jean DeWolff halála
- Új X-men – E, mint eltörölni
- Újvilág X-men – Új mutánsok: az „Újvilág X-men” sorozat váratlan befejezése után még megjelent egy könyv, hogy az előre beharangozott „Új mutánsok” történet is elérjen a rajongókhoz.
- A különítmény – Több, mint ember: Ultimate univerzumban a Bosszú Angyalait Különítménynek hívják. A történet nagyon hasonló „Az újvilág bosszúangyalai” két részes rajzfilm első részére, csak kicsit talán durvább és nincs Chitauri sereg se.
- Roszomák – Adósság és becsület: A történet nagyon hasonló a „Rozsomák” anime eseményeire, de azért elég sok fontos dologban eltér tőle.
- Roszomák – Snikt: a Marvel mangaverzum is képviselteti magát a magyar felhozatalban.
- Megtorló – Balfékek szövetsége: az első megtorló sorozat utolsó része került csak kiadásba magyarul ebben a kötetben. Nem túl komoly sztori, inkább paródia.

Egyéb kiadványok
Itt csak néhány képregényt említenék a teljesség igénye nélkül.
- Vampirella - Vérszomj (2010.11): sajnos a sorozat csak egy kötetet élt meg, mivel a karakter nem túl ismert hazánkban. Bár az is közre játszhatott, hogy a történet bár érthető volt, de mégis rossz választásnak éreztem, mert valahogy kaotikusnak hatott, hogy belecsöppenünk a közepébe.

Magyarul megjelent Marvel képregényfüzetek és könyvek időrendi sorrendje
Két univerzumból jelentek meg történetek Magyarországon. Persze voltak olyan sztorik, amik összekapcsolódtak egyéb univerzumokkal (Mutánsvilág, Pókember – A Másik...), de azok mind az eredeti univerzumból indultak ki.
Fontos, hogy a dátumok eredeti megjelenést jeleznek, valamint a sorozatok több külömböző sorozatból vállogatnak, sőt még azokon belül is van, hogy előre-hátra ugrálnak a megjelenési időben, így meglehet, hogy az eredetileg legrégebbi vagy legújabb megjelenésű szám a sorozat közepén található.
Elsősorban a megjelenési dátumok alapján és a Kingpin kiadó sorrendjéből kiindulva állítottam össze a listát, de ahol van ahol az eseményt áttettem oda ahol valószínüleg szerepel.
Idő közben más is próbált összeállítani egy listát, amit érdemes lehet átolvasni.
Sorozatok sorrendjét az eredetileg megjelent megelső rész dátuma alapján rendeztem, így egyenlőre nem jelzem, hogyha párhuzamosan futnak egymás mellett a sorozatok vagy kötetek.

Eredeti univerzum
Csodálatos Pókember v1 #1-127
Új Marvel Extra / Pókember
Pókember - A sors hálójában
X-men #1-36
A Csodálatos Pókember és a Sólyom
A Csodálatos Pókember és a Démonírtó
Peter Parker Pókember #1-
Marvel Extra #1-24
A kölyök, aki gyűjtötte Pókembert (Pókember & a Fekete Macska #4-6)
Transformers #2
A Monolit bosszúja
Pókember: Jean DeWolff halála
Pókember: A Vadász lelke
Sikoly és a Csodálatos Pókember
Új Marvel Extra / Deadpool
Fekete Fehér képregényanthológia #5-6
A Hihetetlen Pókember v1 #1-27
Új X-men: E, mint eltörölni
Pókember & a Fekete Macska #1-6
Megtorló - Balfékek szövetsége
Pókember: Holtak között
A Bosszú Angyalai: Káosz
Pókember: Venom
Rozsomák 1-12
Pókember: Végső harc
A hihetetlen Pókember: A múlt emlékei, Sara története
Az Új Bosszú Angyalai: Új Titkos Háború
Az Új Bosszú Angyalai: Kitörés!
Ami ragad, az tapad (Pókember & a Fekete Macska #1-3)
Új Marvel Extra / Pókember & Fáklya
Az Új Bosszú Angyalai: Őrszem
A hihetetlen Pókember: Az új Bosszú Angyalai?
Mutánsvilág: Magnus-Ház
Mutánsvilág: Angyalok és mutánsok
Az Új Bosszú Angyalai: Ezüst Szamuráj
Pókember: A Másik - Morlun visszatér
Pókember: A Másik - Evolúció
A Hihetetlen Pókember V2 #4-6
Csodálatos Pókember v3 – #1-2
Az Új Bosszú Angyalai: Ellenhatás
Vasember: Gyilkológép
A Hihetetlen Pókember v1 #21/B
Polgárháború: A háború kezdete
A Hihetetlen Pókember V2 #1-3
Polgárháború: A háború vége
Marvel+ #1-4
Az Új Bosszú Angyalai: Forradalom
Az Új Bosszú Angyalai: Beszivárgás

