Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-07-09
BloodRayne

Magyar cím: BloodRayne - Az Igazság Árnyékában
Kiadás éve: 2005

Rendezte: Uwe Boll
Ország: USA


- [Bevezető] -
Mikor először láttam a film első előzetesét, még azt hittem, hogy valami amatőr kisfilm a forgatásról, de a végére sajnos rá kellett döbbennem, hogy bezony, ez maga a film. Uwe Boll "mester" egy újabb "remekmű"-vel ajándékozott meg minket. Nem tudom megérteni, hogy egy ilyen hírhedten rossz rendező, hogy tud ilyen sok nagy színészt megszerezni a filmjeihez. Michael Madsen, Udo Kier, Billy Zane, Ben Kingsley, Michelle Rodriguez és Rayne szerepében Kristanna Loken, aki a Terminator 3-ban volt a Terminatrix (hogy ekkora baromságot ki talált ki :S ). De lássuk mit főzött ki ezúttal Boll "mester" egy újabb remek alapanyagokkal rendelkező névből.

- [Történet] -
Párszáz évvel a játékok eseményei előtt járunk. Rayne még csak egy fiatal Dhampír (félig ember / félig vámpír), akit egy cirkuszban mutogatnak a nagyközönségnek. Kínozzák, majd meggyógyítják vérrel. Ám egy napon, az egyik részeg bemegy a ketrecébe, hogy jól megdugja, de Rayne megvadul és lemészárol egy csomó embert. Majd betér egy kolostorba, ahol egy pincében megküzd valami óriás mutáns szerzetessel és megszerez egy szemet ami egy régi nagy vámpíré volt. A legenda szerint amelyik vámpír megszerzi mindhárom testrészt akkor szinte legyőzhetetlenné válik, mert nem árt neki többé sem a víz, se a napfény. Miután a szemet magába olvasztotta, Rayne immunis lett a vízre, ám nem örülhetett neki sokáig mert megtámadták a kolostort. Rayne-t elkapják, ám egy csapat vámpírvadász a segítségére siet. Amúgy vicces jelenet, amikor a vámpírfészekben emberek vannak kikötve láncokkal, és felvágott ereikből, csak folyatják a pohárba a vért mintha valami csap lenne :). Rayne csöbörből vödörbe esik, mer most már a megmentői zárják be. Majd annyira meghatódnak az anyja haláláról mesélt sztoritól, hogy nem csak kiengedik, de ki is képzik. Természetesen nincs szar horrorfilm baszás nélkül, így az egyik vadász jól megkeféli. Ám eme szexjelenet után elgondolkodtam, hogy Loken kisasszony sokra vihette volna a pornóiparban :), de persze nem ilyen rendezővel aki még a seggét is eltakarja egy asztallal :-(. A régi nagy olasz rendezők miután befejezték a horrorfilmeket legalább belevágtak a pornóiparba, de Boll mester ott is katasztrófálisat bukna, bár lehet valakik már azért is megköveznek, hogy a kedvenceikhez hasonlítom ezt a tehetségtelem faszt. Többet nem akarok lelőni a sztoriból, pedig lesz még itt cselszövés, árulás meg minden :). Csak egy kérdésem lenne a készítőkhöz: Rayne hogyhogy tud úszni, ha eddig egélsz életében vízalergiája volt??? A befejező képsorok meglepően hasonlítanak a Dracula 3 utolsó pillanataihoz, azzal a külömbséggel, hogy itt feleannyi értelme sincs mint amennyi ott volt.

- [Gondolatok] -
Először is az érdekelne, hogy kinek a hülye ötlete volt, hogy a középkorba tegyék a sztorit? Ahol nincsenek nácik, és Rayne fegyvere is csak egy kezdetleges kis kard a játékbeli énje fegyveréhez képest. Talán a költségvetés nagyobb lett volna ha a II. világháború alatt játszódik a sztori? Még a Macskanőnek is tellett egy viszonylag "normális" bőrszerkóra, habár az meg hülyén nézett ki, de legalább emlékeztetett az eredetire amiből az adaptáció készült. Uwe Boll nyugodtan versenyre kelhetne Ed Wood-al a legrosszabb rendező címére, és valszeg nyerne is. Bár a thrash film rajongók biztos nem zárják úgy a szívükbe mint Wood-ot, mivel ő csak fillérekből dobott össze 1-2 viccesen szar filmet, ami ettől a kis költségvetéstől is csak viccesebb lett. De Boll milliókból csinál szánalmasan szarokat. Miből is áll a film: hihetetlenül gyenge dialógusok, viszonylag elviselhető akciók, és rengeteg vér. A Holtak Házában legalább viccesek voltak a játékból bevégott jelenetek. Itt még ilyen poénok sincsenek, bár összességében ez Boll "mester" eddigi legjobb műve (hú, ha így folytatja a végén még oszkárdíjas rendező lesz, kb 1.000.000 film múlva :-) ). Talán el is menne egy videórilízes B-movie-nak, no-name színészekkel. Szóval lehet adok egy esélyt a BloodRayne 2-nek, amiben ezúttal Rayne a vadnyugaton (?!?!?!) küzd meg a gonosz vámpírokkal :). Ha esetleg valaki még nem tudná, jó hír a mazohistáknak, hogy nem csak BloodRayne 2 jön, hanem az Alone in the Dark 2 is szintén videóra, ám a BR2-vel ellentétben, még van egy kis remény, mert Boll ezúttal producerként vesz csak részt a produkcióban.

Értékelés: 40 %

KevinKain
Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.