Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2019-12-12
Vasárnap ne legyenek nyitva a boltok?
(Politika sorozat)

(2014-11-01)


A kormány alig vonta vissza az internetadót már is jön az újabb agymenésük, amit ezúttal az álszent KDNP-nek köszönhetünk. Kitalálták, hogy ezen túl vasárnap nem lehetnek nyitva a boltok. Ez persze állítólag csak a 400 m²-nél nagyobb boltokra lesz igaz és azért lesz néhány kivétel, mint pl a „dohányboltok, a gyógyszertárak, a benzinkutak és az újság- meg a virágárusok, de a pékáruboltok is csak délig lehetnének nyitva vasárnaponként”. És persze megint dübörög a korrupciós mutyi azzal, hogy „egy bizottság dönthet arról, hogy a törvényben nem említett egyéb egységek közül melyik tarthat majd nyitva” és „az éjszakai boltok és vendéglátóhelyek esetében a helyi önkormányzatok dönthetnének.”, vagyis hiába próbálják bemagyarázni, hogy ezt a döntést turisztikai meg milyen indokok alapján hozzák meg, ez a két mondat elég bizonyíték arra, hogy itt bizony megint arról van szó, hogy aki nem Fidesz-KDNP seggnyaló azt jól megszopassák, míg seggnyalóik extra profitot termelhessenek.
És mi az indok emellett a végtelenül ostoba és primitív döntés mögött? Szerintem mindenki üljön le és vegyen egy mély levegőt, mert dühroham veszélye áll fenn. Szóval azzal érvelnek ezek a végtelenül álszent primitív emberek, hogy „erre azért lenne szükség, hogy elősegítsék: az ország döntő többségének valóban pihenőnap legyen, olyan szabadnap, amin a családi együttlétre lehetőséget adó időt nem kurtítja még a vásárlással eltöltött idő.

Az ilyen hírek hallatán annyira próbálom nyugtatni magam, hogy legalább a cikk visszafogott hangnemben készüljön el, de ezt már nem bírom. Mégis mi a fasz közük van ahhoz, hogy az emberek mivel töltik a szabadidejüket? És mit neveznél diktatúrának, ha nem azt, hogy a kormány már szó szerint mindenbe bele akar szólni. Már abba is, hogy mit csináljunk vasárnap.

Még ha simán csak azzal érvelnének, hogy vasárnap szabadnap legyen mindenkinek az még talán hihető is lenne, de akkor is undorító.
Meg amúgy is mi a biztosíték ara, hogy az így felszabadult időt az ember a családjával tölti? Aki akar a családjára időt szakítani az fog is, aki meg nem akar, akkor neki akármennyi a szabadideje akkor se fog velük foglalkozni. Mi jön ezután? Bekamerázzák mindenkinek a lakását és kötelező családi időtöltést vezetnek be, amit ha valaki nem tart be, mehet a börtönbe, a gyerekeit meg elveszik tőle?

És miért akarják ezt bevezetni? Hogy az ő saját erkölcsi, és keresztényi undorítóan álszent életvitelüket ráerőltessék az országra. Foglalkozzanak csak a templomban tespedő pajtásaikkal és őket baszogasság, de ne erőltessék rá azokra az emberekre a vallási faszságaikat, akik nem vallásosak, sőt egyenesen undorodnak a vallástól. Ez már hányinger.

A rendszer kivételesen ebből a szempontból alapvetően jól össze van rakva, mert elvileg a törvények szerint meg van, hogy hetente hány órát lehet dolgozni, valamint hétvégén, este, ünnepnapokon meg extra pénzt kell fizetni. Az már más kérdés, hogy az ilyesmit mennyire tartják be a munkaadók, de erre sem az lenne a megoldás, hogy az egész rendszert megbasszuk, hogy még azok is szopjanak, akik nem tettek semmi rosszat, hanem az, hogy valamilyen módon be kell tartatni ezeket a kivételesen jó törvényeket.

Gondoljunk csak bele mi lesz, ha ezt a patkányságot mégis véghez viszik:
- Sok boltban fog igen tetemes mennyiségű bevételkiesés keletkezni, amiből az következik, hogy kevesebb lesz az adót. De persze ez őket nem érinti, mert aki a seggnyalójuk az meg inkább egy kis extra profitot termel.
- Sok ember fogja elveszíteni a munkáját, mert egy nap mínusszal sok helyen át lehet szervezni a munkamegosztást úgy, hogy kevesebb alkalmazottal is működjön. Ebből persze az következik, hogy a kevesebb alkalmazott meg többet dolgozik.
- Mi van ha valaki egész héten dolgozik és csak vasárnap lenne ideje elmenni bevásárolni? Akkor ő nem vásárol?
- Ha valaki elfelejt bevásárolni vasárnap dél előtt, akkor fél napig nem tud majd enni adni a gyerekeinek?
- Végül pedig mi van, ha valakiknél pont az a családi program, hogy együtt elmennek bevásárolni?