A Marvel+ 5-től és a Hihetetlen Pókember 10-től nehéz lenne besorolni, de ha valakinek sikerül, vagy hibát vél felfedezni a listában, akkor írja meg, mert elég nehéz ilyen sok párhuzamosan futó sztorit sorba rakni.

Néhány különleges sorozat olvasási és megjelenési sorrendje:
Kraven utolsó vadászata (Kraven's Last Hunt):
1 - Csodálatos Pókember v1 #91
2 - Marvel Extra #24
3 - Marvel Extra #24
4 - Csodálatos Pókember v1 #92
5 - X-men #36

Titkos háború (Secret War):
1 - X-men #13
2 - Marvel Extra #6
3 - X-men #14
4 - A Csodálatos Pókember #57
5 - Marvel Extra #7
6 - X-men #15
7 - A Csodálatos Pókember #59
8 - Marvel Extra #8
9 - X-men #16
10 - X-men #17
11 - Marvel Extra #9
12 - X-men #18
13 - Marvel Extra #10

Polgárháború (Civil War):
Eredeti epizód (112) Magyar megjelenés (22) Megjelent részek (19,6 %)
The Amazing Spider-Man #529-531 A Csodálatos Pókember v3 #1-2/a 3 / 3
New Avengers: Illuminati Special #0 - 1 / 0
Fantastic Four #536 & 537 - 2 / 0
Civil War #1-4 Polgárháború: A háború kezdete 4 / 4
Civil War #5-7 Polgárháború: A háború vége 3 / 3
Amazing Spider-Man #532 A Csodálatos Pókember v3 #2/b 1 / 1
Amazing Spider-Man #533-538 A Hihetetlen Pókember v2 #1-3 6 / 6
Wolverine #42-48 - 7 / 0
She-Hulk (2nd series) #8 - 1 / 0
Civil War: Front Line #1-11 - 11 / 0
Thunderbolts #101-105 - 5 / 0
New Avengers #21-25 - 5 / 0
Fantastic Four #538 Polgárháború - A háború kezdete / Fantasztikus Négyes 1 / 1
Fantastic Four #533 Polgárháború - A háború vége / Fantasztikus Négyes 1 / 1
Fantastic Four #540-543 - 4 / 0
X-Factor #8 & 9 - 2 / 0
Cable & Deadpool #30-32 - 3 / 0
Civil War: X-Men #1-4 - 4 / 0
Daily Bugle Special Edition: Civil War - 1 / 0
Civil War: Young Avengers & Runaways #1-4 - 4 / 0
Black Panther #19-25 - 7 / 0
Ms. Marvel #6-9 - 4 / 0
Heroes for Hire #1-3 - 3 / 0
Civil War Files - 1 / 0
Captain America (5th series) #22-24 - 3 / 0
Iron Man v4 #13 & 14 Marvel+ #1 / Vasember - Polgárháború 2 / 2
Civil War: Choosing Sides - 1 / 0
Punisher: War Journal #1-3 - 3 / 0
Moon Knight #8 - 1 / 0
Blade #5 - 1 / 0
Civil War: Battle Damage Report - 1 / 0
Civil War Files - 1 / 0
Civil War: Opening Shot Sketchbook - 1 / 0
Civil War Poster Book - 1 / 0
Civil War: The Confession Marvel+ #2a / Polgárháború - Epilógus 1 / 1
Civil War: The Initiative - 1 / 0
Civil War: The Return - 1 / 0
Civil War: War Crimes - 1 / 0
Fallen Son: The Death of Captain America - 1 / 0
Ghost Rider #8-11 - 4 / 0
Iron Man / Captain America: Casualties of War - 1 / 0
Marvel Spotlight: Civil War Aftermath - 1 / 0
Marvel Spotlight: Captain America Remembered - 1 / 0
Winter Soldier: Winter Kills - 1 / 0


