Hírek
Albumok
Könyvek
Videók
Írások
Képek
Zenekarok
Koncertek
Vásárlás
Gitároktatás
Stúdió
Elérhetőségek
Facebook
Linkek2020-02-25
Milliók a gyerekcsinálásért
(Politika sorozat)

(2015-12-20)


A magyar kormány legújabb önkényes agymenése, amivel megint magukat állítják be hősies megmentőnek...

Szóval, aki ipari mennyiségben csinál gyereket, annak az állam kinyalja a picsáját.
Mielőtt még elítélne bárki is, amiért ilyen rosszindulatú vagyok a sokgyerekes családokkal, olvassa végig az egész cikket (aztán pedig a kilinkelt korábbi cikkeim is), hogy megérthesse, mi cseszi fel ennyire az agyam ebben a témában.

Már korábban is írtam témát arról, hogy túl sok az ember, valamint túl sok gyerek születik, így most nem arról lesz szó, hogy ez milyen ostoba döntés, ami inkább ront a helyzeten, hanem inkább a konkrét esetről és arról, hogy milyen aljas és igazságtalan ez az egész.

Kezdjük az elején. Kitalálták ezt a „CSOK” dolgot, ami a „Családok Otthonteremtési Kedvezménye”. Addig még nagy gond nem lenne, míg kedvezményes kamatozású hitelt adnának, vagy egyéb kedvezményekkel segítenék az embereket. Bár a gyerekszületés ész nélküli támogatásáról és a gyerekcsinálásra való biztatásról már többször leírtam a véleményem.

Majd kitalálták, hogy a 3 gyerekesek 10 milliót kaphatnak vissza nem térítendő támogatás néven (egy másik cikkem a vissza nem térítendő állami támogatásokról). Valamint további 10 milliós nagyon alacsony kamatú kölcsönt is felvehetnek mellé.
Miért? Csak azért mert csinált 3 gyereket. Ez szörnyű. Ki a franc kényszerítette őket, hogy 3 gyereket csináljanak? Aki nem tudja eltartani a gyerekeit, aki nem tud fedelet biztosítani a fejük fölé, az alapból miért szült gyereket? Ez abszurdum. Ez az undorító ebben a retkes világban. Sokan csak felelőtlenül beleugranak mindenbe, majd másoktól várják a megoldást, és sajnos ez a primitív magyar állam még adja alájuk a lovat.
Bizony: felelőtlenül idetoltak néhány gyereket erre a világra, akiket utána nem tudnak eltartani, vagy nem képesek helyet biztosítani a számukra, ahol rendesen felnevelhetik őket? Ahelyett, hogy jól picsán rúgnák az ilyeneket és elrettentenék a más embereket, hogy ők is így tegyenek, inkább jól benyalnak nekik.
Igen. Milyen remek dolog és megfontolt szülői döntés az, hogyha valaki csak azért szül több gyereket, hogy támogatásokat vagy lakást kapjon...

És ez miért ilyen dühítő?
Gondoljatok csak bele: minél több pénzt szórnak el ilyen önkényes és igazságtalan támogatásokra, annál több adót kell beszedni. Minél több az adó, annál kevesebb pénzük van az embereknek. Minél kevesebbek a fizetések, annál nehezebb megélni ebben az országban. Minél nehezebb megélni, annál többen menekülnek ki külföldre a potenciális dolgozók. Az itt maradtak közül pedig annál többen szorulnak rá az ilyen segítségekre. Ilyen egyszerű a logika.

