Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-01-17
Animék I.

(2015-05-27)

Blue Exorcist (akció, vígjáték, horror, 2011)
Egy Rin nevű fiú egy nap furcsa lényeket kezd el látni. Ám ez még a legkisebb gondja. Az apját megöli a sátán a kék lángjával, majd a fiú testéből is ugyan olyan kék lángok törnek elő. Kiderül, hogy ő valójában a sátán gyermeke. De az ördögűző iskola vezetője meggyőzte a tanácstagokat, hogy ne végezzenek vele, mert ő lehet a fegyver a Pokol elleni harcban. Így kerül be ő is az Igaz Kereszt Akadémia ördögűzői közé és megkezdődik a kiképzése, hogy felvehesse a harcot az igazi apjával...

A sorozat a szokásos animés sémákkal indul: főszereplőnek felfordul az élete valami miatt, és ugyan ezen dolog miatt hihetetlen erőre tesz szert. Majd bekerül egy csapatba, ahogy mindenféle karakterek vannak, akikkel lassacskán jól összebarátkozik. Persze nem mondom, hogy nem jó, mert a megrajzolás nagyon szép, a történet érdekes és a karakterek könnyen megszerethetők. Valamint az "ördögűzések" is viszonylag ötletesek és egyediek, vagyis nem csak átnevezték a mágiát, hogy ne legyen közhelyes. Ám, ami igazán különlegessé teszi az, ahogy végül kibontakozik a történet. Amikor kiderül, hogy mi történt azon a bizonyos "Kék éjjel"-en és mi bizonyos karaktere célja... A befejezés után úgy éreztem, hogy egy igen jó kis történettel lettem gazdagabb, és mivel az odavezető út is igen szórakoztató volt, így nem bántam meg, hogy megnéztem a "Kék ördögűzőt".

Értékelés: 92 %

Blue Exorcist: The Movie (akció, vígjáték, horror, 2012)
Egy 11 évente megrendezésre kerülő fesztáválra készül a város és az Akadémia. Ám a háttérben egy hatalmas katasztrófa van kibontakozóban...

Alapvetően nem nagy eresztés a történet. Persze szórakoztató, amolyan "egynek elmegy" alapon. Viszont vannak benne igen jó ötletek. Mint például az a démongyerek, aki nem gonosz, de nagyon veszélyes és ezért igen izgalmas, hogy vajon mi lesz a sorsa.

Értékelés: 82 %

Tokyo Ghoul (akció, vígjáték, horror, 2014)
Egy fiút megtámad egy ghoulnő. Ám egy baleset folytán mindkettejük teste összeroncsolódik. Az orvosok a nőt nem tudják megmenteni, de a fiút a nő szerveit felhasználva életben tartják. Ám amikor a fiú magához tér, egyszerűen képtelen normális ételt enni. Kiderül, hogy a nő szervei miatt, ő is félig ghoul-á vált és ezentúl csak emberi húst ehet és kávét ihat. Majd befogadja őt egy Anteiku nevű békés csoport. Ám a ghoul-ok és emberek véget nem érő háborúja őket is eléri...

Durva történet, érdekes alapokkal és jó ötletekkel. Mégha az ötletek többsége közhelyes is, de összességében igen hatásos eredményt produkáltak a készítők. Az utolsó részek meg valami brutális állatságok lettek.

Értékelés: 88 %

Tokyo Ghoul √A (akció, vígjáték, horror, 2015)
A történet ott folytatódik, ahol az előző évad abbamaradt: a brutális összecsapás a ghoulok és az emberek között egyre jobban elfajul...

