Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-08-05
Dead Rising 2, Off the Record

Fejlesztő: Capcom, Blue Castle
Kiadó: Capcom
Dátum: 2010 szeptember 28 / 2011 október 11.
Kategória: RPG – TPS – Akció - horror


- [Bevezető] -
Mikor először megláttam a Dead Rising 1-et, azt mondtam magamban, hogy ez minden idők egyik legszórakoztatóbb játéka, de sajnos a Capcomnál úgy gondolták, hogy mi PC-sek nem érdemeljük meg, hogy kiadják nekünk, így maradt a játék a konzolosoknál. Ezért is pörögtem fel nagyon, amikor megláttam, hogy a folytatás jön PC-re. Rögtön be kellett szereznem egy példányt, ahogy a jöval később megjelent kiegészítőből is. Lássuk, melyik milyen lett.

- [Történet] -
Dead Rising 2:
Miután az első részben elszabadultak az élőhalottak, az emberek úgy döntöttek hasznot húznak a zombikból. Készítettek egy Zombrex nevű szert, amivel a fertőzöttek kitolhatják az átalakulás időpontját, persze csak ha naponta hozzájutnak. Ráadásul különféle TV show-kkal (Terror is Reality) szórakoztatják magukat, amikben bizonyos emberek írtják az élőholtakat. Ebbe az „idillbe” csöppen bele Chuck Greene, aki ebben a showban írtja a zombikat, hogy legyen pénze napi betevő Zombrexre, amire a lányának szüksége van. Ám a zombik elszabadulnak és egy titokzatos videófelvételnek köszönhetően mindenki azt hiszi, hogy Chuck engedte el őket. 3 napja van, hogy tisztára mossa a nevét, leleplezze a háttérben húzódó összeesküvést, miközben meg kell mentenie az embereket és a lányának folyamatosan Zombrexet kell szereznie. Ebben segítségére van Stacey Forsythe (az élőholtak jogait védő szervezet egyik tagja) és Rebecca Chang újságíró. Ráadásul nem az élőholtak jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem az emberek...

Off the Record:
A sztori gyakorlatilag ugyan az, annyi különbséggel, hogy Frank West-et kell irányítanunk és saját magunknak kell Zombrexet szereznünk, és a zombik elengedésével nem minket, hanem Stacey-t gyanúsítják...

- [Gondolatok] -
A DR2 minden idők egyik legjobb játéka. Egyszerűen zseniális a hangulat, ami bejárja az egész játékot, mialatt zombikat ölhetünk szinte mindennel, ami mozdítható. Ráadásul kombinálhatjuk különféle módokon a tárgyakat. Itt bármit megtehetünk, amihez csak kedvünk támad.
A történet is kellően kidolgozott és izgalmas. A pszihopaták (akik a játék főellenségei) remek karakterek. Az őrület különféle formáit láthatjuk megtestesülni bennük. A készítők kreativitása szinte határtalan.
Egy dolog nem tetszett és ez az időlimit. Gyakorlatilag az egész játék időre megy, ami igazából reális, de mégis zavaró első végigjátszásra amikor amiatt bizony sok embert kell hagynunk meghalni. Ez a legjobb újítása az OtR-nek, hogy ott van időlimit nélküli játékmód is.
Ezek után gondolom érthető miért is vártam oly nagyon az „Off the Record” kiegészítőt, ami számomra hatalmas csalódás lett. És miért? Mert gyakorlatilag ugyan azt a játékot adták ki még egyszer. Még ha egy az eredetivel párhuzamosan futó sztorit kaptunk volna ugyan azzal a helyszínnel, de más történettel és más pszichopatákkal nem is lenne vele gondom, de nem. Ehelyett egy alternatív történetet kaptunk. Ebben egyedül az tetszett, hogy Chuck Greene (a DR2 főszereplője) pszichopataként tér vissza, mivel a lánya meghalt és egy játék babáról hiszi azt, hogy a gyermeke. Persze kaptunk extrákat, mint például új tárgyak, kombók, helyszín (Uranus Zone vidámpark), és a DR1-ből jól ismert fényképezés, és Sandbox mód (szabadon bejárhatjuk a pályákat időlimit nélkül), de ez vajmi kevés egy teljes áron kiadott játékhoz. Sőt. Kb kiadhattak volna 3 nagyobb DLC-t (West, Sandbox, vidmámpark) és ennyi lenne. Főleg azért zavaró az ilyesmi, mert pl más játékok DLC-i is több extrát hoznak, gondoljunk csak a Fallout-okra, vagy néhány Borderlands DLC-re. Sajnos a Case Zero és a Case West DLC-k X-boksz exkluzívok, pedig azokban új pályák és sztorik is voltak, de nekünk csak az OtR jutott sajnos :(.
Végeredményben nehéz helyzetben vagyok az OtR értékelésénél, mivel ha csak az újdonságokat vesszük, akkor valami brutális lehúzás, viszont ha teljesen függetlenül vesszük a DR2-től, akkor lehet, hogy még annál is jobbnak értékelhetnénk, így inkább azonos pontot adok neki. Mindenesetre mindkét játék megvétele csak a fanatikus rajongóknak ajánlott. Ha most akarod egyiket megvenni, akkor a DR2-t ajánlom, mert kb 5-öd annyiba kerül, ha viszont lemegy az OtR ára is hasonlóra, akkor a döntés a tiéd :).

Dead Rising 2 értékelése: 96 %
Off the Record értékelése: 96 %


KevinKain


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.