Ez és az ehhez hasonló ostoba döntések nem fogják megoldani az ország elöregedését, és egyáltalán nem fogják segíteni a gazdaság helyre állását sem.
Sőt, mi lesz ebből? Sok gyerek születik, akikre brutális támogatásokat kapnak a szülők. A gyerekeket kitaníttatja az állam, majd mire végre hasznunk lenne belőlük, mikor ők is felnőnek és adót fizetnének: kimennek külföldre.
Megoldás lehetne, ha az ilyen nagyobb, 10 milliós nagyságrendű támogatásoknál aláírnának egy papírt, hogy a család egy tagja se fog kimenni külföldre. Persze ez egy aljas, mocsok húzás lenne, mivel az ostoba szülő önző döntésével lekorlátozná a gyermeke lehetőségeit. Ám az adófizető állampolgároknak semmi biztosíték nincs, hogy ezzel az ostoba Fideszes döntéssel hosszú távon bármi hasznuk lenne. Ők hiába fizetik jelenleg a brutális nyugdíjjárulékokat, nekik már nem lesz ki fizesse a nyugdíjukat.

Arról nem is beszéltem, hogyha ilyen ész nélkül és ekkora támogatásokkal fognak épülni a házak és lakások, akkor az ingatlanok értéke még tovább fog csökkenni. Bizony: te keményen megdolgoztál a saját lakásodért, miközben becsületesen fizetted a brutális adóterheket, amiket kiszabtak rád. Az így tőled befolyt pénzt odaadják egy másik családnak, akik a te pénzedből építik fel a saját házukat, minden komolyabb megerőltetés nélkül. Így végül te fizettél azért, hogy a lakásod értéke csökkenjen...

Végül pedig lesz itt egy csomó drágán felépített ház, ami senkinek se kell és így szép lassan az ingatlanpiac is összeomlik. Bár ez lehet kicsit túl komor jövőkép, de bármi megtörténhet. A lényeg, hogy jogtalan adni valakinek csakúgy ilyen nagy összeget.

Ám mielőtt valaki még fanatikus Fidesz-ellenesnek néz, bemutatom, hogy nem vagyok az :).
Nem azért szidom a döntéseiket, mert ők hozzák, hanem mert rosszak a döntéseik.
Vegyünk például néhány egyéb újítást, amik kifejezetten jók. (Ha bővebben érdekel, hogy ezek szerintem miért jók, klikkelj ide!)
Az egyik, hogy „300 négyzetméterig nem kell építési engedélyt kérni”. Ez nagyban megkönnyíti az építkezést. Csak azt remélem, hogy ez mindenkire vonatkozik és nem csak a nagycsaládokra. Bár ez elég fura, mert azért az építési engedélyre és bizonyos szabályozásokra (bár nem olyan szintűekre, mint amik jelenleg vannak) szükség van, szóval nem tudom mit akarnak ezzel.
Továbbá „készül egy mintaház katalógus is, így típustervek alapján is lehet majd építkezni.”. Ez megint egy remek ötlet. Ha valóban úgy működik, hogy ingyen lehet abból válogatni és így a tervezés költségét meg lehet spórolni, akkor remek húzás. Már csak az a kérdés, hogy ez milyen korlátokkal és lehetőségekkel jár? Lehet-e apró változtatásokat eszközölni rajtuk vagy a méreteket módosítani. És ha igen, mennyibe kerül: ingyen, nagyon olcsón, vagy az megint egy költséges dolog lesz, így az egész értelmetlen. Mert ha ezt nem dolgozzák ki rendesen, akkor vagy sok telekre fog kisebb ház kerülni és így nem lesz kihasználva az ingatlan, vagy sokan nem tudnak majd élni ezzel a remek lehetőséggel.

Szóval időnként ők is hozhatnak jó döntéseket, csak sajnos a rossz, káros és egyenesen társadalom-romboló döntéseik mellett eltörpülnek az ilyenek.

Hogy szerintem mit kellene tenni eme túlzó támogatások helyett? Adócsökkentést. Azzal mindenki igazságosan jól járna.

Persze biztos vannak, akik megérdemlik ezt a segítséget és jól járnak, de az általános adócsökkentés hosszú távon még nekik is jobb lenne.

