Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
A vallás az egyetlen, amivel bűntudat nélkül lehet gyilkolni
(2015-08-24)


Bizony. Ha valaki megöl egy másik embert, akkor értelemszerűen bűntudata lesz tőle az indítékától függetlenül. Persze, ha nem egy pszichopata őrült :).
Még ha egy bizonyos olyan indokkal is teszed, ami nemes célt szolgál (vagy legalábbis szerinted), mint mondjuk a bosszú, vagy ha a háborúban ölsz meg valakit, akkor is bűntudatod lesz. Már csak azért is, mert sosem tudod tökéletesen igazolni a tettedet.

Ám ha valakit a vallás nevében ölsz meg, akkor minden rendben van. Nincs bűntudat. Sőt, még bűn sincs, mert kimagyarázzák, hogy a vallás mindennél jobb és amit érte teszel, az nem lehet rossz, így még jó cselekedetnek is értelmezheted.

A legjobb példa manapság a terroristák, akik a vallásuk miatt gyilkolásznak, meg embereket kínoznak és minden lelkiismeret-furdalás nélkül teszik, mivel azt hiszik az a jó és majd meg lesznek jutalmazva a túlvilágon.

Persze ide lehetne venni egyéb eszméket is, amik fanatizálják az embereket. Csak az eszmék akkor is emberi dolgok maradnak, amikben nem félelemből hisznek. Amiket megkérdőjelezhetnek. Persze a vallást is megkérdőjelezhetnék, ám ha azt mondják, hogy Isten nevében nem bűn gyilkolni, sőt egyenesen Istennek tetsző cselekedet, akkor örömmel ölsz, mert az Isten ellen való ember élete értéktelen. Ám egy eszmében akármennyire is hiszel, a gyilkolást akkor is igazolnod kell.

És most ne gondoljátok, hogy ez csak a terroristák vallásaira igaz. Attól, hogy manapság sok vallás visszafogja magát és nem köveznek halálra minden sarkon valakit, még ugyan olyan rossz marad. Igen, most a kereszténységre és a hozzá hasonló többi undorítóságra gondolok.

Szóval a lényeg, hogy a vallás rossz! Egy káros és álszent dolog, aminek régen lehet volt valamiféle haszna, de mára már színtisztán negatív dologgá vált, ami csak konfliktusokat szül és álszentté teszi a társadalmunkat.

[UPDATE: 2015-12-01]
A vallás segítségével a legmocskosabb és legaljasabb cselekedet is igazolható, sőt jó cselekedetnek állítható be.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a New York-i eset, amiben fanatikus szülők éveken át terrorizálták és verték a gyerekeiket Isten nevében, hogy bevallják bűneiket. Végül egy alkalommal annyira megverték a gyereküket, hogy a srác belehalt.
Az egyik legtanulságosabb momentum a TV-s riportban volt, ahol az egyik szomszéd azt mondja, hogy:
"Ezt nem gondoltam volna róluk, pedig olyan jó emberek voltak, mindig ott voltak vasárnap a templomban." Ez a mondat tökéletes példája annak, hogy milyen elfogultak a vallásosak egymással. Aki templomba jár, azt még egy ilyen undorító, mocskos bűncselekmény után is alig bírják elítélni, mert lelkiismeretes keresztények. Ám aki meg nem keresztény, az még ha nem csinál sermmit akkor is szidják a háta mögött és pletykálkodnak róla, csak azért, mert nem közéjük való. Pedig ebben az esetben pont, hogy nem arról van szó, hogy pedig vallásosak voltak, ezért meglepő, hogy ilyet tettek, hanem épp ellenkezőleg: pont azért tették ezt, mert vallásosak voltak.
Szerencsére ez egy ritka és szélsőséges eset. És valószínűleg ők szadisták is, így lehet akkor is verték volna a gyerekeiket, ha nincs vallás, amire fogni lehet. Ám, ha nincs vallás, akkor 2 eshetőség lett volna:
- Lehet akkor is verték volna a gyerekeiket, de nem tudták volna igazolni a tetteiket a mocskos vallás által. Így a gyerekekkel se hitethették volna el, hogy ő érdekükben kínozzák őket. Így a gyerekek sokkal előbb elszöktek volna otthonról, segítséget kérhettek volna, és így megelőzhető lett volna a tragédia. Mert nem hitették volna el velük, hogy ez az ő érdekük, valamint hogy Isten úgyis megtalálja őket és lesújt rájuk, ha engedetlenek.
- De simán megeshet az is, hogy a fanatizmus nélkül nem borul el ennyire az agyuk és egy viszonylag normális család lettek volna.

Ennyire rossz és káros dolog a vallás.


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.