Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-02-20
The Gallows / Akasztófa

1993-ban egy „Akasztófa” nevű színdarabot adtak elő egy iskolában, amikor egy baleset következtében a főszereplő valóban fel lett akasztva. 20 évvel később újra elő akarják adni a színdarabot, de nem sejtik, hogy egy rejtélyes erő bosszúra szomjazik...

Az amatőr kamerás filmekben hatalmas potenciál volt, amit sajnos az évek során kimerítettek. A klasszikus „Kannibál Holokauszt” után évtizedekkel az „Ideglelés” behozta a mainstream-be a stílust, aminek hatására kaptunk jó néhány igen jól sikerült alkotást (REC, Cloverfield, Az erő krónikája, Parajelenségek 1-3...). Ám sok kontár is meglátta a potenciált az ilyen művekben. Mert végül is, egy ilyen filmet olcsón és gyorsan össze lehet hozni. Ráadásul komoly forgatókönyv se nagyon kell, mert a színvonalas teátrális szöveg rombolná a realitásérzetet, ami elvileg az egész célja lenne. Ám mindez nem ezt jelenti, hogy csak összehánynak valamit és az majd jó lesz, mert „reális”.

Ez a film talán a leggyengébb a stílusán belül a „Paranormális jelenségek” („Paranormal Entity”) című szánalmas rip-off után.
Az egyik főszereplő (a kamerás) talán a legundorítóbb karakter, akit valaha filmben láttam. Mindenkibe beleköt, szemétkedik, rosszindulatú kommentárokat fűz mindenhez, miközben egy egoista paraszt, aki ráadásul egy jó arc havernak próbálja beállítani magát. Egyszerűen semmi pozitívum nincs a személyiségében. A másik srác meg a film legirreálisabb része: hihetetlenül bénán színészkedik, de mégis megkapja a főszerepet az iskolai darabban, mert össze akar jönni a lánnyal, akivel együtt játszik. A két csaj meg végig csak hisztizni tud.
A történet primitív és kidolgozatlan, amiben pont ott van bonyolítás és fordulat, ahol egyáltalán nem kellene. Nem emlékszem filmre, amiben ennyire vártam volna, hogy jól kinyírják a főszerplőket.

Dunát lehetne rekeszteni a rossz horrorokból, de ez szinte minden várakozásomat alulmúlta. De végül is miért érdekelje a színvonal a stúdiót, ha egy ilyen filmet 100.000 $-ból összehoznak és 43 milliót keresnek vele? Nem nagy kasszarobbantás, de akkor is kockázat nélküli bevételforrás.

Értékelés: 34 %
KevinKain

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.
© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+