[UPDATE: 2016-03-10]
Több ismerősöm is érdeklődött a támogatás után és egy igen durva dolog derült ki közben. Hogy felvedd a támogatást, ahhoz 70%-os készültségben kell lenned. Vagyis, ha van elég pénzed, hogy 70%-ig eljuss, akkor kapsz csak pénzt visszamenőleg. Egy másik ismerősöm is érdeklődött, de ők nem tudnak ilyesmiről, így fene tudja, hogy is van ez. De játsszunk el a gondolattal, hogy mi van, ha valóban egy ilyen szabály van bevezetve.
Ez igen érdekes dolog, mert aki 70%-ig el tud jutni saját erőből, az képes lenne összegyűjtani annyi pénzt, hogy befejezze a lakását 1-2 éven belül. Vagyis ők már nem rászorulók. Sőt, ha valaki 70% után vesz fel 10+10 milliót, annak gyakorlatilag az építkezés 30 %-a kerül 20 millióba, vagyis már volt majdnem 47 milliója az építkezés kezdetén. Kérdem én: akinek csakúgy van 47 millió félre rakott pénze, az mégis milyen eszement világban számít rászorulónak?
Ha ez igaz, akkor bár nem fognak annyi pénzt elszórni, mint elsőre gondoltam, de így megint csak a gazdagok járnak jól és az a minimális réteg, akik valóban rászorulnak és meg is érdemelnék, pont fennakadnak a szűrőn. Vagy eladósítják magukat kölcsönökkel, hogy eljussanak 70%-ig.

Ám a legdurvább, hogy állítólag az is felveheti ezt a támogatást, akinek már van lakása. Mégis hol van itt az igazság? Mégis milyen rászoruló az, akinek van saját lakása és milyen jogon kap az államtól egy másikat? Nevetséges.

Ezzel is csak a gazdagok picsáját nyalja még fényesebbre a Fidesz, miközben az ostoba emberek éljeneznek nekik...

Érdekesség, hogy a kormány az annyira gyűlölt bankoknak egy csomó döntésben szabad kezet adott a CSOK osztásban: például van bank, aki csak meglévő gyerekek után ad támogatást, stb...

És hogy mennyire eszement pénzszórás az egész? Nyugodtan lehet építkezni falvakban, és még elég sok alapfeltételt is eltöröltek. Bár a gáz valóban nem létfontosságú, de egy lakás, amiből nem vezet csatorna nem ér túl sokat. Aki meg faluban építkezik annak a háza már elkészültekor sem fogja az építési árának a töredékét se érni. Szóval vicc az egész. Annak alapvető feltételnek kellene lennie, hogy a ház olyan helyen és olyan körülmények között épüljön, hogy legalább annyit érjen, mint amennyit belefektetnek. Persze aki a saját pénzét akarja elpazarolni tegye csak nyugodtan, de itt a közös kasszáról, vagyis a mi pénzünkről van szó. Nem is idegesítem magam tovább ezzel...

További cikkek a témában:
- Túl sok az ember
- Túl sok gyerek születik
- A vissza nem térítendő állami támogatások igazságtalansága
- 10 milliót ad az állam három gyermek vállalásakor
- Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK)
- 10+10 millióval támogatja a kormány a 3 gyermeket vállalókat

Hozzászólások

Azonosítsd magad a Facebook segítségével és máris hozzászólhatsz!
Az azonosításhoz klikkelj a képre:

Ha nem történik semmi, ellenőrizd, hogy be vagy-e jelentkezve Facebook-ra.