Ilyen rossz, unalmas és igénytelen főcímet még életemben nem láttam. Más sorozatokban még a végefeliratok alatti jelenetek is igényesebbek és jobbak, pedig ott tényleg a levezetés lenne a lényeg. De ha csak ez lenne a probléma, még remek sorozat lehetne :).
Alapvetően érdekes ötleteket vonultat fel a második évad, de sajnos lassan érdektelenségbe torkollik az egész. A legtöbb karakterről azt se lehet tudni, hogy kicsodák, mert valahogy elfelejtették bemutatni őket, nem hogy jobban megismertetni és megkedveltetni a nézőkkel. A főszereplővel meg nem tudtak mit kezdeni: az álszent jóságos, "nem akarok megölni senkit" stílust először sutba dobták, majd visszaerőltették a történetbe. Szerencsére később azért lassan újra összeállt a sorozat és igen ütős dolgokat hoztak ki belőle, de számomra összességében akkor is csalódás volt. Főleg az utolsó rész miatt, amiben talán hatásosnak gondolták a már szinte fájdalmasan elnyújtott jeleneteket, amire szerintem csak azért volt szükség, hogy valamivel kitöltsék az időt.
Nem tudom mit teszek, ha folytatódik majd a sorozat, mert kellően eredeti és érdekes a világ és néhány karakter, ahhoz hogy folytassam, de közben meg azt érzem, hogy túl sokat akarnak: rengeteg karaktert, akikre nincs idő, brutális és kegyetlen történetet, miközben az élet értékéről és egyéb közhelyekről akarnak prédikálni. De valószínűleg úgyis megnézem :), mert bármi megeshet: vagy még jobban szétesik az egész, vagy még a korábbi évadok hibáit is megmagyarázzák és kijavítják. De mindez a jövő zenéje.

Értékelés: 80 %

Chobits (akció, vígjáték, horror, )
Egy Hideki nevű falusi srác felmegy a fővárosba egyetemre. Csak ámul, amikor látja, hogy mennyire más ott az élet: nagy a nyüzsgés a technológia is sokkal fejlettebb, mert mindenkit körbevesznek a "persocom"-oknak nevzeett élethű androidok. Elszomorodik, amikor megtudja milyen drágák és neki sose lesz rá pénze, hogy vegyen egyet. Majd egyik este talál egy gyönyörű lány formájú "persocom"-ot a szemétben. Elnevezi Chi-nek, mert a lány kezdetben csak ennyit tud mondani. Akkor még nem is sejtette, hogy Chi a rejtélyes "Chobits" sorozat egyik példánya...

Alapvetően nem nagyon tudnak lekötni a romantikus történetek, de a japánok nagyon értenek a történetmeséléshez. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb anime egy stíluskavalkád. Ez is alapvetően egy romantikus vígjáték erőteljes drámai elemekkel és egy igen tartalmas, elgondolkodtató történettel.
Ez volt az egyik első ecchi anime, amit láttam és azóta is a kedvenceim között van. Bár lehet, hogy ezért kissé elfogult vagyok vele szemben, de a legjobb poénokat még mindíg emlegetem és ma is bármikor szívesen újranézem.

Értékelés: 94 %KevinKain


Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.
Animék - cikksorozat


Death Note (2015-09-15)
Animék I. (filmkritikák - 2015.04.03)
- Blue Exorcist
- Blue Exorcist: The Movie
- Tokyo Ghoul
- Tokyo Ghoul √A
- Chobits
Blood, Blood+, Blood-C (animekritikák - 2015.05.10)
Kalandjátékok XI. rész (játékkritikák - 2015-05-08)
- School Days
- Corpse Party: Book of Shadows
- Song of Saya
Akame ga Kill! (animekritika - 2015.04.17)
DragonBall sorozatok (animekritika - 2014.08.20)
- DragonBall
- DragonBall Z
- DragonBall GT
- DragonBall Kai
- DragonBall Z Abridged
KILL la KILL (animekritika - 2014.08.20)
DragonBall Z: Shin Budokai 2: Another Road (végigjátszás - 2014-05-24
DragonBall filmek időrendje (cikk - 2014.05.23)
DragonBall Evolution (végigjátszás - 2014-05-16
DragonBall Z: Shin Budokai (végigjátszás - 2014-05-15
Sword Art Online (sorozatkritika - 2013.08.27)
Perfect Blue VS Millennium Actress (animeösszehasonlítás - 2013.01.02)
Elfen Lied (sorozatkritika - 2011.06.26)
Dragonball - Evolution (filmkritika - 2009.11.03)© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+