És a negatívumokat még órákig lehetne sorolni. Undorító az egész. És persze az őrületnek még koránt sincs vége. Ezt a baromságot még be se vezették, de már jönne a következő:
Egy másik javaslat pedig a plázastopot pontosítaná: a KDNP azt szeretné, ha 2016-tól a világörökségi területeken bezáratnák a diszkontokat, a nagyméretű szupermarketeket és a hipermarketeket. ” Kurvára leszarom mit szeretne ez a mocskos KDNP. Én is sok mindent szeretnék és szerintem mindenkinek meg van, hogy mit szeretne, csak a normális emberek nem erőltetik rá a saját döntéseiket és elbaszott értékrendjüket másokra. Inkább húzzanak vissza a retkes templomaikba és baszogassák azokat a híveiket, akik hagyják. A többi embert meg hagyják békén.

[UPDATE – 2014-12-03]
Több helyen is olvastam, hogy (alapvetően Fidesz& KDNP-ellenes) emberek védik ezt a baromságot. Azzal érvelnek a legtöbben, hogy az alkalmazottakat majd úgyis átteszik más napra, amikor megnő emiatt a forgalom. Ebben lehet némi igazság, mert pl kis boltoknál nincs annyi alkalmazott, hogy megoldható legyen kevesebb emberrel a csökkentett munkaidő. Ám gondoljunk csak bele, hogy egy nagyobb boltnál mi lesz, mert ott sokkal könnyebben megoldható a dolog.
Vegyünk például egy kicsi TESCO-t, ahol mondjuk folyamatosan 14 ember dolgozik. Akkor ha a nyitva töltött napoknak kiesik az 1/7-e, akkor gyakorlatilag az alkalmazottak 1/7-edét is elbocsájthatják, mert 12 emberrel is össze tudják szervezni úgy a munkát, hogy megoldható legyen. De még legjobb esetben is, ha mondjuk bizonyos napokon valóban több ember kellene a vasárnapi forgalom pótlására, akkor is legalább 1 ember elveszti a munkáját. Őt rohadtul nem fogja érdekelni, hogy 10.000 vagy 20.000 embert vesztette el a munkáját, mert ő elvesztette és neki csak az számít. Ráadásul ez az egész egy nagyobb bevásárlóközpontban sokkal több embert jelent.
Próbáltam utánanézni és nem nagyon találtam pontosa adatot, csak egy cikkben írták, hogy a TESCO több, mint 30.000 embert foglalkoztat az országban. Persze szerintem ennél jóval többet, és más boltokról nem is beszélve, de tegyük fel, hogy ez csak 30.000 embert érintene. Akkor ha az emberek 1/7-ede elveszíti a munkáját, az is 4.286 ember. Már csak miattuk is rohadt ez a törvény, de ez a szám legalább 3-4-szer vagy még többször ennyi. Lehet vannak akik jól járnak, vagy örülnek neki, mert kényelmesebb nekik, agy véletlenül jobban járnak, de azért ne hasonlítgassunk össze ilyen eseteket, mert nehogy már elvegyük valakitől a megélhetést csak azért, hogy egy másiknak kicsit kellemesebb vagy kényelmesebb legyen az élete.

[UPDATE – 2015-03-19]
A minap belefutottam egy rövid kis vitába a neten, amiben benne volt a zárva-tartás elleni legjobb és a mellette álló legrosszabb érv.
Történt ugyanis, hogy valaki beírta kommentbe, hogy:
A törvény előtti egyenlőségre és az azonos elbírálásra való hivatkozással kérném, hogy vasárnap zárják be a templomokat is.”.
Zseniális érv, mert jobb lenne, ha a templomban való áhítatos punnyadás helyett (ami egy kisgyereknek felér egy kínzással), a családok inkább otthon töltsék a vasárnapot egymás társaságában. Mert végül is a vallás is csak egy üzlet. Egy olyan üzlet, ami nagyon sok törvény felett áll, és ami nem adózik a bevételei után, mert azt mondja, hogy az csak „adomány”. Igen, a szent egyházak gyakorlatilag a gonosznak beállított üzletláncokhoz képest a legnagyobb maffiózó bűnszövetkezetek. De ugye a báránybőrbe bújt farkast se tartóztatják le.