Egyéb kapcsolódó kötetek a Polgárháborúhoz:
Eredeti epizód (33) Magyar megjelenés (5) Megjelent részek (15,15 %)
Eternal #6 - 1 / 0
Daredevil #87 - 1 / 0
New X-Men #28 - 1 / 0
She-Hulk #9 - 1 / 0
Black Panther #19-20 - 2 / 0
Marvel Comics Presents (vol. 2) #12 - 1 / 0
Nextwave: Agents of H.A.T.E. #11 - 1 / 0
Power Pack #3 - 1 / 0
Marvel Team-Up #? - 1 / 0
Union Jack #? - 1 / 0
Incredible Hulk #100 - 1 / 0
Annihilation #4 - 1 / 0
Friendly Neighborhood Spider-Man #6-10 - 5 / 0
Sensational Spider-Man #26-28 A Hihetetlen Pókember v2 #5/b-6 3 / 3
Sensational Spider-Man #29-33 A Hihetetlen Pókember v2 #11/b 5 / 1
Sensational Spider-Man #34 Polgárháború: A háború vége / Pókember 1 / 1
Captain America (5th ed.) #25 - 1 / 0
Punisher: War Journal (2nd ed.) #2-3 - 2 / 0
Moon Knight (5th ed.) #8-9 - 2 / 0
Civil War: Front Line #9-11 - 1 / 0Mutánsvilág (House of M):
Eredeti epizód (67) Magyar megjelenés (8) Megjelent részek (12,5 %)
Black Panther #7 - 1 / 0
Cable & Deadpool #17 - 1 / 0
Captain America #10 - 1 / 0
Excalibur #13-14 - 2 / 0
Exiles #69-71 - 3 / 0
Giant Size Ms. Marvel #1 - 1 / 0
House of M #1-8 Mutánsvilág: Magnus-ház / Mutánsvilág: Angyalok és mutánsok 8 / 8
House of M: Avengers #1-5 - 5 / 0
House of M: Fantastic Four #1-3 - 3 / 0
House of M: Iron Man #1-3 - 3 / 0
House of M: Masters of Evil #1-4 - 4 / 0
House of M: Spider-Man #1-5 - 5 / 0
House of M: Civil War #1-5 - 5 / 0
House of M Sketchbook - 1 / 0
Incredible Hulk #83-86 - 4 / 0
Mutopia X #1-4 (of 5) - 4 / 0
New Thunderbolts #11 - 1 / 0
New X-Men: Academy X #16-19 - 4 / 0
Secrets of the House of M - 1 / 0
The Pulse: House of M Special Edition - 1 / 0
The Pulse #10 - 1 / 0
"Punnyville" (a short piece from Hulk: Broken Worlds #1) - 1 / 0
Uncanny X-Men #462-465 - 4 / 0
Wolverine #33-35 - 3 / 0


A Mutánsvilág következményei:
Eredeti epizód (27) Magyar megjelenés (0) Megjelent részek (0 %)
Decimation: X-Men - The Day After #1 - 1 / 0
X-Men #177-181 - 5 / 0
Generation M #1-5 - 5 / 0
Son of M #1-6 - 6 / 0
Sentinel Squad O*N*E #1-5 - 5 / 0
X-Men: The 198 #1-5 - 5 / 0
X-Men: The 198 Files #1 - 1 / 0Végtelen hatalom (Infinity Gauntlet):
Eredeti epizód (49) Magyar megjelenés (6) Megjelent részek (12,24 %)
The Infinity Gauntlet #1-6 Marvel+ #13 / Marvel+ Különszám 2014/1-2 6 / 6
<<< --- >>>
Silver Surfer #34-38 - 5 / 0
The Thanos Quest #1-2 - 2 / 0
Silver Surfer #44-50 - 7 / 0
Quasar #24 - 1 / 0
Cloak and Dagger #18 - 1 / 0
<<< --- >>>
Silver Surfer #51-59 - 9 / 0
Doctor Strange, Sorcerer Supreme (Vol. 3) #31-35 - 5 / 0
Hulk #383-385 - 5 / 0
Quasar #26-27 - 2 / 0
Sleepwalker #6-7 - 2 / 0
Spider-Man #17 - 1 / 0
<<< --- >>>
Silver Surfer #60 - 1 / 0
Warlock and the Infinity Watch #1 - 1 / 0
Doctor Strange, Sorcerer Supreme #36 - 1 / 0


Ultimate univerzum
Itt azért nem igazán beszélhetünk időrendről, mert az Ultimate univerzumban játszódó történetek párhuzamosan futottak egymással.
Csodálatos Pókember 2. sorozat (90 rész) / Újvilág X-men (26 rész) / Újvilág Fantasztikus négyes (12 rész)
Újvilág X-men – Új mutánsok