Politika és a társadalmunk - cikksorozat


Mi köze van az államnak ahhoz, hogyan éljük az életünket? (cikk - 2011.06.07)
Az új közlekedési szabályokról (cikk - 2011.07.29)
Oktatási reformok - ahogy szerintem kellene (cikk - 2011.11.11)
Az újabb közlekedési szabályokról (cikk - 2012.01.17)
Artisjus (cikk - 2012.02.15)

A legújabb élősködők: Magyar Családtudományi Társaság (cikk - 2012.02.25)
Még több bőrt akarnak lehúzni rólunk, pedig már a csontjainkat kaparják (cikk - 2012.03.09-2012.04.10)
Miért kell visszamenőleg is befizetni a társadalombiztosítást? (cikk - 2012.04.18)
Játékgépek betiltása (cikk - 2012.10.10)
Hólapátolás elmulasztásáért 50.000 Ft bírság (cikk - 2013.01.17)

35%-os adó a külföldön tárolt pénzekre (cikk - 2013.01.17)
Városok neve nem szerepelhet domain címekben (cikk - 2013.01.17)
Rezsicsökkentés, avagy jönnek a választások (cikk - 2013.02.06)
Hazugságvizsgálót a politikusokra! (cikk - 2013.02.23)
A kormány megoldja a csajozást? (cikk - 2013.04.10)

Mindenkinek újra kell vizsgázni KRESZ-ből? (cikk - 2013.05.15)
Telefonos ajánlatok (cikk - 2013.06.18)
Egykulcsos vagy többkulcsos adórendszer? (cikk - 2013.06.18)
Trafikok, avagy a korrupció diadala (cikk - 2013.07.18)
A jó fej politikus (cikk - 2013.08.27)

Milyennek kellene lennie a börtönöknek? (cikk - 2013.09.15)
Ők tették tönkre az országot? avagy Próbáljunk meg emberként gondolkodni (cikk - 2013.09.15)
Praxisjog Magyarországon (cikk - 2013.11.11)
Műszaki vizsga szigorításokról (cikk - 2013.11.05)
Fantasztikus rendőrségi oktatóvideók (cikk - 2013.11.05)

Magyar foci (cikk - 2013.11.08)
Börtön egy kamu-videó miatt? (cikk - 2013.11.08)
Közlekedés Sopronban (cikk - 2013.11.11)
Ne kapjon támogatást egyik párt se kampányra (cikk - 2013.11.09)
Informatikai rendszert a polgármesteri hivatalok és politikusok nagy része helyett (cikk - 2013.11.11)

Mi az egyik legnagyobb gond a mai társadalmunkkal? (cikk - 2013.11.11)
Soproni vároháza VS zenei élet (cikk - 2013.12.30)
Ebben az országban már fotózni sem szabad (cikk - 2014.03.16)
Kell nekünk atomerőmű? (cikk - 2014.04.01)
Választási rendszer 2014-ben (cikk - 2014.04.04)

Extra szabadnap a tisztségviselőknek, de mégis milyen jogon? (cikk - 2014.06.27)
Mi a műszaki vizsga valódi célja? (cikk - 2014.07.10)
A reklámadó története (cikk - 2014.07.12)
Minek az egyetemekre kancellár? (cikk - 2014.07.19)
Google-el elfelejtetheted a személyes adataidat tartalmazó weblapokat (cikk - 2014.07.19)

Eladói végzettség és egyéb baromságok (cikk - 2014-08-23)
Megbüntetik a külföldön élő magyarokat (cikk - 2014.08-28)
Letiltott szerencsejátékos weblapok (cikk - 2014.08-28)
Nem egyszerű a munkakeresés (cikk - 2014-08-30) Az új tízezres (2014) (cikk - 2014.09.12)

Polgármesteri választások (cikk - 2014.10.04)
Kik a Warez valódi vesztesei? (cikk - 2014.10.13)
Miért ne kereshetnének ők többet? (cikk - 2014-10-25)
Mennyi is az adó? (cikk - 2014-10-25)
INTERNETADÓÓÓ???????? (cikk - 2014-10-25)

Vasárnap ne legyenek nyitva a boltok? (cikk - 2014-11-01)
Legalizáld! (cikk - 2014-11-09)
Lehet sok helyen nem lesz víz, gáz és áram 2015-ben a Fidesz miatt (cikk - 2014-11-11)
Fidesz-KDNP a kommunista diktatúra (cikk - 2014-11-11)
Túl sok az ember (cikk - 2014-11-14)