Erre jött a legostobább vallásos érv:
Vasárnap az Úr napja - hogy ha jól tudom. Vagy legalább is különösen fontos a vasárnapi mise. A boltok jelentősége ugyan olyan hétköznap is, mint hétvégén.”.
Ki mondja, hogy az Úr napja? Csak ők, a vallásosak, akiknek a szava vagy a hite jelentéktelen azok számára, akik nem hívők, de ők mégis rá akarnak erőltetni mindent az emberekre. De gondoljunk csak bele: egy ateista családnak lehet vasárnaponként az a közös program, vagy rituálé, hogy együtt elmennek bevásárolni. Most tőlük elvették ezt a lehetőséget. Ugyan olyan különleges és fontos (sőt fontosabb, mert még ez is hasznosabb a templomban rothadásnál) időtöltés, mint a vallásosaknak a mise. Sőt mivel hétköznap is vannak misék, így az előbbi érv se túl helyénvaló, mert aki vasárnap járt bevásárolni, akkor neki ugyan úgy a vasárnapi bevásárlás volt az egyetlen és a különleges.

Szóval csak azt tudom mondani, amit mindig: a politikában nincs helye a vallásnak, és a vallásban sincs helye a politikának. Aki ezt nem érti meg és nem tartja be, arról most inkább nem mondok semmit...

[UPDATE 2015-11-28]
Most gondolkodtam csak, hogy az adventi vasárnapokon meg engedélyezve van a nyitva tartás. Sőt, még december 24-edikén továbbra is munkanap van.
Ez mégis miféle dolog? Az átlagos vasárnapokon meg van tiltva, hogy dolgozzanak, de bizonyos ünnepnapokon, meg mégis lehet? Ebből egyértelműen látszik, hogy milyen buta emberek hozták meg ezt a törvényt, aminek megvalósítása kb. így nézhetett ki:

- Jobb lenne, ha vasárnap többen tudnának templomba menni, nehogy véletlenül a sok kihagyástól gondolkodni támadjon kedve bizonyos embereknek.
- Az mán igaz. De mit tehetnénk?
- Mindenhol nem tilthatjuk meg a munkát, de mi lenne ha a boltokat zárnánk be, olyan indokokkal, mint a „rohadt multik”, valamint „a családok legyenek együtt”.
- Ó, je ja jó já, igen. (nem elírás, hanem részletesen átgondolt keresztény-Fideszes érv :) )
- Akkor ezt megbeszéltük.


És még azzal a lendülettel meghozták ezt a csodálatos törvényt.
Ám az előbb felvetett decemberi vasárnapok, valamint a dec. 24-edike meg munkanap maradt. Sőt, azok közül is sokaknak, akiknek amúgy-se lennének ezek munkanapok.
Kérdem én: ha annyira a közös családi program és a vásárlások visszaszorítása volt a cél, akkor az év legajándékozósabb időszakának és a legnagyobb családi ünnepének a napjain, hogy lehet nyitva minden bolt, még azok is, amik amúgy zárva lennének azokon a napokon?

Ebből is tökéletesen látszik, hogy milyen végtelenül ostoba és brutálisan lusta, egoista emberek hoznak hasráütésszerű önkényes törvényeket ebben az országban. Mert a vallásosak egyik kedvenc mondata, hogy „a karácsony már csak üzlet”, így marad továbbra is csak siránkozás és így bizonyosodik be, hogy a vezetőségünk mennyire csak ál-vallásos, aki úgy irányítja az agy-mosott vallásos tömegeket, hogy vallásosnak hazudja magát.

És mielőtt még valami barom belém kötne, hogy „Ha ennyire utálod a vallást, akkor milyen jogon ünnepled meg, valamint tartod mindenki által jogosan megünnepelhetően a vallási ünnepeket?”, olvassa el egy újabb cikkem: „Vallásos ünnepek és az ateizmus


[UPDATE 2016-04-11]
Végül visszavonták ezt a képtelenséget! Gondolom jól összeszarták magukat a népszavazástól, ami bemutatta volna, hogy egyáltalán nem az ország lakosainak érdekeit képviselik, mivel brutális mennyiséggel lett volna leszavazva ez az abszurdum. Ez már nem az első alkalom, hogy a kormány visszakozik egy képtelen döntés után, ami egy ilyen brutális kommunista diktatúránál nem kis dolog. Remélem egyre többen jönnek rá, hogy ezek mindenre alkalmatlanok, nemhogy egy ország vezetésére és így két év múlva végre megszabadulhatunk tőlük. Bár nem biztos, hogy így lesz, mert sok zombipolgár képes "szabad vasárnap" címszó alatt emlegetni a boltzárat.