Egyéb univerzumok
Rozsomák - Snikt - posztapokaliptikus mangaverzum
Mutánsvilág - az eredeti univerzum alakul át, majd vissza, de a Mutánsvilág univerzuma is létezik, amiben a fő sztorin kívüli események játszódnak.
Superman & A Csodálatos Pókember / Pókember & Batman - Marvel-DC Crossover
Pókember 1-2, a film hivatalos képregényváltozata / X-men 2 - filmek eseményeit dolgozza fel

KevinKain


-
Képregények, adaptációik és egyebek - cikksorozat


Dragonball - Evolution (filmkritika - 2009.11.03)
Web of Shadows VS Wolverine VS Arkham Asylum VS Shattered Dimensions (játékösszehasonlítás - 2011.02.12 - TPS / Akció)
Elfen Lied (sorozatkritika - 2011.06.26)
Batman - Arkham City (játékkritika - 2012.01.13)
Scott Pilgrim VS the World (filmritika - 2012.04.24)
The Amazing SpiderMan (játékkritika - 2012.09.06 - TPS / Akció)
Vasember (filmkritika - 2013.01.28)
Hihetetlen Hulk (filmkritika - 2013.01.28)
Vasember 2 (filmkritika - 2013.01.28)
Thor (filmkritika - 2013.01.28)
Amerika Kapitány – Az első bosszúálló (filmkritika - 2013.01.28)
Bosszúállók (filmkritika - 2013.01.28)
Folytatások, előzmények, reboot-ok, remake-k, spin-off-ok és crossoverek (cikk - 2013.04.10)
Magyarul megjelent képregények (cikk - 2013.06.18)
Marvel Comics és az árukapcsolás (cikk - 2013.07.18)
Sword Art Online (sorozatkritika - 2013.08.27)
Elmélkedés a Marvel mozis univerzum jövőjéről (cikk - 2013.09.15)
Batman - Hush 1-2-3 (képregénykritika)
Batman - Préda (képregénykritika)
Batman - Terror (képregénykritika)
Batman - Hush visszatér 1-2 (képregénykritika)
Batman - Hush szíve (képregénykritika)
Miért útálom a reboot-okat? (cikk - 2013.09.29)
Hihetetlen Pókember 1-27 (képregénykritika - 2013.10.05)
Új Marvel Extra (képregénykritika - 2013.10.05)
Pókember – Holtak között / Venom / Végső harc (képregénykritika - 2013.10.05)
Rozsomák – Adósság és Becsület (képregénykritika - 2013.10.05)
Rozsomák – Snikt (képregénykritika - 2013.10.05)
Fabulák 1 – Legendák száműzetésben (képregénykritika)
Hellboy 1-2-3 (képregénykritika)
Új X-men – E, mint eltörölni (képregénykritika)
Zöld Lámpás – A kezdet titka (képregénykritika)
Megtorló – Balfékek szövetsége (képregénykritika)
Gotham City Ragadozók (képregénykritika)
A Bosszú Angyalai – Káosz (képregénykritika)
Az Új Bosszú Angyalai – Új Titkos Háború (képregénykritika)
Superman és Batman – Supergirl – Egy lány a Kripton bolygóról (képregénykritika)
Superman és Batman – Abszolút hatalom (képregénykritika)
Batman - Arkham Origins (játékkritika - 2012.12.18)
Pókember – Jean DeWolff halála (képregénykritika)
Az Új Bosszú Angyalai - Kitörés (képregénykritika)
Rozsomák 1-6 – Az állam ellensége (képregénykritika)
Rozsomák 7-12 – A S.H.I.E.L.D. ügynöke (képregénykritika)
Peter Parker Pókember 7-12 (képregénykritika)
DragonBall filmek időrendje (cikk - 2014.05.23)
Marvel VS DC Comics #1 (cikk - 2014.05.25)
A Fekete Holló #1-4
Busók #1-7
Szekerce és Szemerce hihetetlen kalandjai #1-3
Gor láncai #1-4
Vadregény #1-2
Theo #1-3
DragonBall sorozatok (animekritika - 2014.08.20)
- DragonBall
- DragonBall Z
- DragonBall GT
- DragonBall Kai
- DragonBall Z Abridged
The Amazing SpiderMan 2 (játékkritika - 2014-09-25)
Super (filmkritika - 2015.06.20)
Death Note (2015-09-15)
Elmélkedés a képregényfilmek jövőjéről (cikk - 2016-04-06)


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+