Miért kell ennyire támogatni a nagycsaládosokat? (cikk - 2014-11-14)
Segély helyett közmunka (cikk - 2014-11-20)
Szüntessük meg a gimnáziumokat (cikk - 2014-11-20)
Szólásszabadság (cikk - 2015-01-12)
Miért nem tudnak az emberek összefogni? (cikk - 2015-01-14)

Bevándorlóellenes hadjárat (cikk - 2015-06-07)
E-kártya: az összevont okirat (cikk - 2015-06-10)
A kormány a terrorizmust is a saját hasznára fordítja (cikk - 2015-06-21)
Nemzeti konzultáció (cikk - 2015-06-21)
Miért jogos ateistaként a vallások ellen szólni? (cikk - 2015-08-07)

Politika, oktatás és vallás (cikk - 2015-08-07)
Már a tanároknak is meg akarják mondani mit vehetnek fel (cikk - 2015-08-09)
Ki dönti el, hogy egy változás jó dolog-e? (cikk - 2015-08-11)
A lopás szintjei (cikk - 2015-09-08)
Jövedelemarányos büntetési tételek (cikk - 2015-09-10)

Ehetetlen ételek az óvodákban (cikk - 2015-10-16)
A probléma forrását kell megtalálni, mert csak úgy megoldható (cikk - 2015-10-17)
Bármikor érkezhet a behívó? (cikk - 2015-11-06)
Minimális intelligenciaszükséglet bevezetése (cikk - 2015-11-20)
A T-Mobile és a túl gyakori ÁSzF módosítás (cikk - 2015-11-25)

Vallásos ünnepek és az ateizmus (cikk - 2015-11-28)
Erkölcstan, avagy a vallásosak újabb önkényes agymosása (cikk - 2015-11-29)
E-cigarettát is csak trafikokban lehet kapni (cikk - 2015-12-18)
Illegális termékek megsemmisítése (cikk - 2015-12-19)
Milliók a gyerekcsinálásért (cikk - 2015-12-20)

A gyerekcsinálás felelősséggel járjon (cikk - 2015-12-20)
A vissza nem térítendő állami támogatások igazságtalansága (cikk - 2015-12-20)
Segélyek helyett (cikk - 2015-12-20)
Az országok vezetőinek legnagyobb átverése (cikk - 2015-12-20)
Jövőre azt építhetsz, amit csak akarsz (cikk - 2015-12-21)

Ákos VS Telekom VS Kormány (cikk - 2015-12-21)
Elmélkedés a feminizmusról (cikk - 2015-12-21)
Szingliadó és egyéb őrültségek (cikk - 2016-01-09)
Ennyit a magántulajdonról (cikk - 2016-01-10)
Fegyvertartás (cikk - 2016-01-10)

Újabb fantasztikus állami oktatóvideók (cikk - 2016-01-10)
Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség (cikk - 2016-02-10)
Klik, avagy a magyar oktatási rendszer halálos ítélete (cikk - 2016-02-10)
Uber VS Taxisok (cikk - 2016-02-15)
SZJA Csökkenés (cikk - 2016-02-27)

Többé nem lehet utólag bemutatni a parkolójegyet (cikk - 2016-03-01)
Mi számít fajgyűlöletnek? (cikk - 2016-03-20)
Elmélkedés a migránsáradatról (cikk - 2016-03-20)
Facebook cenzúra a migránsok védelmében (cikk - 2016-03-20)
Elmebeteg nyugdíjreformok (cikk - 2016-06-08)

Hogy lehetne megmenteni az egészségügyet? (cikk - 2016-06-10)
Szóval nincsenek túlterhelve a diákok? (cikk - 2018-06-30)
Milyen jogon törlik el a 22 € alatti vámmentességet? (cikk - 2019-01-31)© KevinKain 2005-...
Ajánlott böngészők: Google Chrome 9+, Firefox 3+