Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-05
Érezheted-e egyáltalán Isten létezését?
(2016-06-01)


Sok vallásos mikor már kifogy az „érvek”-ből, azzal jön, hogy „Márpedig akkor is van Isten, mert én érzem!”. Ez egy nagyon vicces és végtelenül ostoba érv, és a továbbiakban ezt fogom kifejteni, hogy miért,

Tegyük fel, hogy létezik Isten, aki olyan, mint ahogy a Bibliában le van írva. Akkor mégis hogy érezhetné bárki is az ő létezését?
Mert ugyebár, Isten nem akarja, hogy bárki is biztosan tudja, hogy létezik, mert akkor nem lenne értelme a hitnek, mivel így bizonyítást nyerne a létezése. Ebből következően, ha Isten tökéletes és sosem hibázik, akkor nem érezheted őt.
Ha mégis érzed? Akkor Isten valamilyen okból kifolyólag hibázott és ezért érezted meg az ő létezését. Ebből következőleg ő nem tökéletes, vagy hibátlan. Vagyis hiába létezik valamiféle Isten, a Biblia hazugság marad.
Megeshet, hogy Istent úgy érzed meg, hogy ő akarja, hogy megérezd. Mi következik ebből? Az, hogy a Biblia megint hazugság, mivel állítólag ő mindenkit egyformán szeret. Ám ha egyformán szeret mindenkit, akkor mégis miért kivételezik bizonyos emberekkel, hogy nekik bizonyítékot szolgáltasson a létezésére? Vagyis Isten igazságtalan.
Ezt talán még a vallásosak is megérthetik, hogyha mondjuk egy szülő az egyik gyereknek mindent megad és sokat foglalkozik vele, míg a másiknak semmit nem ad, és semmibe veszi, akkor mégis hogy várhatná el, hogy az elhanyagolt gyereke elhiggye, hogy őt is ugyanúgy szereti, mint a másikat?

Szóval a lényeg, hogy Isten létezésétől függetlenül megint bebizonyosodott, hogy a Biblia hazugság. :)

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.