Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-05
Isten létezése felfoghatatlan?
(2016-06-03)


Amikor én bizonyítékot, vagy logikus magyarázatot várok egy vallási vitában, esetleg felvetem a logikai hibákat és értelmetlenségeket, sok hívő azzal érvel, hogy „Isten létezése felfoghatatlan és ezért nincs, nem is lesz és nem is kell rá magyarázat.”. Ezt szinte mindenre használják, mert ezt amolyan univerzális vallási Jokernek hiszik :).

Ez még elfogadható érv is lehetne, HA valóban arról lenne szó, hogy nem értek meg bizonyos dolgokat. Ám itt egyáltalán nem erről van szó. Itt nem érthetetlen vagy bonyolult dolgokról van szó, mint mondjuk egy atomfizikáról vagy kvantum-mechnaikáról szóló könyvben. Itt szó szerint hibák, ostobaságok és logikátlanságok vannak.

Mi következik ebből? Nem az a baj, hogy nem értem, mert ehhez felsőbbrendű értelem szükségeltetik, hanem az, hogy ez még emberi intelligenciával mérve is baromság. Vagyis ha létezne az a bizonyos tökéletes és hibátlan Isten, hogy követhetne el ekkora hibákat?

Szóval a lényeg, hogyha nincs elég eszed ahhoz, hogy felfogj valamit, az nem azt jelenti, hogy a nálad jóval okosabb emberek sem tudják felfogni. Attól hogy valamit te nem értesz, az még nem lesz felsőbbrendű intelligenciát igénylő gondolat.
Sőt, ha valami hibás, akkor az nem lehet azért hibás, mert túl tökéletes, hanem egyszerűen csak szar :).

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.