További cikkek a témában:
Öngyilkos lépés: a kormány szomorú vasárnapja
Kovács: Nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen
A KDNP szerint a magyar emberek sikere, hogy ezentúl nem dönthetnek arról, mivel töltik a vasárnapjukat
Döntöttek: vasárnap zárva lesznek a boltok
Tovább szopatnak: vasárnap házhoz szállítani sem szabad
Az üzletek nyitva tartásáról
Ezeket a boltokat zárhatja be a Tesco és 564 dolgozót küldhet el
Vajon mivel töltötte a KDNP-s polgármester az utolsó szabad vasárnapot?
Tesco, Spar, Auchan, Lidl, Aldi: ezeket mind betiltaná a kormány
Tovább szigorodhat a vasárnapi zárva tartás. Figyelj, mit találtak ki!
Baszódjál meg KDNP!
A keményen dolgozó kisemberek meghekkelték a vasárnapi boltzárat
Rogán: Visszavonjuk a vasárnapi zárvatartást

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.

Politika és a társadalmunk - cikksorozat


Mi köze van az államnak ahhoz, hogyan éljük az életünket? (cikk - 2011.06.07)
Az új közlekedési szabályokról (cikk - 2011.07.29)
Oktatási reformok - ahogy szerintem kellene (cikk - 2011.11.11)
Az újabb közlekedési szabályokról (cikk - 2012.01.17)
Artisjus (cikk - 2012.02.15)

A legújabb élősködők: Magyar Családtudományi Társaság (cikk - 2012.02.25)
Még több bőrt akarnak lehúzni rólunk, pedig már a csontjainkat kaparják (cikk - 2012.03.09-2012.04.10)
Miért kell visszamenőleg is befizetni a társadalombiztosítást? (cikk - 2012.04.18)
Játékgépek betiltása (cikk - 2012.10.10)
Hólapátolás elmulasztásáért 50.000 Ft bírság (cikk - 2013.01.17)

35%-os adó a külföldön tárolt pénzekre (cikk - 2013.01.17)
Városok neve nem szerepelhet domain címekben (cikk - 2013.01.17)
Rezsicsökkentés, avagy jönnek a választások (cikk - 2013.02.06)
Hazugságvizsgálót a politikusokra! (cikk - 2013.02.23)
A kormány megoldja a csajozást? (cikk - 2013.04.10)

Mindenkinek újra kell vizsgázni KRESZ-ből? (cikk - 2013.05.15)
Telefonos ajánlatok (cikk - 2013.06.18)
Egykulcsos vagy többkulcsos adórendszer? (cikk - 2013.06.18)
Trafikok, avagy a korrupció diadala (cikk - 2013.07.18)
A jó fej politikus (cikk - 2013.08.27)

Milyennek kellene lennie a börtönöknek? (cikk - 2013.09.15)
Ők tették tönkre az országot? avagy Próbáljunk meg emberként gondolkodni (cikk - 2013.09.15)
Praxisjog Magyarországon (cikk - 2013.11.11)
Műszaki vizsga szigorításokról (cikk - 2013.11.05)
Fantasztikus rendőrségi oktatóvideók (cikk - 2013.11.05)

Magyar foci (cikk - 2013.11.08)
Börtön egy kamu-videó miatt? (cikk - 2013.11.08)
Közlekedés Sopronban (cikk - 2013.11.11)
Ne kapjon támogatást egyik párt se kampányra (cikk - 2013.11.09)
Informatikai rendszert a polgármesteri hivatalok és politikusok nagy része helyett (cikk - 2013.11.11)

Mi az egyik legnagyobb gond a mai társadalmunkkal? (cikk - 2013.11.11)
Soproni vároháza VS zenei élet (cikk - 2013.12.30)
Ebben az országban már fotózni sem szabad (cikk - 2014.03.16)
Kell nekünk atomerőmű? (cikk - 2014.04.01)
Választási rendszer 2014-ben (cikk - 2014.04.04)

Extra szabadnap a tisztségviselőknek, de mégis milyen jogon? (cikk - 2014.06.27)
Mi a műszaki vizsga valódi célja? (cikk - 2014.07.10)
A reklámadó története (cikk - 2014.07.12)
Minek az egyetemekre kancellár? (cikk - 2014.07.19)
Google-el elfelejtetheted a személyes adataidat tartalmazó weblapokat (cikk - 2014.07.19)

Eladói végzettség és egyéb baromságok (cikk - 2014-08-23)
Megbüntetik a külföldön élő magyarokat (cikk - 2014.08-28)
Letiltott szerencsejátékos weblapok (cikk - 2014.08-28)
Nem egyszerű a munkakeresés (cikk - 2014-08-30) Az új tízezres (2014) (cikk - 2014.09.12)

Polgármesteri választások (cikk - 2014.10.04)
Kik a Warez valódi vesztesei? (cikk - 2014.10.13)
Miért ne kereshetnének ők többet? (cikk - 2014-10-25)
Mennyi is az adó? (cikk - 2014-10-25)
INTERNETADÓÓÓ???????? (cikk - 2014-10-25)

Vasárnap ne legyenek nyitva a boltok? (cikk - 2014-11-01)
Legalizáld! (cikk - 2014-11-09)
Lehet sok helyen nem lesz víz, gáz és áram 2015-ben a Fidesz miatt (cikk - 2014-11-11)
Fidesz-KDNP a kommunista diktatúra (cikk - 2014-11-11)
Túl sok az ember (cikk - 2014-11-14)

Miért kell ennyire támogatni a nagycsaládosokat? (cikk - 2014-11-14)
Segély helyett közmunka (cikk - 2014-11-20)
Szüntessük meg a gimnáziumokat (cikk - 2014-11-20)
Szólásszabadság (cikk - 2015-01-12)
Miért nem tudnak az emberek összefogni? (cikk - 2015-01-14)

Bevándorlóellenes hadjárat (cikk - 2015-06-07)
E-kártya: az összevont okirat (cikk - 2015-06-10)
A kormány a terrorizmust is a saját hasznára fordítja (cikk - 2015-06-21)
Nemzeti konzultáció (cikk - 2015-06-21)
Miért jogos ateistaként a vallások ellen szólni? (cikk - 2015-08-07)

Politika, oktatás és vallás (cikk - 2015-08-07)
Már a tanároknak is meg akarják mondani mit vehetnek fel (cikk - 2015-08-09)
Ki dönti el, hogy egy változás jó dolog-e? (cikk - 2015-08-11)
A lopás szintjei (cikk - 2015-09-08)
Jövedelemarányos büntetési tételek (cikk - 2015-09-10)

Ehetetlen ételek az óvodákban (cikk - 2015-10-16)
A probléma forrását kell megtalálni, mert csak úgy megoldható (cikk - 2015-10-17)
Bármikor érkezhet a behívó? (cikk - 2015-11-06)
Minimális intelligenciaszükséglet bevezetése (cikk - 2015-11-20)
A T-Mobile és a túl gyakori ÁSzF módosítás (cikk - 2015-11-25)

Vallásos ünnepek és az ateizmus (cikk - 2015-11-28)
Erkölcstan, avagy a vallásosak újabb önkényes agymosása (cikk - 2015-11-29)
E-cigarettát is csak trafikokban lehet kapni (cikk - 2015-12-18)
Illegális termékek megsemmisítése (cikk - 2015-12-19)
Milliók a gyerekcsinálásért (cikk - 2015-12-20)

A gyerekcsinálás felelősséggel járjon (cikk - 2015-12-20)
A vissza nem térítendő állami támogatások igazságtalansága (cikk - 2015-12-20)
Segélyek helyett (cikk - 2015-12-20)
Az országok vezetőinek legnagyobb átverése (cikk - 2015-12-20)
Jövőre azt építhetsz, amit csak akarsz (cikk - 2015-12-21)

Ákos VS Telekom VS Kormány (cikk - 2015-12-21)
Elmélkedés a feminizmusról (cikk - 2015-12-21)
Szingliadó és egyéb őrültségek (cikk - 2016-01-09)
Ennyit a magántulajdonról (cikk - 2016-01-10)
Fegyvertartás (cikk - 2016-01-10)

Újabb fantasztikus állami oktatóvideók (cikk - 2016-01-10)
Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség (cikk - 2016-02-10)
Klik, avagy a magyar oktatási rendszer halálos ítélete (cikk - 2016-02-10)
Uber VS Taxisok (cikk - 2016-02-15)
SZJA Csökkenés (cikk - 2016-02-27)

Többé nem lehet utólag bemutatni a parkolójegyet (cikk - 2016-03-01)
Mi számít fajgyűlöletnek? (cikk - 2016-03-20)
Elmélkedés a migránsáradatról (cikk - 2016-03-20)
Facebook cenzúra a migránsok védelmében (cikk - 2016-03-20)
Elmebeteg nyugdíjreformok (cikk - 2016-06-08)

Hogy lehetne megmenteni az egészségügyet? (cikk - 2016-06-10)
Szóval nincsenek túlterhelve a diákok? (cikk - 2018-06-30)
Milyen jogon törlik el a 22 € alatti vámmentességet? (cikk - 2019-01-31)© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+